Sayfa 203/1013 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Erdölfonds von Norwegen hat im ersten Quartal 10 Milliarden Dollar verloren
    http://www.deutschlandfunk.de/norweg...icle_id=354821
    Fonun büyüklüğü 900 milyar, 10 milyarlık alakasız bir kayıptan bahsediyorsunuz. Petrol fiyatı 144'ten 50'e dolar düşmesi elbette bazı şeyleri etkiler, ancak ne Araplar gibi geleceklerini ne de Ruslar gibi günümüzü "batırmaz". Bu fiyatlarda bile %8 cari fazla veriyorlar, ne borçları var he harçları, kişi başı hesaplarda: Avrupa'nın pratikteki tek sahibi Almanya'ya nal toplatıyorlar... daha fazlasını konuşmaya gerek bile yok.

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Kapalıçarşı dayım zaten ama bu tip paralar zor bulunuyor .

Örneğin Avustralya doları lazımdı 1 aya yakın sürdü tamamlamak

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
    AUD çok daha zor malum uzak kıta ve arz-talebi de daha kısıtlı. NOK bulması nispeten daha kolay olur. Banka şubelerine sorarsanız "yok" derler ama vadesiz hesaba satın alın ve çekmek istediğinizi söyleyin; kısa sürede elde ederler. AUD'u bulmak 1-2 ay alırken, NOK bulmanın 10 günü geçtiğine pek denk gelmedim. Ama sipariş vermeniz şartıyla.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Fonun büyüklüğü 900 milyar, 10 milyarlık alakasız bir kayıptan bahsediyorsunuz. Petrol fiyatı 144'ten 50'e dolar düşmesi elbette bazı şeyleri etkiler, ancak ne Araplar gibi geleceklerini ne de Ruslar gibi günümüzü "batırmaz". Bu fiyatlarda bile %8 cari fazla veriyorlar, ne borçları var he harçları, kişi başı hesaplarda: Avrupa'nın pratikteki tek sahibi Almanya'ya nal toplatıyorlar... daha fazlasını konuşmaya gerek bile yok.

AUD çok daha zor malum uzak kıta ve arz-talebi de daha kısıtlı. NOK bulması nispeten daha kolay olur. Banka şubelerine sorarsanız "yok" derler ama vadesiz hesaba satın alın ve çekmek istediğinizi söyleyin; kısa sürede elde ederler. AUD'u bulmak 1-2 ay alırken, NOK bulmanın 10 günü geçtiğine pek denk gelmedim. Ama sipariş vermeniz şartıyla.
    Değerli bilgileriniz için teşekkürler .

Kolay bulunuyorsa dövizciye de sipariş verebilirim o zaman .

Biraz daha inceleyip karar vereceğim yada kraliçe de göz kırpıyor oda diğer bir seçenek olarak var kafamda .

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

3. ABD nin saatlik ücretlerde AYLIK 0.3 Artış bekleniyordu. 0.2 artış geldi. ANCAK GEÇEN AYIN 0.1 OLAN ücret artış VERİSİ 0.2 OLARAK DÜZELTİLDİ. Bu nedenle de Yıllık beklenti olan 2.8 artış tutturuldu. (Ocak ayının saatlik ücret verisinde DÜZELTME olmasaydı şubat aylık beklenti eksik gelmesine rağmen yıllık beklentinin tutması mümkün olmazdı. değil mi? )

Bu arada Ücret artışı beklentisi 0.1 deği 0.3 idi. Bunu da söyleyeyim de gerçekler eğilip bükülmesin.

Kısaca İstihdam verisi beklentinin üstünde geldi.(geçen ay verisi de olumlu olarak düzeltildi ayrıca) Saatlik ücretlerdeki artış da tam beklendiği gibi geldi. Ama DXY ve bono faizleri düştü. Nedeni veri değil yani piyasa gerekleri.

(AMB nin faiz arttırımı konusunu tartışmış olmasının EUR/USD paritesini %1 den fazla yukarı atmasınında etkisi olmuş olabilir bono faizi ve DXY nin hareketinde.)

4. Saatlik ücretlerdeki aylık beklenti tutmadığı için gevşeme oldu bana göre bir de gerçekler de satıldı. Dolar endeksi 13 yıllık zirvesine çok yakın hala 102 bandına her an tekrar dönebilir. Ayrıca doların eurodan daha değerli olması mesele değil isteseler 2 ayda yapabilecekleri iş adamlar tamamen oynuyorlar piyasayla parite 1.03lere düştüğünde çok mu zordu biraz daha şahin açıklamalar yapmak?

Fed olabildiğince fiyatlandı ancak ülkede dövizin esas yükselme sebebi bu değil yarın siyasi kesim yine faizler düşürülmeli diyecek çat 10 kuruş belki yine çıkacak.

Referandumda evet de hayır da çıksa bence ekonomik yönden döviz bazında yükselişler gelebilir çünkü şu an ciddi bir sıkılaştırma politikası izlendi ve bunun bir sınırı olacak. Dışardan yatırımcı getirilirse bir şeyler değişir.

Huzura ihtiyacımız var.

~~~burada yazılanlar tamamen hayal ürünüdür~~~

Bunlar olursa canim ulkeme geri donup, keyifli emekli hayatima baslayabilirim..

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    yıl sonu 4,5-4,7. 2019 sonu 7,5

1TL = 1 riyal (suudi) su anda............

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    1$ =1 tl yapalımmı. benim çok güzel taktiğim var patentini alacağım. eved çıkarsa istikrar sürsün diye yardım edeceğim. madalya bile alabilirim

7. 1$ ın 1$=1TL olması için Japonya'nın yaptığını yapmak lazım Japonlar emekli olanları bile sistem içinde çalışmasını sağlayan formülü bulan ilk ülke ve ardından Güney Kore bunu uyguladı sistem çok basitti devlet çalışırken 1 milyon Yen verdiği işçisine emekli olunca 2 katını verdi emekli olanı para ile ezdi böylece sistemin içinde tutarak 2. Dünya Savaşı'ndan süper güç olarak çıktı o vakit parayı berden buldu dersek tabiki para basarak bu işi çözmüş olmalı çoğu ülkede emekli maaşı çalışan maaşından yüksektir nedeni biraz bu diyelim senin 50 yıllık deneyimin olsun un değirmeni ustası ol değirmende sorunu 50-100 yeni çalışan çözemez ama 50 yıl çalışan gelir 10 dakikada çözer bu sistem bizde uygulanmadan ben 1$ ın 1TL olacağına inanmam 2,70-2,80 dip olur ve burdan hareketi 4,5 olur yukarıda yazdığım konunun özü aslında wealth of nations kitabında olabilir 2 kez hatta 3 kez okumuştum borsaya ilk başladığım yıllarda çoğumuz duygusal ve elimizdekine göre konuşuyoruz ben %40 dolarda olan biri olarak 2017 de 3,81 in görülmesini mümkün görmüyorum 2,70-2,80 mümkün parite yorumlarına katılıyorum kesinlikle katılıyorum. 1,03. 0,90 ,0,80 hatta Avrupa'nın dağlılması bile mümkün aynı akibet sterlinin başınafa gelebilir çok şey yazılabilşr ama deneyim tecrübe ve birikim para ile yer değiştiremez bu imkansız
    Son düzenleme : ACIBİBER; 11-03-2017 saat: 10:51.
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

8. Mb faizi sabit tutar artirmazsa
    Fed 0.25 0.25 0.25
    Koyarsa
    Dolari hayal edemezsiniz.

Mb
    Her fed den sonra
    Mb duruma gore faizini artirsa
    Doviz sabit kalir
    Gereginden cok artirsa doviz geriler bile.

Bu artik politik secenek.

Cunki artik turizm yok.
    Artik 1.2 arap ulke disinda dostumuz ve bize sempati duyan da yok.

2017 2018 yasanicak olan her olay bam bam bam.

Bagris cagris uzerine olacak.

Kaliteli bir niceligimiz yok.
    Olan zumre zaten abbas yolcu.

Sonucta niteliksiz nicelikler hak ettikleri son ile karsilasir.

Bunlar
    Fakirlik
    Adaletsizlik
    Mutsuzluk.

Buradayiz.
    Yasayip gorecegiz.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 203/1013 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •