Originally Posted by
Liner
Bizim için en kötü senaryonun gerçek olduğu 2016 q4 bilançosunda net kar -1.144 k geldi. 6 mart 2017'de 7,08 olan kağıt 23 martta 6,44'ü gördü. Bizim için kötü senaryonun devamı olan q2 bilançosu 525k gelince 9 mayısta 7,80'e kadar çıkan kağıt 18 mayısa kadar 6,03'e kadar düştü. 27 temmuzda 6,54'ü görsekte ve q2 2017 karı 12.806 k gelsede artık o aşamadan sonra iflah olmadı. ve hep aşağıya yöneldi. şirket birçok kişinin takibinden çıktı. yabancı ! kağıttan uzaklaştı.
Borsa Ocak başında 75.800lerdeyken dün itibarı ile 114.000'e kadar %50 prim yaptı ve bu esnada bizler 17 Ocaktaki 8,06 seviyesinden bugün 5,87'lere indik. Kaçırdığımız kağıtların primlerini yazarsak akıl sağlığımızı yitiririz, oraya hiç girmiyorum.
Bunları hepiniz biliyorsunuz. Uzun uzun yazmamın nedeni; bunun iki açıklaması olur diye düşünmem. Birincisi, q3 bilançosu kötü gelecek. Bunun öğrenildiğini iddia etmek suçtur. Bunu söylemiyorum ama öyle bir beklenti oluştu yada insanların kalbine doğdu diyelim. Bunun için yapacak birşey yok. Belki stop loss ile lot artışı sağlanır ama kayıp her şekilde büyür.
İkincisi olumlu yada olumsuz bilançonun bir önemi yok. Patron ve/veya büyük oyuncular, satışı, iHRACATI, yeni şirketleri ile büyük potansiyel taşıyan bu kağıdı arzu ettikleri lota ulaşana dek baskılayacaklar ve eski seviyelere ancak onlar yeter dediği zaman geçeceğiz.
Cehaletimi mazur görün; ben borsadan bu kadar anlıyorum. Farklı görüşü olan arkadaşlardan faydalanmayı çok isterim.
Saygılarımla
KESİNLİKLE YTD DEĞİLDİR.
Yer İmleri