Sayfa 465/997 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 3,713 - 3,720 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Bu sarmaldan kurtulmak için Almanya gibi 1 trilyon € ihracat yapmak lazım.ihracat için ne yapmalı.katma değeri yüksek fabrikalar.nitelikli insan.bugun başlasak en az 10 yıl sonrasına pozisyon alırız.
    10 yıl sonra pozisyon alamayacağımızı bugünden biliyoruz. (pisa testi sonuçları). Bu durumu 2 veya 3 kademeli düşünmek lazım. İlk önce diyeceğiz ki 5-10 yıl içinde genç nesildeki pisa testi sonuçlarını düzelteceğiz. Ve bu tarihten itibaren de gevşemeyerek +10 15 yıl sonra katma değerli üretime geçebileceğiz.

Yani ilk olarak pisa testi sonuçlarını düzeltmeyi konuşmalıyız.

Bu test direk olarak size katma değerli imalatın oranını ve kalitesini bugünden bilimsel olarak gösteriyor.

PISA testi detaylı bilgi:

http://pisa.meb.gov.tr/?page_id=18
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Çin kuantum mekaniği ni kullanarak uyduya bilgiyi gönderdi.bu yeni çağın başlangıcı.ayrica füzyon reaktörü de yeni bir çağ başlangıcı.biz neden bu işlerle değilde yerli otomobil le uğraşıyoruz!

Neredeyse mevduat faizleri ile ilgili hiç yazı yok global piyasalar ekonomi uzmanlarının yatağı gibi olmuş

Düşüncelerim kimse için yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Çin kuantum mekaniği ni kullanarak uyduya bilgiyi gönderdi.bu yeni çağın başlangıcı.ayrica füzyon reaktörü de yeni bir çağ başlangıcı.biz neden bu işlerle değilde yerli otomobil le uğraşıyoruz!
    Yetişmiş insan gücümüzün üretim çıktısı şu anda ancak bunu yapmaya yetiyor. Bunu kabullenmez isek sorunu çözemeyiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Pisa da tüm ugrencilerin başarılı olması mümkün değil.cok zeki olanları seçip iyi yetistirmeliyiz.tabiki eğitim seviyesini yukarı cekmeliyiz.

6.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Pisa da tüm ugrencilerin başarılı olması mümkün değil.cok zeki olanları seçip iyi yetistirmeliyiz.tabiki eğitim seviyesini yukarı cekmeliyiz.
    Katma değerli üretim toplumun geneline yayılmış olması gereken bir kültür. Zeki öğrencileri seçerek katma değerli üretim yapan bir toplum kurmak mümkün olmaz diye düşünüyorum. Zira katma değerli üretim tam entegre ama dağıtık bir geniş taban gerektiriyor. O nedenle PISA testi oranlarının en azından cari fazla veren ülkeler seviyesine çekilmesi gerekli. Devlet geçmişte zeki öğrencileri seçip burs verdi şu anda çoğu uygun ekosistemi buldukları Amerika ve Avrupa'da. Çünkü oralarda ekosistemi oluşturan geniş tabanlı bir entegrasyon sağlanabilmiş. Bu iş sadece zeka işi değil , eğitim ve üretim zihniyetini en iyi şekilde geniş bir tabana yayma meselesi.Süreç uzun bir süreç. Biz daha başlamış dahi değiliz.

200 unv değilde 10 tane çok nitelikli unv yapmalıyız.dunya çapında olmali

Morgabn Stanley, doların 3,88-3,90'ı aşması durumunda Merkez Bankası'nın müdahale edebileceğini söyledi.

Morgan Stanley, Türkiye için 2017 yıl sonu manşet enflasyon beklentisini yüzde 9,9’dan yüzde 10,5’e, çekirdek enflasyon beklentisini de yüzde 10,5’ten yüzde 10,9’a çıkardı.

BusinessHT'nin haberine göre Ekonomist Ercan Ergüzel imzalı raporda "Geçmiş örneklere bakıldığında TCMB’nin, Reel Efektif Kur Endeksi’nin uzun vadeli trendinden ayrışması çift hanelere ulaştığında tepki verdiği görülüyor" denildi.

Raporda,"Buna bağlı olarak TCMB, dolar/TL 3,88-3,90’u aştıktan sonra müdahaleyi değerlendirebilir. Ancak herhangi bir faiz artırımından önce Merkez Bankası’nın faiz ve likidite konusunda tercih edebileceği başka birçok aracı var" değerlendirmesi yer aldı.

Morgan Stanley'in raporunda şu değerlendirmeler yapıldı: "Faizler tarafında, sözlü yönlendirme yapabilir ve/veya swap faizlerini yüzde 12,25’lerden yüzde 13’lere yükseltmeyi değerlendirebilir ve/veya tüm fonlamayı geç likidite penceresinden gerçekleştirebilir. Likidite tarafında, günlük swap ihalelerinin miktarını artırabilir ve/veya zorunlu karşılık oranlarını düşürebilir ve/veya ihracatçıların reeskont kredisi ödemelerinde TL kullanmalarına izin verebilir"

Sayfa 465/997 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •