ayva tatlısı bize olan biteni anlat.
suudlar ne yapıyor?
ne oluyor dünyada?
Trt haber boyle vermis.TRT HABER
@trthaber
·
5d
#SONDAKİKA
[ABD'nin açıklamasına cevap]
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği: Karşılıklı bilgilendirme konusunda mutabık kalındı
Ayrıca yalan olmasın Mert abim filmi izlemeye zaman bulamadım asanın resmini görünce asa sahnesini aradım![]()
Saygılar , bu alemin mutlak kralısın![]()
Mutluluk uzun dönemde dengeye gelecektir .
Abi dunyaya Abd'de bir Ulusalci-Kureselci catismasi varmis gibi gosteriyorlar. Guya Abd icinde Pentagon ve Cia catisiyormus gibi gorunuyor. Pentagon Pyd'yi, Cia Isid'i destekliyor. Diger taraftan Pentagon Ruslarla isbirligi yapiyor, Cia bunu desifre etmeye calisiyor ve Trump cok zor durumda algisi olusturuyorlar. Barzaniye referandum yaptirip, referandumda Israil bayraklari gosteriyorlar. Barzani muttefikleri ama Irak hukumeti de muttefikleri, tabii ki Hasdi Sabi de muttefikleri. Hasdi Sabiyi orgutleyen Iranli general Kasim Suleymani, Kirmansah'li Sii bir Kürt. Neticede Kerkuk'u Kurtlerden alip, Iran'a veriyorlar. Bunlar olurken, Siiler ve Kurtler arasinda ciddi bir catisma yasanmiyor. Ayni sekilde Suriye'de de Kurtler ve Aleviler arasinda bir catisma yok.
Iran; Kerkuk, Musul ve Halep'i aldi. Bu durum, Iran'in gucuyle orantili degil. Turkiye'nin guney sinirlarinin tamamen Siiler tarafindan sarilmasi hic guvenli degil. Turkiye'nin menfaatine olan, Barzani'nin Kerkuk'u elinde tutmasiydi. Barzani bitti. Bu durumda Kuzey Irak'ta da pyd ve pkknin onu aciliyor.
Sonrasinda 2 saldiri haberi geliyor bir kac gun aralikla. Ilki Turkiyede oluyor ve 8 sehit var. Ikincisi bir kac gun sonra Iran'da oluyor ve yine pkk, 8 Iran askerini olduruyor.
Ruslar ise Astana'da Turkiye'nin pydyi muhatap almasini istiyorlar. Yetmiyor, Dugin'i getirip Turkiyede konusturuyorlar.
Abd'de bir catisma falan yok. Abd ve Rusya arasinda da bir catisma yok. Bu yaptiklarini, catisma varmis gibi gostererek yapiyorlar.
Suud'da kureselci olarak bilinen tum prensler ve para babalari tasfiye edildi. Paralarina el konuldu.
Aramcoyu borsada satacaklar. 1-2 trilyon dolar buradan toplarlar. Olmayan petrolu satacaklar. Dunyanin en buyuk "keriz silkeleme" operasyonu olacak.
Diger taraftan, dunyadaki tum kara parayi bitcoinde topluyorlar. Simdilik hacim 200 milyar dolar. Bu da enaz 1 trilyon dolar olmali. Sonrasinda bitcoinle ilgili bir guvenlik zaafiyeti ortaya cikacak. Bir anda bitcoinin degeri sifira dusecek ve yeryuzundeki kara paralar buhar olacak.
Sonucta, finans sistemi bir fil degil, bir eşek olacak. En onemlisi ise eşek oldugunu bilecek ve ona uygun davranacak.
Hadise budur.
Analez tamam...
Bedava dinamit g.tumde patlasin...makarnaya ruhunu satan et icin ne yapmaz...
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri