Global Emlak yatırımcıları Türkiye den ev almıyor diyordum. Çünkü RÜŞVET lerden dolayı iskan yasası kevgir gibi, ve kat mülkiyeti kanunu hem yetersiz hem de kötü uygulanıyor diyordum.

Dediğimi ispatlayan bir rapor yayınlandı. Boşuna konuşmuyoruz. Trolüğün lüzumu yok! Gerçeklerle yüzleşelim.

Emlak yatırımı çoğu ülkede iyi bir yatırım aslında. Ama Türkiye de sahtekar müteahhite veya sahtekar kiracıya denk geldin mi ayvayı yedin. Kanunlar işlemiyor. Bunu ben demiyorum. Global emlak yatırırım uzmanları diyor. O yüzden İstanbul sıralamada son sıraya geriledi.

İstanbul emlakta dibi gördü

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...gordu-2109742/

Urban Land Institute (ULI) ve PwC'nin uluslararası yatırımcıların Avrupa gayrimenkul sektörü yatırım kararları hakkındaki araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2018 Raporu dün yayınlandı. Yatırımcılar, geliştiriciler, kredi verenler, aracılar ve danışmanlardan oluşan, uluslararası tanınmış 800'den fazla gayrimenkul profesyonelinin görüşüne göre şehirler sıralandı. Mevcut yatırımlar ve gelişim beklentileri açısından oluşturulan listede, Türkiye'den yer alan tek kent olan İstanbul iç ve dış belirsizlikler nedeniyle 31'inci sırada yer alarak sonuncu oldu.