Sayfa 342/964 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon
Arama sonucu : 7712 madde; 2,729 - 2,736 arası.

Konu: KERVN Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.

1. Haberin linki: http://www.sabah.com.tr/yazarlar/dil...ay-kurtulur-mu

Meşhur Kervansaray Otelleri'ni bilmeyeniniz yoktur. Bursa'da, Antalya'da veya Bodrum'da illa ki görenleriniz olmuştur. Bir dönem tekstilin önemli sanayicisi Sayılgan ailesinin sahip olduğu oteller Selim Sayılgan tarafından yönetiliyordu.
    O da tabir yerindeyse basiretsiz yönetimiyle şirketi tam bir borç batağına soktu. Bir süredir şirket davalar, icralar, borçlar hatta tefecilerle gündeme geliyor.
    Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Semih Sayılgan'a kestiği cezaları veya suç duyurularını saymıyorum bile...
    Seni ne ilgilendiriyor diyebilirsiniz.
    Şirket benim ilgimi FETÖ'cüler icradaki otelleri ele geçirme operasyonu başlattığında çekmişti. Hatırlayın, Kervansaray'ın Bodrum oteli icradan yarı fiyatına FETÖ'nün arkasında olduğu söylenen varlık yönetim şirketine satıldı, SPK devreye girdi de satış iptal oldu.
    Bu olaylardan sonra şirketin borsadaki küçük yatırımcılarından sayısız telefon ve mail aldım. Hele ki, şirket ortaklarından Zeynep Tümer'in hisselerinin dondurulmasına ilişkin mahkeme kararı durdurulunca...
    Küçük yatırımcılar Tümer başkanlığında oluşacak yeni yönetim yapılanmasıyla borsada kaybettikleri parayı geri alıp almayacaklarının derdindeler.
    Borsa çevrelerinde soruşturdum.
    Edindiğim bilgiler bana mail atan Kervansaray Yatırım Holding mağduru küçük yatırımcıları tatmin eder mi bilmem.
    Ama şirket kısa sürede bir genel kurul yapacakmış. Yönetimi profesyonel bir icra kuruluna devretmeye çalışıyormuş.
    Avukatlara verilen sayısız vekalet geri istenmiş. Alman Aareal Bank AG başta olmak üzere şirketin 100 milyon euroya yakın borçlarının yapılandırılması için bir çalışma yürütülüyormuş. Şirketin elindeki mal varlıklarının değer tespiti yapılıyormuş.
    Bankalara borcun çok üzerinde gayrimenkul, arsa, fabrika binaları olduğu iddia ediliyor. Çıkış planları kamu kuruluşlarıyla da paylaşılmış.
    Yeniden yapılanma şirketin borsada yine eski günlere dönmesini sağlar mı?
    Bakalım onu zaman gösterecek.

2. Güzel bir yazı olmuş. Bu şirketin mal varlığının, borcunun çok üstünde olduğu hep söylenen bir gerçek zaten.
    Şirket gayrimenkul zengini. Tek anlamadığım kısım yeniden gk mı olacak. Şirketin düzlüğe çıkması için çalışıldığını bilmek de güzel. Yeni yönetim bir şeyler yapmak istiyor. Bekleyelim görelim.

3. Şirketin an itibariyle bulunduğu fiyat çok düşük. Özellikle mevcut beklentiler ve ortaya konulan girişimler göz önüne alındığında bu fiyatların çok geride kalacağını düşünüyorum.
    Yatırım tavsiyesi verebilecek bilgi birikimi ve tecrübem yoktur. Bu yüzden yazdıklarım tavsiye niteliği taşıyamaz.

4. Dilek Hanım' a teşekkür ederim böyle bir yazdığı yazdığı için. Bu yazı bir çok yatırımcının dikkatini kervansaraya çekecektir . Ülke fetöcülerden temizlendi kervansaraydaki çıkmazın nedeni de fetöcülerdi demekki.

Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by kervanzede Yazıyı Oku
    Dilek Hanım' a teşekkür ederim böyle bir yazdığı yazdığı için. Bu yazı bir çok yatırımcının dikkatini kervansaraya çekecektir . Ülke fetöcülerden temizlendi kervansaraydaki çıkmazın nedeni de fetöcülerdi demekki.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Yazı olumlu ve güzel bu yazının arkasından güzel haberler bekliyoruz zeynep hanımdan.

6. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamada, Rusların yılın son çeyreğinde tatil tercihini yine Türkiye’den yana kullanmayı planladığı belirtildi.
    Açıklamada, Rus turistlerin özellikle Antalya’ya yönelik ilgisinin devam ettiği vurgulanarak iklim ve yaz dönemine kıyasla düşen fiyatların, Rus turistlerin tercihinde etkili olduğuna işaret edildi.
    Bu yılın ocak-ağustos döneminde Türkiye’ye en çok turist gönderen ülke 3 milyon 333 bin 476 kişiyle Rusya olmuştu.

kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/rus-turis...rkiye-40608884
    Yatırım tavsiyesi verebilecek bilgi birikimi ve tecrübem yoktur. Bu yüzden yazdıklarım tavsiye niteliği taşıyamaz.

7. Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör sormuş “Kervansaray kurtulur mu?â€
    Evet, Devletin ekonomisini-borsasını yönetenler bir an önce ortaklık lehine icraatlar yapacak bir “kayyum†attarsa kervansaray kısa sürede kurtulur.

Kayyum heyeti şirketin varlıklarını en doğru değerlendirerek finansal borçları eksiltip özsermayeyi yükseltilerek kısa sürede şirketi toparlayabillr, ve buna ek olarak daha önceki yönetimin (spk nında tespit ettiği) şirkete ettirdiği zararlara karşı etkin bir hukuk mücadelesi başlatarak, şirketten götürülen varlıkları (dile kolay, yaklaşık 300 milyon) tekrar yerine koymaya çalışarak şirketi kısa sürede yüksektebilir.

Bu güne kadar kervansarayın en büyük problemi yönetimin niyeti idi!!

Zaten, Bu kadar dönme dolap işlere rağmen, devletin ilgili kurumlarının şirketin yönetimine el konmaması şaşırılacak durum.

8.  Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör sormuş “Kervansaray kurtulur mu?â€
    Evet, Devletin ekonomisini-borsasını yönetenler bir an önce ortaklık lehine icraatlar yapacak bir “kayyum†attarsa kervansaray kısa sürede kurtulur.

Kayyum heyeti şirketin varlıklarını en doğru değerlendirerek finansal borçları eksiltip özsermayeyi yükseltilerek kısa sürede şirketi toparlayabillr, ve buna ek olarak daha önceki yönetimin (spk nında tespit ettiği) şirkete ettirdiği zararlara karşı etkin bir hukuk mücadelesi başlatarak, şirketten götürülen varlıkları (dile kolay, yaklaşık 300 milyon) tekrar yerine koymaya çalışarak şirketi kısa sürede yüksektebilir.

Bu güne kadar kervansarayın en büyük problemi yönetimin niyeti idi!!

Zaten, Bu kadar dönme dolap işlere rağmen, devletin ilgili kurumlarının şirketin yönetimine el konmaması şaşırılacak durum.
    Kayyum işi nerden çıktı. Kayyum falan yok. Benim anladığım şirkete CEO atanacak. Bu işten anlayan biri olmalı.
    Yani koç holding falan nasıl yönetiliyorsa öyle. Patron yani zeynep hanım selim gibi işlere karışmayacak. Sene sonunda ( bu sene değil tabi) kar açıklarsa hissesi oranında kar dağıtımından payını alacak.

Sayfa 342/964 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •