Bugün 130 daireli blokta bulunan dairemin ( kirada ) kalorimetresi bozulmuş. Aslında pili bitmiş. Adamlar servis ağı kurmadığı için 2 tane pili 30 tl. ye değiştirmek yerine 160 tl. ye yeni sayaç satıyorlar. Neyse aldım, taktırırken Yönetici gelerek '' .... bey size bir evrak göstereceğim ve fikrinizi öğrenmek isterim '' dedi.
Kat karşılığı inşaat olan blokta benim zorumla tespiti yapılan yaklaşık 400 bin tl. tutarlı eksik veya hatalı imalat vardı. Dava açma süresinin bitmesine 2 ay kala yöneticiyi ve arsa sahibini zorlayarak davayı açtırmıştım. Yaklaşık 1 yıldır müteahhit Fetö den içerdeydi. 15 gün önce tahliye olmuş ve yöneticiye avukatını göndererek bir protokol sunmuş ve davayı çekmelerini istemiş.
Yöneticinin dairesi felan yok. Adamın umurunda değil bizim haklarımız. Arsa sahibi zaten cahil. Adam gecekondudan 130 daireye kavuşunca şaşırmış. Protokolü bir okudum. Tam bir tuzak. Muhtemelen müteahhit zaten kendi atadığı yöneticiye '' sana ne kardeşim elalemin malından al sen şu sus payını çek davayı, ben seni yine görürüm '' demiş olmalı ki, adam '' ya zaten mahkeme çok uzun sürer, bu kadar eksiklikle apartmanın değeri de düşer. En iyisi adamın protokolle taahhüt ettiği işleri kabul edelim '' diye kat maliklerini yönlendiriyor.
Yöneticiye ; '' Genel kurul kararı olmadan davayı çekersen, şahsen ben seni dava ederim. Müteahhit iyi niyetli ve samimi ise noterden yeni iş yüklenimi sözleşmesi yapalım'' dedim. Bakalım çakallar ne yapacak.
Yer İmleri