VOOV ;Trump'tan tarihi adým! ABD Senatosu, vergi tasarýsýný onayladý
ABD Senatosu, ülkenin vergi sisteminde son 30 yýlýn en büyük deðiþikliklerini öngören 1,5 trilyon dolarlýk vergi tasarýsýný az bir farkla onayladý. Cumhuriyetçi senatörlerin tartýþmalý vergi tasarýsý, Washington saatiyle 02:00 civarýnda yapýlan oylamada 49’a karþý 51 oyla kabul edildi.
Demokratlarýn topyekün karþý çýktýðý tasarýya muhalafet eden tek Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker oldu. Corker, tasarýya bütçe açýðýný en az 1 trilyon dolar artýracaðý gerekçesiyle "hayýr" oyu kullandýðýný açýkladý.
Amerikan þirketlerine yönelik vergi oranýný yüzde 35ten yüzde 20ye indirecek tasarýnýn güçlü muhalefete raðmen Senatodan geçmesi, ABD Baþkaný Donald Trump ve Cumhuriyetçi Partinin bu yýlki en önemli baþarýsý olarak deðerlendirildi.
TRUMP: TASARIYI NOELDEN ÖNCE ÝMZALAMAK ÝÇÝN SABIRSIZLANIYORUM
ABD Baþkaný Donald Trump, Senatoda sabah saatlerinde yapýlan oylamanýn sonucunu Twitter hesabýndan yaptýðý paylaþýmla deðerlendirdi.
Son 30 yýlýn en büyük vergi indirimlerini içeren vergi tasarýsýnýn yýl bitmeden masasýnda olmasýný isteyen Trump, Amerika genelindeki çalýþkan ailelere muazzam vergi indirimleri saðlamaya bir adým daha yaklaþtýk. Senato Çoðunluk Lideri Mitch McConnell ve Finans Komitesi Baþkaný Orrin Hatche tasarýmýza kýlavuzluk ettikleri için özel olarak teþekkür ediyorum. Tasarýyý Noelden önce imzalamak için sabýrsýzlanýyorum ifadelerini kullandý.
AA
http://www.hurriyet.com.tr/trumptan-...yladi-40665354
Oysa biz Saðolsun Londralý sayesinde 2018'e büyük bir vergi kazýðý yiyerek giriyoruz...
Yer Ýmleri