Sayfa 94/637 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 745 - 752 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    G.menkul olarak evi mantıklı bulmuyorsunuz. %85 gayrimenkul dağılımınız alt detay olarak nasıl dağılmaktadır?
    Oturmak için olan ev dışında mantıklı bulmuyorum. Oturmak için ise bence işimi görecek en ucuz ev alınmalı. İhtiyaç olarak bakıyorum eve.
    Arsa tarla yatırımı yapıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    gayrimenkul den pozitif konusmaniz beni sok etti. Herkes burada fiyatlarin reel olarak dustugunu soyluyor
    Gayrimenkul yatırımını savunmadım. Sadece son 5 yılda gayrimenkule yaptığım yatırımlar 3e 5e katlarken borsada yerinde saydım. 30 f/k dan ev almak tabi ki mantıklı değil. 8 f/klı hisse dolu borsa. Sadece yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istedim.

3.  Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    Konuyu başından beri takip ediyorum. Üniversite öğrencisiyim ve yarı zamanlı çalışıyorum. Son bir yıldır tasarruflarımı daha düzenli hale getirdim bu parayı düzenli olarak hisse alımında kullandım .Ve şu anda ulaştığım miktar belki büyük bir miktar değil ama yarı zamanlı çalıştığım düşünülürse ve diğer koşulları da göz önünde bulundurursam benim için gayet tatmin edici bir miktar. Şimdi esas soruma geleyim bir senedir borsaya yatırım yapıyorum bazı temel unsurları bilsem de bir acemilik var üstümde . Bazı kitapları okudum ve okumaya çalışıyorum , bazı yazıları ve elimden geldiğince başka kaynakları da okumaya çalışıyorum . şimdi size sorum şu; Yaşar Erdinç'in Eğitimleri bana ne kadar faydalı olur katılanlar varsa tecrübelerini aktarırsa bu konuda sevinirim. Yanlış anlaşılmasın burada benim endişem bilgi eksikliğimden dolayı eğitime gidip oradan bir fayda sağlayamamak. Eğitimlerin kalitesi değil yani . Bir nevi yaptığım/yapacağım yatırımın f/k'sını anlamaya çalışıyorum.
    Merhaba. Yaşar hocanın temel analiz eğitimini tavsiye ederim. Borfin üzerinden satın alıp izleyebilirsiniz.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

4. Bazı sözler vardır; duyar, kullanırsınız ama üzerinde sadece yüzeysel fikir sahibisinizdir. Öyle sözler vardır ki ömür boyu bir konuyu düşünüp bunu bir cümlede özetlemiş felsefeciler vardır.

"En iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır", bu da öyle bir söz aslında, üzerinde derin derin düşünülmesi gereken bir söz. Herşeyden önce tarihte bilgi her zaman egemen zümrenin tekelinde oldu, ilk defa teknoloji sayesinde herkese ulaşılabilir hale geldi. Bu hiç görülmemiş bir fırsat eşitliği sağladı. Elimizde akıllı telefonlar, laptop'lar oyun oynamak için, sosyalleşmek için vs. kullanıyoruz. Oysa isteyen için tüm dünyanın bilgisi elinin altında, eğitim almak isteyen artık en üst düzey üniversitelerin derslerini bile ücretsiz alabiliyor.

Eğitimin en büyük yatırım olmasının sebebi şu. Eğitim ile 800 milyar dolarlık bir Apple yaratabildiğiniz gibi, bir dünya para verip özel okullara gidip sonunda hiçbir değer üretemeyebilirsiniz de. Yani eğitimin f/k'sı sonsuz olabildiği gibi eksi de olabilir, böyle bir fırsatı hiçbir yatırım sağlayamaz.

Genç arkadaşların yapması gereken eğitimi sürekli hale getirmesidir, sürekli kendilerini belli konularda geliştirmelidir, eğitim ölene kadar süren bir süreçtir. Farklı alanlarda eğitime devam ederlerse, bu yetkinlikler üzerinden belli değerler üreterek hiç ummadıkları başarılara ve muhtemelen arkasından da büyük zenginliğe ulaşabilirler.

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Mevduatcilar icin design ettigim strateji idi o.
    3.00 seviyesi denge seviyesi. %50 hisse %50 SGMK
    3 cent altinda her %10 luk dususde %10 artir, 3 cent uzerinde her %10 luk cikista hisse oranini %10 dusur demistim.
    Bu stratejinin islemesi icin senetlerin endekste agirligi olanlardan secilmesi gerekir tabii ki.
    Syg,
    Bence teknik analizi bilmeyenler(misal ben) için güzel bir strateji, endeks 3giderken 5gidebilir hisse yada 3düşerken hisse 1düşebilir ama portföy ağırlığı için dolar bazlı endeks kullanmak yanlış olmaz.

(Hektaş bu tezimi çüretecek bir grafiğe sahiptir )

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Son bir kaç sayfada okuduğum kadarı ile katılımcıların büyük çoğunluğunun ilk sıralarında hep Sodas var.
    İlginç .

7. Sn. yedi bel hangi bölgelerde ev/arsa veya benzerı gayrımenkul yatırımlarınız var bundan sorna gayrımenkul pıyasası ıcın dusuncelerınız nelerdir, sıze benzer yatırım konseptım var...

Alıntı Originally Posted by yedi bela Yazıyı Oku
    Gayrimenkul yatırımını savunmadım. Sadece son 5 yılda gayrimenkule yaptığım yatırımlar 3e 5e katlarken borsada yerinde saydım. 30 f/k dan ev almak tabi ki mantıklı değil. 8 f/klı hisse dolu borsa. Sadece yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istedim.

8.  Alıntı Originally Posted by yedi bela Yazıyı Oku
    Oturmak için olan ev dışında mantıklı bulmuyorum. Oturmak için ise bence işimi görecek en ucuz ev alınmalı. İhtiyaç olarak bakıyorum eve.
    Arsa tarla yatırımı yapıyorum.
    Bölge tercihiniz ve özel değilse son alım satım deneyiminizi paylaşır mısınız?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 94/637 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •