Sayfa 177/637 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,409 - 1,416 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by cigulinin hayaleti Yazıyı Oku
    Burada tecrübe ve bilgisini iyi niyetle paylaşan herkese teşekkür ederim.

Bana çok ilginç gelen bir şeyden bahsetmek istiyorum.

İki ay öncesine kadar borsada yatırım yapmak aklımın ucundan dahi geçmezdi. Yatırımdan tek anladığım maaşımdan arta kalanla dolar, euro, altın almaktı.
    Borsa da dahil diğer tüm seçenekler sanki benim gibi insanlar için değil de çok parası olan ya da profesyonel yatırımcılar için gibi gelirdi.

Dolar-euro-altın üçgeninden sıkıldığım ve uzun vadede çok da iyi bir yol olmadığını düşündüğüm için yeni birşey yapmak istedim ve aklıma borsa geldi. Bu günlerde ikinci ayım bitmek üzere ve kendimi stajyer olarak görüyorum. Sürekli yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum ve az miktarda giriş sermayemle hata yapmaktan korkmadan çalışıyorum.

Bir süredir görevim gereği yurt dışında yaşıyorum ve kısa süreliğine Türkiye'ye döndüm. Bana ilginç gelen kısım ise ben sıkıntıdan borsaya yönelmişken, döndüğümde herkesin borsadan bahsediyor oluşuydu.

Böyle bir furya mı oluştu son zamanlarda? İnsanlar her yerde borsadan bahsediyorlar. Bakkal, berber, öğrenciler..

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Trend dönüşlerinde ya endeksin genelinde çoşku yaşanır, 2000 yılında olduğu gibi...ben de 99 da iş hayatına başlayıp para kazanmaya başladım...99-2000 yıllarında her iki sohbet konusundan biri borsaydı...sonra büyük çoküş geldi.

şu an bu kadar genel bir ilgi yok...ilgi daha düşük, olan ilginin sebebi de daha çok thy ve özellikle aselsan...bir de milli duygular kabarık, ülkemizin silah sanayi vs...bir de yerli oto yapacağız diye 3-4 firmada çoşku yaşandı...geçen hafta bazı küçük yatırımcılar mecburi uzun vadeci oldu...zararlarını çıkarmaları seneler alabilir.

özetle, herkes borsa konuşuyorsa...uzak dikkatli olmak lazım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    dudu hocam hektaş 7 altına gelirse fırsatı kaçırmam demiştin..şu an 6,86 tl.

benim için hala grafik pahalı gözüküyor, 5 tl ye inerse alımı düşünürüm.
    Benim alabilmem icin temettusunun gelmesi lazim once.
    100 gunluk EMA'da su an..
    Ben de dikkatle izliyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Son parami da BRISA alimi icin kullandim Cauti kardesim.
    Ama HEKTS temettusunu sanirim kendisine harcarim o gunku duruma gore bakarak tabii..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benim alabilmem icin temettusunun gelmesi lazim once.
    100 gunluk EMA'da su an..
    Ben de dikkatle izliyorum.
    Syg,
    EMA mantığını biraz açabilir misiniz ve veriyi nereden izlediğinizi öğrenebilir miyim?

Teşekkürler.

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Son parami da BRISA alimi icin kullandim Cauti kardesim.
    Ama HEKTS temettusunu sanirim kendisine harcarim o gunku duruma gore bakarak tabii..
    Syg,
    ooo, senin paran da ne kıymetliymiş yaşlı kurt olmak kolay değil, takdir ediyorum sizi

6. Şu anda temel analiz öğrenmeye çalışıyorum ve bir yandan da radarıma giren şirketlerin mali tablolarının 3-4 yıllık değişimleri ve faliyet raporlarını inceliyorum.

Umarım doğru yoldayımdır..

7. Görevim gereği İtalya'da yaşayacağım önümüzdeki yıllarda. TL kazanıp Euro harcamak zorundayım. Bu yüzden büyük oranda düzenli Euro alıyorum.

Kalan paramla da Türkiye'deki hesaplarımda kendime göre birikim yapıyorum. Daha önce de dediğim gibi iki ay önce BİST'e giriş yaptım ve uzun vadeli yatırım yapma niyetindeyim. Şimdilik öğrenme aşamasındayım. Burada yazılanlar sayesinde çok değerli fikirler edindim.

Peki yurt dışında, örneğin İtalya'da, nasıl bir yol izleyebilirim? Yurt dışında yatırım tecrübesi olan ve fikir vermek isteyen olursa memnun olurum.

Teşekkürler.

Alıntı Originally Posted by cigulinin hayaleti Yazıyı Oku
    Görevim gereği İtalya'da yaşayacağım önümüzdeki yıllarda. TL kazanıp Euro harcamak zorundayım. Bu yüzden büyük oranda düzenli Euro alıyorum.

Kalan paramla da Türkiye'deki hesaplarımda kendime göre birikim yapıyorum. Daha önce de dediğim gibi iki ay önce BİST'e giriş yaptım ve uzun vadeli yatırım yapma niyetindeyim. Şimdilik öğrenme aşamasındayım. Burada yazılanlar sayesinde çok değerli fikirler edindim.

Peki yurt dışında, örneğin İtalya'da, nasıl bir yol izleyebilirim? Yurt dışında yatırım tecrübesi olan ve fikir vermek isteyen olursa memnun olurum.

Teşekkürler.

Sayin Forumdas,

Almanya'da yasiyorum, ama burada yatirim hesabi actirmadim. Belki tecrubeli yatirimci forumdaslar daha iyi fikir verebilir ama ben Turkiye'de ihracat agirlikli calisan, dovizle pozitif korele hareket eden sirketlerin hisselerine yatirim yapiyorum. Ornegin temettu verimi %8-9 olan bir Turk sirketinin hissesi, temettu verimi %2-3 olan bir Alman sirketinden daha mantikli geliyor. Kaldi ki Turk bankalarindan vadeli doviz ile bu getiriyi elde edebilirsiniz. Ama hissenin doviz bazinda deger kazancindan mahrum kalirsiniz. Avantajlari ve dezavantajlari var. Riskleri dagitmak adina dusunulebilir ama sahsen portfoy buyuklugum o seviyeye gelmedigi icin simdilik Turkiye'de degerlendiriyorum yatirimlarimi. Eger yolun basindaysaniz, Turk piyasalarinda biraz tecrube kazanmaniz daha isabetli olacaktir diye dusunuyorum.

Bir diger tavsiyem de ev, araba, mobilya gibi yuklu harcamalardan once 1-2 ay cevrenizi gozlemlemeniz yonunde olacak. Gecmise baktigimda ilk geldigimde cok gereksiz harcamalar yaptigimi farkettim. Alisma surecinde para harcama yonunde biraz muhafazakar davranmaniz sizin icin ilerde daha mantikli kararlar vermenize yardimci olacaktir. Bol sans diliyorum.

Sayfa 177/637 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •