1 yillik performansda ilk kirmizi yakanlar cimsa ve arcelik oldu , gün içinde tabela fiyatlarini görmek isteyenler için
![]()
1 yillik performansda ilk kirmizi yakanlar cimsa ve arcelik oldu , gün içinde tabela fiyatlarini görmek isteyenler için
![]()
Açıklama ve örnek için teşekkür ederim. Risklerden korunmak için gerçekten güzel bir yöntem gibi görünüyor.
Ancak benim gibi yeni başlayan birisi için bu terimler biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Örneğin kontrat, shortlamak, hedge etmek ve daha birçok terim gibi..
Mesela bu kontratları nasıl yapabiliriz? Ben bir bankada yatırım hesabı açtım ve buradan hisse senedi alıyorum. Bu tür işlemleri bankadan açtığımız yatırım hesaplarından yapabilir miyim?
Teşekkür ederim.
Teşekkürler, exponential moving average'ı araştıracağım.
Bu arada, şu anki fiyatın EMA'dan aşağıda veya yukarıda değil; EMA'ya yakın olması ve EMA'nın yukarı yönlü olması önemli değil mi? Yanlış yorumlamadım?
Ben de Matriks olmadığı veiyi Excel'e çekip hesaplamam gerekiyor. Birkaç farklı hesaplama metodu gördüm, araştıracağım.
Teşekkürler.
Usdtry kontratı nasıl olurdu acaba?
dolar bazlı düşünüyorum genelde Endeks 2,70 oldu vize krizi günü dolar satıp hisseler aldım. Endeks 2,99$ oldu ters işlem 3,83-4 den Dolara geçiş.
bugün tekrar 2,70 altına düştü öğleden sonra. Bir miktar Dolar satıp çeşitli hisseler aldım..
Tabii bu işlemler aylık biriktirdiğim temettü portföyü dışında
Bu sefer endeks 3.00a geçenki gibi kolay gelemeyecek görünüyor 2,5$ dan ikmal yaptırabilir ..
Viopta mı işlem yapsak önerir misin ? kumar daha hızlı olur![]()
Yatırım tavsiyesi değildir
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
aman aman..kumar bize ters
Ben şahsen spot tan dolar almak yerine vadeliden, yani viop tan alıyorum...tek dezavantajı kardan çeyreklik bazda %10 stopaj keislmesi...ama alım satım arasında fark yok...sıfır marj ile işlem yapabiliyorsun...ben şöyle yapıyorum...100 bin tl lik dolar mı almak istiyorum...gidiyorum 95 bin tl yi likit fonda tutuyorum..5 bin tl ile 100 bin tl lik usd kontrat alıyorum.
senin usd bazlı portföye hisse ekleme, çıkarma işlemi mantık açısından güzel olsa da..pratik olarak uygulaması zor geliyor...bir de kaç hisse var, kaçar tane işlem yapacaksın vs.
2013-2017 BAZI TEMETTÜ HİSSELERİN PERFORMANSLARI
http://borsadakazanmakhs.blogspot.co...isselerin.html
Yer İmleri