Originally Posted by
ozziem
Tek olasılık doların düşmesi yaptığınızın doğru olması için. Ben de %50 TL, %50 dolar, dolar maliyet çok fazla ama MB faiz arttrına kadar dolardayım. Bir de ne çıkacağını bilemiyorum şu davadan, ben de TL takıntımdan şu şekilde vazgeçtim. Eğer dolar euro yükselirse çözümüm yok, kesin zarardayım ama TL yükselirse çözümüm var, TL kazanıyorum paramı gelirim TR ye göre iyi. Çalışıp zararı kapatarım , çünkü azandığım TL ler daha değerli olacak. Ama kur yükselirse çalışmakla telafi edemem. Maalesef bu düşünceye 30 yaşımda ulaştım. Daha önce ulaşamadım hep TL gitmiştim. 8 yıldır izliyorum piyasayı artık kazık yemek yok, bayağı öğrendiğimi düşünüyorum.
Kur 4.06 yı aşmamalı, aşarsa yeni band oluşur , burayı aşmasına izin verirlerse zarar artar TL cilerin uzun vadede, çünkü 4.20 ye kadar gider bu durumda, geri çekilse de 4.20 den 3.85 e geri çekilebilir ama 4.05 olursa 3.70 e kadar geri çekilme olur faiz arttrımı ile.
Bu arada önceden dediğim gibi 14.50 Burgan veriyor faiz. Ama bence MB faiz artrtımına kadar günlük gidip (ODEA 13.95 eğer 103 k yatırırsanız) , MB faiz arttrıdktan sonra örneğin bu hafta arttrırsa Aralık son hafftaya gelecek şekilde vadeli bağlamak ve Aralık son hafta güzel oran yakalamaya çalışmak en mantıklısı.
Eğer MB faiz artrımassa bu ay , Aralık ortalarında arttırırsa, günlükte tutup parayı yine ARalık son haftayı beklemek en mantıklsı gibi geliyor bana.
Yer İmleri