Sayfa 108/1024 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208608 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 857 - 864 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Peki enflasyonu ne yapacağız? Anı mı kalır, düşer mi, yoksa yükselir mi?
    Enflasyon durgunluktan dolayı çok artmaz bence. Mesela benim macbook alma ihtiyacım var ama en ucuzu 5,000 tl o yüzden almiyorum.

Yalnız şu kaskolar, ev sigortası, hayat sigortası; bunlar beni çıldırtıyor senede 10-15 bin tl bunlara gidiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Peki enflasyonu ne yapacağız? Anı mı kalır, düşer mi, yoksa yükselir mi?
    enflasyon bunları rahatsız etmez,çaktırmadan halkı soymanın en iyi aracıdır. kendi seçmenlerinin enflasyonunu zaten sosyal yardımlar ile düşürüyorlar.geri kalan nefret ettikleri kesimin soyulması bunları sevindirir

3.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Enflasyon durgunluktan dolayı çok artmaz bence. Mesela benim macbook alma ihtiyacım var ama en ucuzu 5,000 tl o yüzden almiyorum.

Yalnız şu kaskolar, ev sigortası, hayat sigortası; bunlar beni çıldırtıyor senede 10-15 bin tl bunlara gidiyor.
    Piyasada bir durgunluk var doğru. Ama ekonomide stagflasyon diye bir şey var. Enflasyon durgunluk falan dinlemiyor. Perakende satışları düştü. Halk kaliteye bakmıyor nerede ucuzluk var oraya koşturuyor. Üreticinin girdi maliyetleri yüksek olunca mala zam yapmayayım derse bu kez kendi batar. Yani zor iş. Ucuz para devri yavaş yavaş geçiyor.

4.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    enflasyon bunları rahatsız etmez,çaktırmadan halkı soymanın en iyi aracıdır. kendi seçmenlerinin enflasyonunu zaten sosyal yardımlar ile düşürüyorlar.geri kalan nefret ettikleri kesimin soyulması bunları sevindirir
    Yok öyle deme; enflasyon dediğiniz gibi alım gücünü düşürür. Orta sınıf bundan çok etkilenir. Kimse yaşam standardını kaybetmek istemez. Benim bu yaşıma kadar öğrendiğim bir şey var. İnsanlara hak, hukuk, anayasa, özgürlük ne dersen de eğer rahat bir yaşam sürüyorsa onun için önemli değildir. Ama insanların cebine dokundun mu işte o zaman seçimlerde illaki karşılığı olur. Uzak değil şöyle biraz geriye bakın. Rahmetli döneminde fırlatılan yazar kasalar filan gibi.

Suud da bile market alisverisi el yakiyor. Ceviz 110 - findik 80-90 riyal....

Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    neresinde yaşıyorsunuz Almanya'nın
    market alışveriş endeksi Türkiye den daha ucuz neresi var avrupayı geçtim
    dünyada neresi çok merak ettim.
    ya da bize gittiğimiz ülkelerde ucuz market rastlamıyor .

6.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Yok öyle deme; enflasyon dediğiniz gibi alım gücünü düşürür. Orta sınıf bundan çok etkilenir. Kimse yaşam standardını kaybetmek istemez. Benim bu yaşıma kadar öğrendiğim bir şey var. İnsanlara hak, hukuk, anayasa, özgürlük ne dersen de eğer rahat bir yaşam sürüyorsa onun için önemli değildir. Ama insanların cebine dokundun mu işte o zaman seçimlerde illaki karşılığı olur. Uzak değil şöyle biraz geriye bakın. Rahmetli döneminde fırlatılan yazar kasalar filan gibi.
    artık o açığı yardımlar ve avantalar kapatıyor.milyonlarca üyesi olan bir menfaat ağı oluşturdular. yandaş değilsen bu ağın dışında kalır enflasyon,gss primi,ağır vergiler ile ezilirsin.

7. Slmlar..hisse yatırımcısı olmamıza rağmen gerek bu sayfayı gerek gayrımenkul sayfasını yıllardır okur arkadaşların değerli bilgilerinden istifade ederiz..Geçenlerde bir arkadaş yakınıyor 500.000 birikimim var faizler çok düşük borsadan korkuyorum döviz desen belirsiz kirada olmama rağmen şu ortamda şişmiş fiyatlarda betona gömemem ticaret desen anlamam...paramı nasıl enflayona yenik düşmeden koruyacağım ben... panik halinde...şu ortamda haksızda sayılmaz... zaman zaman hepimizi ilgilendiren kaygılar...bana ve Dudu gibi hisseci dostlara kalsa kriz zamanına kadar mevduatta tutar dipten sağlam hisselere gömerdim..Burda ve diğer sayfada yazıp değerli ardaşların fikirlerini alıp birlikte beyin fırtınası yapmak istedim...Bu arada Cucky68 ustad uzun suredir yazmıyor..onunda değerli fikirlerini özledik...
    Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.

Dip neresi peki biraz bilgi verebilir misiniz 😉

Sayfa 108/1024 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208608 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •