-
arkadaşlar yine bana kızacaksınız ama
biraz gerçek dışı hayaller üzerine gidiyorsunuz.
insanlara tavsiye verirken
temettü al kurtul emekli maaşın olsun vesaire cümleleriyle değil.
hesapla kitapla anlatın bu olayı.
bir hisseden senelik beklentiniz %20 temettü mü mesela
önce sana %20 temettü veren hisseyi bulmak değil mesele.
önce %20 yukarı gidecek hisseyi bulmak asıl mesele.
neden cünkü yukarı gitmediği sürece %60 temettüde alsanız boş sizin paranızdan veriliyor.
örnegın hisse %10 yukarı gitti siz aldıktan sonra 1 sene içerisinde, ardında %20 verimlilikle temettü dağıttı.
hesaba yatan %20 portfoyden eksilen -%10 dur.
toplam 1 senelık karınız %10 dur. Nasıl oluyor bu iş %20 temettü aldım ya diyen okuyucular var evet makaleyi okuyunca böyle dediğinizi duyuyorum.
Ama aslolan budur. Haa unutmadan şimdi aranızda şöyle diyende var sen 1 senelık hesaba göre haklısın 2 3 6 senelık hesaba göre haksızsız. Yine değilim ikinci 3 20. seneleride hesap edin değişmez. hisse yukarı gittiği kadar gelir elde edersiniz.
Yani tek kazanç hissenin yukarı gitmesidir. Başka türlü gelir emeklılık maaşı vesaire olmaz.
EE senelık %20 gelir veya emeklilik maaşı için hissenin %20 yukarı gitmesi gerektiğini öğrendiğimize göre...
Geriye ne kalıyor. Tabiki bana her sene %20 yukarı gidecek hisseyi bulmak kalıyor.
Dolayısıyla burada temettüyü düşünüp hayal kurup tartışacağınıza aslında her yıl %20 yukarı gidecek hisseleri bulmaya vakit ayırırsanız emeklılık hayallerinize ulaşabilirsiniz.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri