Sayfa 128/1024 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178228628 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,017 - 1,024 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Arkadaşlar cahilliğime verin ama bir sorum olacak

Hükümet elaltından yüklü miktarda tl basıp piyasaya sürebilirmi ??

Yani demek istediğim piyasaya yada yasal birimlere haber vermeden farkedilmeden böyle birşey yapabilirmi..

Tabiki bu durum uzun vadede eflasyonu arttırır ama kısa vadede günü kurtarır

Cevapları bekliyorum..

NOT:KİMSE BANA YASAL OLMAZ KANUNEN MUMKUN DEĞİL FALAN DEMESİN ARTIK TÜRKİYEDE HERŞEY MÜMKÜN..

Alıntı Originally Posted by Stajyer Yazıyı Oku
    Finans 46 günlük 11.80 aldım bu sabah
    Yeni girişmi birde miktar yazsaniz..

3.  Alıntı Originally Posted by kakkala Yazıyı Oku
    Arkadaşlar cahilliğime verin ama bir sorum olacak

Hükümet elaltından yüklü miktarda tl basıp piyasaya sürebilirmi ??

Yani demek istediğim piyasaya yada yasal birimlere haber vermeden farkedilmeden böyle birşey yapabilirmi..

Tabiki bu durum uzun vadede eflasyonu arttırır ama kısa vadede günü kurtarır

Cevapları bekliyorum..

NOT:KİMSE BANA YASAL OLMAZ KANUNEN MUMKUN DEĞİL FALAN DEMESİN ARTIK TÜRKİYEDE HERŞEY MÜMKÜN..
    Yapıyor zaten..
    Aleni hemde..

11 faizden istediğin kadar TL veriyor her gün..

Bütün gelişmekte olan para birimleri 2016 ocakdan beri stabil hatta değerlenmiş iken bizde dolar neden yüzde 30 değerlendi sanıyorsun..

TL olmadan dolar nasıl alıp da yükseltebilirsin..

Avrupalılar misal TL olmadan ellerinde nasıl TL satıp dolar alacaklarda üzerimize oynayacaklar..

DXY miş falan hikaye..101.20 den 101.25 e çıktı diye yüzde 2 sürüyorlar.Bahane hazır..
    Ulan demezler mi adama 2016 başında 100 lerde iken dolar 2.90 idi.Şimdi 101.50 dolar 3.75

ne iş..??

Artık iyice kani oldum ki dolar/tl tamamen merkezi yönetimin kontrolü altında..Öyle kontrolsüz bir durum yok..Onlar senden benden daha fazla izliyorlar piyasayı..
    Bazen biraz salıyorlar ipini (FED med ayağına) bazen satış veriyorlar..

Şu an isteseler doları 3.30 a çooook rahat düşürürler..

İsteseler 5 tl ye da çıkarırlar..Alanı satanı herkesi görüyorlar..
    Geçiniz ...Gerisi hikaye.

Merkezi yönetim artık öyle ucuz dolar istemiyor..

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Yapıyor zaten..
    Aleni hemde..

11 faizden istediğin kadar TL veriyor her gün..

Bütün gelişmekte olan para birimleri 2016 ocakdan beri stabil hatta değerlenmiş iken bizde dolar neden yüzde 30 değerlendi sanıyorsun..

TL olmadan dolar nasıl alıp da yükseltebilirsin..

Avrupalılar misal TL olmadan ellerinde nasıl TL satıp dolar alacaklarda üzerimize oynayacaklar..

DXY miş falan hikaye..101.20 den 101.25 e çıktı diye yüzde 2 sürüyorlar.Bahane hazır..
    Ulan demezler mi adama 2016 başında 100 lerde iken dolar 2.90 idi.Şimdi 101.50 dolar 3.75

ne iş..??

Artık iyice kani oldum ki dolar/tl tamamen merkezi yönetimin kontrolü altında..Öyle kontrolsüz bir durum yok..Onlar senden benden daha fazla izliyorlar piyasayı..
    Bazen biraz salıyorlar ipini (FED med ayağına) bazen satış veriyorlar..

Şu an isteseler doları 3.30 a çooook rahat düşürürler..

İsteseler 5 tl ye da çıkarırlar..Alanı satanı herkesi görüyorlar..
    Geçiniz ...Gerisi hikaye.

Merkezi yönetim artık öyle ucuz dolar istemiyor..
    onlar ucuz dolar istemiyorsa bizde paçavra TL istemiyoruz.

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    onlar ucuz dolar istemiyorsa bizde paçavra TL istemiyoruz.
    ehh senin ne istediğin önemli değil..

Bizim yapacağımız trende bakmak..Lafa değil..

Trend icraatı gösterir..
    Lafa bakan yaya kalır..

Dolarda 2002 2013 arası yatış vardı..Yüzde 18 20 tl faizleri varken dolar da düşüş vardı..

2006 da 1.50 lerden dolar aldım idi 2008 olduğunda 1.10 idi..
    2010 da hala 1.50 idi..Faizler 18 20 lerde idi düşün..

Uzun vade trendleri iyi görmek lafa haberlere bakmadan trene atlamak sabırla beklemek gerekir..

Uzun vade trend ler öyle 6 ayda değişmez..10-12 sene sürebilir.

6. öyle zaten,2013 mayısta başlayan süreç en az 10 yıl sürecek. en büyük sıkıntıyı kırılgan beşli çekecek

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    öyle zaten,2013 mayısta başlayan süreç en az 10 yıl sürecek. en büyük sıkıntıyı kırılgan beşli çekecek
    Tahminimce Trend bugünden itibaren 10 yıl değil 5 yıl sürecek, Büyük bankalara bak, garanti akbank *son 3 yıldır* neredeyse dolarda şahlanışın başladığı 2013 ten beri yurt dışı sendikasyona girmemişler. Şimdi yavaş yavaş başladılar ve vadeler hepsinde 5 yıl, akbankındakinde ise sanırım telekoma verdiği yüklü kredi dolayısıyla faiz biraz daha yüksek olmakla birlikte o da 10 yıllık olmasına rağmen 5 yıllık kapatma opsiyonu var.

Tahminimce Trend Mayıs 2013 ten itibaren 8-9 yıl ama bugünden itibaren 5 yıl.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. önümüzde en az 5 yıl ucuz döviz ülkeyi tamamen batırır...yüksek döviz ucuz tl kurtuluş formulü bu... bu nedenle tl faiz düşük kalmaya mahkum....şahsi görüşümdür..

Sayfa 128/1024 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178228628 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •