Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 667/1014 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,329 - 5,336 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Yavas yavas emlak piyasasinda neden yaprak kimildamadigi ortaya cikiyor.

Ve ilk kez iki cakal grubu bir birine dustu.

Hukuku islevsiz kilanlarla Muteahhitler.

Yiyin birbirinizi..

Dun sans topu oynamak icin ayni bayii'ye gittim.

Baktim makina kapali.

Hayirdir dedim,

Odeyemedim Abi dedi.

Makinanin aidati mi var, yoksa kullanim hakki parasi mi oduyorlar bilemem.

Ama adam, buruk bir ifadeyle odeyemedim abi 1 ay kapattilar dedi.

Esnafin hali bu.
    Dün bir paylaşım okudum ;

Tekno marketlerde bilgisayar yokmuş !

Yeni mal getirmeye korkuyorlarmış ...

Elde ne kaldıysa onu satıyorlarmış ...
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

bedavaaaaaaaaaaaaaaa............

3.  Alıntı Originally Posted by ryland Yazıyı Oku
    o kadar eridi o kadar eridi ki anlatamam..

2/3'ü kredi ödemesi olan evimin borcunu epey bi toparladım.. he kolay olmuyo tabi ama terlemeden de olmuyor, yani ödeniyo bi şekil...

ev dolar bazında şu an kafa kafaya..ne kar ne zarar.. dolar efsane bi atak yapmazsa uzun vadede zarar edeceğimi de hiç sanmıyorum...

kendi evinde oturacak olmanın rahatlığı benim için ayrı zaten...

bende kira ödeyenlere acıyorum... yok la şaka ne acıycam... onlar herşeyin en doğrusunu bilir..

sepet var bildin mi...

in god we trust...
    yahu bu millet bir alem...biz kirada oturana acımıyoruz...hani maddi durumu uygun olmadığı için, büyük borçlar altına girmemek adına mecburen kiracı kalanları kastetmiyorum..parası var, pulu var...oturacağı evi peşin parayla rahat rahat alır...ama kirada oturmak ona çok daha karlı geliyor...çok akıllı ya!!!

ev alan da salak...genelde bu bir kaç evi olanlar da salak olur zaten...halbuki bilmez ki genelde servet ya dededen-babadan kalmıştır, ya da zamanında kondurduğu kondunun arazisi için 3-4 daire düşmüştür...siz acımaya devam edin...40 sene köle gibi beyaz yaka-mavi yaka çalışmaya devam edin...kuruş kuruş biriktirin, bir evi zor alırsınız...ama 3-4 evi olana acımaya devam edin siz.

4. 2003-2011 arası zaten emlakta voleyi vuran vurdu...hiç getirmeyen ev dolar bazında (ya da enflasyon bazında) "reel olarak" değerini ikiye katlandı.

2011-2015 arası da durum fena değildi..son iki yıldır istanbulda "reel" olarak bir kayıp var...istanbul-ankara dışında kalan çoğu şehirde reel kazanç var hala...izmir gibi bazı şehirlerde ise ciddi reel kazançlar var. istanbul daki arz fazlası (kentsel dönüşüm, düşen yabancı ilgisi vs) fukara kesim için iyi bir alım fırsatı

5. Bir de bir ya da bir kaç evi olanın sanki başla parası yok...malı mülkü bir eve bağlayıp, 20 sene borca girmiş tüm emlak sahipleri...kötü örnekler olduğu gibi, bu işi de portföy yönetimi kapsamında gayet güzel yapanlar da var.

hem kriz çıksın, ev fiyatları yerle bir olsun...ev sahipleri madara olsun..bu tür istekler, şu meşhur romen atasözünü aklıma getiriyor nedense.

6. Şahsen ülkemin kaynaklarının emlak sektöründe heba edilmesi beni üzüyor...dini imanı beton ve beton ekonomisi olanların da madara olmasını isterim...ama başımı sokacak evim olsun, kirada değil de, kendi evimde oturayım diyen vatandaşın da zorda kalmasını istemem...ülke emlak sektörü temelli bir krize girsin de istemem...ne yapacaksa, yine yöneticiler yapacak, belki bunlar gidecek, yeni gelenler yapacak bunları.

ama ne olacaksa, yumuşak bir geçişle olur umarım...ki, istanbul ve ankara da güzel bir fiyat düzeltmesi var...1-2 sene daha sürerse bu durum..her şey biraz daha rayına oturur.

7. Oturmak için ev alanları tartışmıyoruz. Konuya aradan yanlış yerden girdiniz.

Yatırım için Emlak alınmaz bence. Çünkü kötü niyetli birisine denk gelirsen Emlak ilgili kanunlar yetersiz olduğundan ve hukuk hızlı ilerlemediğinden pürüzsüz başka bir yatırım imkanı varken neden pürüzlü Emlak yatırımları ile uğraşayım? Belaya koş! Paranla rezil ol!

Anlatabildim mi?

Alıntı Originally Posted by ryland Yazıyı Oku
    o kadar eridi o kadar eridi ki anlatamam..

2/3'ü kredi ödemesi olan evimin borcunu epey bi toparladım.. he kolay olmuyo tabi ama terlemeden de olmuyor, yani ödeniyo bi şekil...

ev dolar bazında şu an kafa kafaya..ne kar ne zarar.. dolar efsane bi atak yapmazsa uzun vadede zarar edeceğimi de hiç sanmıyorum...

kendi evinde oturacak olmanın rahatlığı benim için ayrı zaten...

bende kira ödeyenlere acıyorum... yok la şaka ne acıycam... onlar herşeyin en doğrusunu bilir..

sepet var bildin mi...

in god we trust...

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Şahsen ülkemin kaynaklarının emlak sektöründe heba edilmesi beni üzüyor...dini imanı beton ve beton ekonomisi olanların da madara olmasını isterim...ama başımı sokacak evim olsun, kirada değil de, kendi evimde oturayım diyen vatandaşın da zorda kalmasını istemem...ülke emlak sektörü temelli bir krize girsin de istemem...ne yapacaksa, yine yöneticiler yapacak, belki bunlar gidecek, yeni gelenler yapacak bunları.

ama ne olacaksa, yumuşak bir geçişle olur umarım...ki, istanbul ve ankara da güzel bir fiyat düzeltmesi var...1-2 sene daha sürerse bu durum..her şey biraz daha rayına oturur.
    Dediklerinize genelde katılıyorum,güzel dilekler,ancak ben de çok basit 1-2 örnekle konuya dahil olmak isterim;karı,koca çalışıp ortalama 7 bin tl aylık alan bir çift,en düşüğü hala 300 bin+ dan başlayan evlere nasıl sahip olacaklar?bence bu düzeltme hala çok sığdır,daha önce bu büyük borçlara giren insanlar nispeten uygun faizle ve emlak ın süresiz yükseleceği öngörüsüyle ev aldılar ancak şu anda faizler çok yüksek ve emlak ta peşin parası olanlar hariç bu yüksek faiz ortamında borçlanarak ev almak düşük ve orta gelirli için hayal,ayrıca üreticiler devamlı inşaat girdilerinin arttığından şikayetçi(arsa payı hariç bence samimi değiller,yıllardır aldıkları fahiş karlara saysınlar)Bu ortamda faizlerin düşmesi de düşük ihtimal bir yerde ya fiyatlar tl bazında ciddi düşecek yada bazı arkadaşların dediği gibi ,inşaat firmalarının bir kısmı yok olacak.

Sayfa 667/1014 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •