Sayfa 896/1009 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946996 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,161 - 7,168 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Yabancılar geçen hafta 600 milyon dolarlık faiz sattı (Bloomberg)

Doların neredeyse tüm para birimlerine karşı değer kazandığı bir gün başlangıcı.

ABD borsaları vergi reformu ihtimalinin güçlenmesi ve bütçenin tüm Comhuriyetçilerin desteğiyle geçmesiyle yeni rekorlar kırdı.

Bakalım borsalarda saadet zinciri daha ne kadar devam edecek.

İyi günler herkese.
    Her şey bir kenara da borsa ekonominin barometresi falan derlerdi hala diyorlar mı bilmiyorum ama insanın bir Bist deki hareketlere birde memleketin haline bakınca af buyrun mötüyle gülesi geliyor. Her neyse hayırlı günler olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

İphone 8 4199 TL ile 5549 TL arasında satışa sunuldu. iPhone 8'i ilk alan Asrın Köklü "Çok mutluyum aylardır bekliyordum" dedi.

-----------------

Bu millete bir şey olmaz...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

Gününüz iyi geçsin...

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Her şey bir kenara da borsa ekonominin barometresi falan derlerdi hala diyorlar mı bilmiyorum ama insanın bir Bist deki hareketlere birde memleketin haline bakınca af buyrun mötüyle gülesi geliyor. Her neyse hayırlı günler olsun.
    Sn. Umutabi yabancı için şöyle düşünün...

Alman li bir yatırımcı TR ye ye 2014 yılında gelmiş.. 100,000,000 USD getirmiş... USD 2,15 TL den 100,000,000 USD ını satmış. Eline 215,000,000 TL almış. O zaman Garanti Bankası 8,5 TL den 25,000,000 lot almış olsun... (Deutsche Bank)

Şimdi satıp çıkıcak Garanti 10 TL olmuş satsa 250,000,000 TL eder...

Demek ki bu yabancı 3 yılda 215 milyn TL si BIST te 250 milyn TL etmiş bu adam çıkarken TL ile çıkmaz ki USD ile çıkar...

250/3,7= 67,000,000 USD eder.....

Şİmdi adam TR de geçirdiği 3 yıla mı yansın; getirdiği 100 milyon usd ın 67 milyon usd olmasına mı... Birde BIST i düşürse 50 milyon usd ile çıkmak zorunda kalacak..

Sonuç; Yabancı terste kaldı.. Yukarı tükürse bıyık, aşağıya tükürse sakal..

Ya KOL kesecek, ya BIST i yükseltecek....

Düşünsenize 1 ay önce BIST 110,000 iken USD 3,38 idi
    Şimdi BİST 109000 şken USD 3,66 TL...

Nasreddin Hoca misali..

Bu kedi ise ciğer nerde! Bu ciğer ise bizim kedi nerde...

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn. Umutabi yabancı için şöyle düşünün...

Alman li bir yatırımcı TR ye ye 2014 yılında gelmiş.. 100,000,000 USD getirmiş... USD 2,15 TL den 100,000,000 USD ını satmış. Eline 215,000,000 TL almış. O zaman Garanti Bankası 8,5 TL den 25,000,000 lot almış olsun... (Deutsche Bank)

Şimdi satıp çıkıcak Garanti 10 TL olmuş satsa 250,000,000 TL eder...

Demek ki bu yabancı 3 yılda 215 milyn TL si BIST te 250 milyn TL etmiş bu adam çıkarken TL ile çıkmaz ki USD ile çıkar...

250/3,7= 67,000,000 USD eder.....

Şİmdi adam TR de geçirdiği 3 yıla mı yansın; getirdiği 100 milyon usd ın 67 milyon usd olmasına mı... Birde BIST i düşürse 50 milyon usd ile çıkmak zorunda kalacak..

Sonuç; Yabancı terste kaldı.. Yukarı tükürse bıyık, aşağıya tükürse sakal..

Ya KOL kesecek, ya BIST i yükseltecek....

Düşünsenize 1 ay önce BIST 110,000 iken USD 3,38 idi
    Şimdi BİST 109000 şken USD 3,66 TL...

Nasreddin Hoca misali..

Bu kedi ise ciğer nerde! Bu ciğer ise bizim kedi nerde...
    Bunları bende düşünüyorum da BISt de kim kime k... cak onu anlamıyorum. Yabancılar kendi aralarında ensest ilişki ile bu işten sıyrılacaklar ise ona bir şey diyemem lakin tüm goygoycu yerli yabancı ekonomist bozuntularına rağmen Türklerden hele ky Türklerden bunlara hayır yok. Ky Dolar toplamaya devam ediyor ve tüm aşağılık baskılara rağmen çok yukarı fırlamazsa Dolarını satmıyor. Eğer BIST işi bizim düşündüğümüz gibiyse eni sonu bu sefer bu yabancılara köküne kadar girecek TÜRK ky `nın onlara yaşatacağı büyük ORGAZM `ı yıllar boyu unutamayacaklar . Yaşasın Türk milliyetçiliği ve kahrolsun Dolar biriktirenlere vatan haini diyen işbirlikçileri.

6. Günaydın üstadlar.
    TL/dolar tartışmasına kapalı olarak sadece sevgili umutabi/selka/BORA YAŞAR gibi doları yakından takip eden kişilere bir sabah sorum var..
    Dolar'da alım fırsatı için öngörünüz nedir ? Yani dolara geçmek isteyen biri hangi rakamları beklemelidir.?
    Yazılarınızı yakından takip ediyorum ve genel kanı doların son kez bir düşüş eğilimine geçip ardından inmemek üzere yukarılara tırmanması.
    Peki bu düşüş eğilimi sizce önümüzdeki yakın vadede hangi rakamlara kadar olur ?

7.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bunları bende düşünüyorum da BISt de kim kime k... cak onu anlamıyorum. Yabancılar kendi aralarında ensest ilişki ile bu işten sıyrılacaklar ise ona bir şey diyemem lakin tüm goygoycu yerli yabancı ekonomist bozuntularına rağmen Türklerden hele ky Türklerden bunlara hayır yok. Ky Dolar toplamaya devam ediyor ve tüm aşağılık baskılara rağmen çok yukarı fırlamazsa Dolarını satmıyor. Eğer BIST işi bizim düşündüğümüz gibiyse eni sonu bu sefer bu yabancılara köküne kadar girecek TÜRK ky `nın onlara yaşatacağı büyük ORGAZM `ı yıllar boyu unutamayacaklar . Yaşasın Türk milliyetçiliği ve kahrolsun Dolar biriktirenlere vatan haini diyen işbirlikçileri.

İnanın kimin üzerine yıkılacak bu bist onu bende bilmiyorum. Muhtemelen TR deki ky panikle doğru hamle yaptı.. Ama yabancı bu belli olmaz.. Sürekli B palnları vardır gibime geliyor...

Not; Belki BIST düşmek için uzaylı işgali filan bekliyor olabilir mi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sn bir-esnaf...

Sorunuza sağlıklı ve de sorumlu bir yanıt vermem zor kendi açımdan...

Öyle bir nokta yok bence.

Bizimki bir karar meselesi...

Böyle bir karar verirseniz hemen her yer uygundur alım için...

Zararı da kendi içinde tabi...

Sayfa 896/1009 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •