Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 581/1014 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,641 - 4,648 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

bedavaaaaaaaaaa

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    TC Maliye Bakanlığının Taşı Sıkıp Suyunu Çıkardığı Ortaya çıktı :

'ÖNCE ÖTV ALIP, ÖTV'NİN KDV'SİNİ ALAN TUHAF BİR HÜKÜMET

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...nflasyon-faiz/

Maliye bakanlığının biribirinden uyanık bürokratlarının torba yasaya bir madde ekleyip Kira Geliri elde eden vatadaşarın üç buçuk aya kadar aylık kira gelirinide vergi olarak vermesini hatırlarsak gayet normaldir diyorum....
    ne demek istediginizi tam anlayamadim

3,5 ayi nereden cikardiniz??

bu vesileyle bir soru daha sorayim

eger benim hem ticari hemde konuttan kira gelirim varsa muafiyetler ayri ayrimi uygulaniyor?

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    aynen mal sahiplerine kalacak metrekare düşer.. her sene stoklara 400 bin eklendiği rakamı eğer tüm memleket içinse düşük bir rakam, her sene 650 bin evlilik, 150 bin boşanma gerçekleşiyor, ikisi de yeni konut talebi oluşturabilecek dinamikler.. çekirdek aile, daha doğrusu hane başı nüfus giderek düşmekte olan bir trend, şu an TR çapında hane başı nüfus 3.7.. izmir- istanbul gibi büyük şehirlerde 3.1- 3.2 dolayında.. genel nüfus artış hızı %1.1- 1.2 civarı.. suriyeli talebi gibi extra etkenler bunun dışında.. 400 bin yeni konut arzı rakamı ülke geneli için düşük bir rakam, istanbul için biraz fazla..

kentsel dönüşümde mal sahiplerinin payının düşmesi normal- çünkü 2013-2014 dönüşüm başladığında fiyatlar dolar bazında çok daha yüksekti, sonra dönüşen apartmanlarda müteahhit payına düşen dairelerin hesaplanan fiyatlardan satılamadığı görülmeye başlandı ve piyasa mekanizması gereği müteahhit payının artması gerektiği görülmeye başlandı.. oranların gerilemesi bu demek.. piyasa şartları neyse ona uyarlanıyor.. uyarlanmak zorunda, başka türlü olamaz.. piyasa fiyatı demek, müşteri (alıcı/kiracı) hangi fiyatı ödemeye razıysa o fiyat demektir..

ben yaptım konutu, koydum fiyatı, fiyat bu' demek olmaz, böyle çalışmaz piyasa.. fiyat, satabildiğin fiyattır.. satamıyorsan, fiyatın yanlıştır, proje yanlıştır.. satamayan zaten tıkanır, bir sonraki projeye geçemez.. yeni bir inşaat görüyorsak, o müteahhit bir önceki projesini tamamlamış satmıştır, öylece yeni bir projeye start verebilir, bir öncekini satamadıysa yeni projeye girişmesi söz konusu olamaz.. demem o ki, sağda solda yeni inşaatlar görüyorsak işler yürümekte demektir, eldekini satamayan yeni arz yaratamaz.. mümkünatı yoktur..
    Selamlar,

Stoklara ekleniyor derken yapılan ile satılan arasındaki farkı diyorum. Yani her yıl boş 400 bin ortaya çıkmakta. Bu sayı bu kadar yüksek olmayabilir, daha detaylı bir analiz yapmak gerekir ancak bunun fiyatlara bariz yansımasını kadıköy bölgesinde bizzat görüyorum. fiyatlar 2 sene öncesi ile aynı ya da hatta geri gelmiş. enflasonu da hesaba katarsak fiyatlar düşmüş. i

4.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Kozyataginda kiralar ne kadar cok dusmus insan hayret ediyor

1500 TL ye 3+1 ve metroya yakin Kozzy e yakin

dolar cinsinden heralde tarihi dusukleri yasiyor hesaplamadim tahmin ediyorum

1500/3.8=400 dolar civari hakikaten komik

buyrun kendiniz bakin

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...90624484/detay
    takip ediyorum epey düşük. kadıköy ün diğer bölgelerinde de düşüyor. 2 milyonluk evlerin kirası 4bin TL. Evimi iyi bir fiyattan satabilsem faize koyup kiraya çıkma derdindeyim ama bu piyasada hayal. 1.2mTRY ayda 12 bin faiz getiriyor, 4 bini kiraya gitse 8 bin ayda kâr olur, evin değeri her yıl 100 bin (8x12) artmayacak diye düşünüyorum. Kira arttırma zamanında da enflasyon altına bir tutarda pazarlık yapılır. Bu hesaba göre parası olan için ev almak değil kirada oturmak en azından mantık açısından tutarlı. Kendi evinin olması hissiyatına vs girmeyeceğim.

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    1) emlak vergisi
    2) tamir masraflari
    3) Normal sigorta
    4) Kasirga sigortasi ( en pahalisi bu)

Sonuc: Istanbul bedava

Sunduklarina oranla insanoglu tarihinin en ucuz sehri Istanbuldur.

Ahmet Bey, Heralde Istanbul'da oturmadiginiz icin yazdiniz bunlari. Istanbul'un sunduklarinin bir kismini sizinicin yazayim o zaman:

-Bitmek tukenmek bilmeyen bir trafik rezaleti
    -Sokaklardaki pislik, dagitilan, gec toplanilan copler ve kokusu
    -Uc saatte karsiya gecmek
    -0.0000001 inch kar yagdiginda isten eve 7-8 saatte gidebilme imkani
    -Icinde yuzulemeyecek derecede pislenmis denizi
    -Sahillerinde ailecek yurumek istediginizde bulamadiginiz (yada bulsaniz da surekli dolu olan) otoparklar
    -Arabanizla asla giremeyeceginiz yada girseniz de parkedemeyeceginiz merkezi mekanlar
    -Cocuklarinizla bir piknik yapmak icin bulamadiginiz yesil alan; en az 2 saat yol gidince tek tuk agaclar gorunuyor
    -Her turlu itin, kopugun, dallamanin arasinda bayanlarin guvenlice seyahat edemedikleri toplu tasim imkani
    -Trafikte araba suren bir bayan gordumu kendisini kaybeden onbinlerce sapik surucunun oldugu bir yol ortami
    -Yolda yururken, hatta carsi pazarda her an cantanizin kapkaccilarca calinmasi, gasp edilmesi imkaninin verdigi adrenalin
    -Ayagi topraga degmeden buyuyen, bir agacin golgesine oturamayan, yerden bir cicek koparamayan bir yeni nesil....
    -Kopegi olanlarin gezdirme alani bulamadigi (insan gezemiyor ki, kopek gezsin... ;) ), gezdirenlerin de hayvanlairn pisligini ortalikta birakip gittigi....
    -Elektrik kesildiginde jeneratorsuz apartmanlarin dogalgazlarinin da kesildigi ve milletin battaniyelere sarip, cocuklarini isitmaya calistigi.....

Midem kalkti ya, az daha devam edersem Istanbul'dan nefret edecem. Hala en buyuk asklarim arasindadir bu sehir. Ama bu yazdiklarima da itiraz eden pek cikmaz heralde. Belki 1,000-1,200 $ aidat verilen sitelerde oturanlar bunlara itiraz edebilir ama, onlarin da zaten Istanbul'la pek alakalari yok. Kendi citlerle cevrili kucuk dunyalarinda, kendi kapici ve bakicilariyla, kendi yesil alanlarinda ve havuzlarinda...

Tamam, Florida'nin veya Amerika'nin her yeri gulluk gulistanlik degil. Ama Istanbul'u da cok fazla kutsamaye gerek yok yani. Bence buralardan dogru Istanbul guzellemesi yapip, her mesajinizda Amerika'yi yerin dibine batirmayin. En iyisi gidip yerlesin siz Istanbul'a, en birinci elden gorun sundugu imkanlari. O fiyata dunyanin hicbir sehri sunamaz o imkanlari size.

Buyukcekmece'de kozde bir kahve icin benim icin. Gece 12'de Ulus Park'ta bir cay, Camlica Tepesinde bir sahlep, Balat'ta da bir iskembe corbasi, Istiklal Haci Abdullah'ta bir ayva tatlisi, Ortakoy'de bir kumpir, Emirgan Sutis'te bir asure tatlisi,... goturun, afiyet olsun. Ama taksiyle gidin, oralarda araba ekstra yuk oluyor insana..

Selam ile....

6.  Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Ahmet Bey, Heralde Istanbul'da oturmadiginiz icin yazdiniz bunlari.

Selam ile....
    Bu adamin mantık ABD de dolar üzerinden maaş alıp Istanbulda TL üzerinden yaşama şeklinde...
    Öyle olunca da herşey ucuz geliyor...
    Ekvator Ginesi ile kiyaslasa dibi düşecek...
    😂😂😂

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by klasse Yazıyı Oku
    takip ediyorum epey düşük. kadıköy ün diğer bölgelerinde de düşüyor. 2 milyonluk evlerin kirası 4bin TL. Evimi iyi bir fiyattan satabilsem faize koyup kiraya çıkma derdindeyim ama bu piyasada hayal. 1.2mTRY ayda 12 bin faiz getiriyor, 4 bini kiraya gitse 8 bin ayda kâr olur, evin değeri her yıl 100 bin (8x12) artmayacak diye düşünüyorum. Kira arttırma zamanında da enflasyon altına bir tutarda pazarlık yapılır. Bu hesaba göre parası olan için ev almak değil kirada oturmak en azından mantık açısından tutarlı. Kendi evinin olması hissiyatına vs girmeyeceğim.
    herkes benim dediğime geliyor sonunda Ataşehirde 3+1 dairede 3,000 lira kirada oturuyorum. eve 1,5 milyon istiyorlar. Evi alacak paramda var almıyorum. 2senedir kirayada zam yok.

8. Emlak fiyatlarında ki gevşemelere bakarsanız en çok gevşeme beklediğimiz gibi küçük şehirlerde.
    İstanbul'da evi kiraya verip belli bir sürdürülebilirlik mümkün ama Anadolu'da bu mümkün değil.
    Benim bizzat gördüğüm yerlerden Denizli,Antalya vb ciddi fırsatlar verecektir.
    Ayrıca son dönemde yazlık modası tekrar geri dönmüştü mesela motosikletle Şarköy'e gidiyorum , tarlalar hep yazlık buralarda da enterasan hareketler olacaktır.

Sayfa 581/1014 İlkİlk ... 81481531571579580581582583591631681 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •