Sayfa 9/1013 İlkİlk ... 789101119591095091009 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 65 - 72 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Arkadaşın verdiği linkteki haberde diyor ki....

...Böylece tarihi zirvesinden bugüne geçen 9 günde doların TL karşısındaki değer kaybı yüzde 8.35 oldu....

Siyasete girmeyeceğim...
    sadece bu haberi yapan kişinin normal bir muhabir olamayacağını, dolayısı ile ekonomi üzerine haberler hazırlayan birisi olması gerektiğini düşünüyorum
    eee ekonomi ile ilgilenen birisininde böyle bir hata yapamayacağını dolayısı ile sehven olmuş olabileceğini düşünüyorum.
    Yoksa algıyamı diye... böyle bir saçma bir düşünce geliyor... Yok yok diyorum ne işin var orada...
    algıyla bir muhabirin ne işi olabilir...
    Sonra zirve ne zaman yapmış diye bakıyorum... 9 Ocak görünüyor...
    39 gün mü felan dedim...yok abi...
    Ben çıkamadım bu işin içinden...

Siyasete girmeden bir yardım edin...

Yaşadığımız bu olaylar bana 80 li yılları hatırlattı.Annem babam hep tembihlerdi aman oğlum siyasete bulaşma bu konularda fikir beyan etme diye.40 yıl geçmiş. Hamam da tas da duruyor sanki...

3. @Bora Yaşar,

Haklısınız, ama çok ciddi bir çaba var, bakın sn Cumhurbaşkanı varlık fonu teminattır demiş. Ne için teminat? Şahsi kanaatim ülkeye döviz getirecekler için, yatırım için olsun, kredi vereceklere olsun bir teminat.

Ayrıca katardan referandum sonrası 10milyar dolar gibi bir rakam gelecek yazmışlar bazı yerlerde, evet öteleniyor herşey ancak kapitalizmde borçlar hep ötelenerek işler yürüyor.

Brezilya için, usd/brl grafiğini inceleyin,( https://tr.investing.com/currencies/usd-brl-chart ) o ülkede nasıl hallaç pamuğu gibi atmışlar, inanılmaz spekülasyon yapılmış.

Bizim varlık fonu başkanı bir kanalda fx piyasalarında dahi TL ye müdahale edeceğiz, Ve bu işleri profesyonellerle çalışarak yapacağız dedi.

Bu önlemleri gören fx çiler tl nin değer kaybedeceği yöne doğru işlem yapabilirler mi? Adam düşünür ya müdahale gelirse diye?
    Yani adam tercihi şöyle yapar,

Türkiye'de karşımda kuvvetli birileri var, ölümüne savunuyor, o zaman ben aklımı mı kaybettim giderim yine brezilya'ya yada korunaksız ülkeler ile uğraşırım nede olsa karışan yok tek korkum faiz artışı der ve ilişmez Türkiye'ye.

Tüm dünya günlük hacmi 5.1 trilyon dolar.(kaynak prof Özgür Demirtaş) Bin tane şey var burada, bu paranın 100 milyar doları Türkiye'ye dönse bilemedin 200 diyelim, artık fx'e dahi müdahale edilebilecek milyar dolarlar mevcut, kaldıraç etkisi ile püskürtürler gibi geliyor bana.

Nede olsa sayıştay denetimine tabi değiller. Merkez bankasının müdahalelerinde olduğu gibi görev zararı olur. Elinizde onmilyar dolarlar var artık. Karşı taraftaki fx çinin ise kaybedecek çok şeyi var.

Özet olarak çok ciddi ve profesyonelce eğiliniyor, en azından bana öyle geliyor.
    Son düzenleme : Turnike; 20-02-2017 saat: 16:06.

4.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    r.

Özet olarak çok ciddi ve profesyonelce eğiliniyor, en azından bana öyle geliyor.
    profesyonelce demeyelim de
    deneme yanılma desek daha mı doğru olur acaba
    nasıl olsa kendi ve babalarının parası değil bu fondaki para
    istedikleri gibi har vurup harman savurabilirler

hatta bahane ile bu fondaki en değerlileri istedikleri şekilde adını ve sanını ve sahiplerini bilmediğimiz fon adı altındaki meçhul kişilere satabilirler.

5. Fx hiç takılmadım ama devasa bir para piyasası bu net; şimdi bu yapılmak istenileni bazı benzetmelerle anlatalım burası bildiğin aşağı mahalle olsun bir çok kabadayı bu mahallede yıllardır racon kesip geziyor ve mahallenin bile bir ağası var, bizim varlık fonu yukarı mahallenin sümüklü ergeni cebine çakı koymuş aşağı mahallede kimse benim hakkımda atıp tutamayacak hepsine hesap soracam diyor bildiğin mahalle basacak yani gazası mübarek olsun demiyorum çünkü o elinde tutuğu çakı onun değil tüm yukarı mahallenin malı kendi dayak yese acımam ama çakıyı kaptırırsa hoş olmaz...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

6. FX teki büyük oyunculara hırsız olarak bakarsak, 3 kilitli kapıya değilde tek kilitli kapıya yöneleceklerdir, sonuçta günlük 5.1 trilyon dolarlık piyasa bir kaç kişiye ait değildir diye düşünüyorum.

Birlik olur da bu işe topyekün girebiliyorlarsa bu şu sonucu doğurur bu kişiler çoktan ipimizi yada bazı ülkelerin ipini çekerlerdi.

Ayrıca devalüasyonlar zorunluluktan yapılıyor artık çare kalmıyor, ve hükümetler buna razı oluyor, ancak hükümet o kadar çok belirtti ki, bu işi kesinlikle onaylamıyoruz spekülasyondur vs vs., bu işin sözle kalmadığını gördüğüm vakit inandım.

Dolar 3.50 ye gelince sesleri çok çıktı, hayır dediler kabul edilemez, demekki normal gördükleri dolar kuru bu civarlarda.
    En son konuşmada yine 3,50 seviyesi ve aşağısı telaffuz edilirken, öncesinde 3.53'den kuru sabitlediler.
    Son düzenleme : Turnike; 20-02-2017 saat: 17:38.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku Aralık 2016 da 100 milyar dolar kadardı.

Bunun üzerine 32 milyar dolar kadar da cari açık koyun.

Bu yıl içinde , başkaca hiçbir ihtiyacımız olmasa, 2017 yılında dolar ihtiyacımız bu.

Foreksi falan bir kenara koyalım şimdilik.

Reel olarak Türkiyenin bulması gereken dolar 132 milyar dolar.

Üç büyük derecelendirme kuruluşundan aldığı not belli.

Bu ülkeye kısa vadede doları çikolataya daldırıp çıkararak yiyecek yabancıyı koyun bir kenara, kim verecek bunca parayı?

Tamam eskisinden çok daha pahalı olacak.

Ama dışarıda işler sarpa sararsa doları bulmazsan, foreksle ne kadar baskılarsan baskıla, Powerpc'nin elinden dolarını nasıl alacaksın?

Soru bu...

8.  Alıntı Originally Posted by Bora Yaşar Yazıyı Oku

, Powerpc'nin elinden dolarını nasıl alacaksın?

Soru bu...
    KHK ile bankalardaki döviz hesapları TL cinsinden sabitlenemezmi.

Sayfa 9/1013 İlkİlk ... 789101119591095091009 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •