Sayın Mohikan
"Elliot analizinde fiyat konusunda kabaca bir rakam verebiliriz ama grafiklerin zaman boyutunda yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Yani bir hissenin ne zaman yeni bir trend başlatacağını bilemeyiz. 10-15 yıl süren düzeltme hareketleri oluyor, zamanı ancak o şirketin temel analizini bilenler kestirebilir. "
bu söyleminizde aslında Eliot sayımlarının şirketin aldığı kararlar doğrultusunda dikeyde fiyat yatayda zaman olarak değişebileceğini söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam.
doğal olarak şirkette alınan bir yatırım kararı kısa süreliğine yük getirip zarar yazabileceğinden 4.dalga boyut derinliğide artacak,ta ki yatırım bitip kar yazmaya başladığı zaman 5.dalga trendine başlayabilecektir.
Bu durumda KAP ta yayınlanan şirket faaliyetlerinden temel analiz yapıldığında ZAMAN konusunu küçük yanılma payıyla bulabiliriz.
Econfil arkadaşın çalışmalarınıda takip ediyorum.bu zaman konusunda güzel tahminler bulabiliyor.siz sanırım bu noktada temel analiz ile EW sayımlarınızı birleştirmediğinizden trend yönü ve zamanı hakkında farklı görüşe sahip olabiliyorsunuz.
Bu aslında ne sizin ne econfilin yanlış yorum yaptığınızı göstermez.siz aslında şimdiki zamanda yorum yapıyorsunuz.ve kısa zamanlı global etkileri hisselere çabuk yansıtıyorsunuz.Aslında bugün çoğu şirket bu riskleri şirket içi yönetimlerinde güzel planlıyorlar incelediğim kadarıyla.zaten bu planı yapamayan ve kötü yönetilen şirketler sizinde dediğiniz gibi 10 yıl yataya yada düşüş trendine bağlıyor.
Pek tabiki sizden temel analizini inceleyip de EW isteyemeyiz.bu konuda Sayım isteyen arkadaşlar size bir kısım yeni yada değişen temel analiz bilgisi verse siz de trend yönünü daha doğru tahminlerle bulabilirsiniz.
ÖRNEĞİN
Yerli oto yapımında konsorsiyum şirketlerine uzun vade etkileri şuan için tartışılabilir olsa bile:
hybrid yada tamamı elektrikli üretim algısı var.bu konuda bu arabaların şarj üniteleri konusu hiç konuşulmasada biraz araştırdıktan sonra şu bilgilere ulaştım.GEREL şuanda elinde şarj ünitesi patenti olan tek TÜRK firması.şimdiden İBB ile anlaşmaları mevcut.kaç araba üretilir Türkiyede ne kadarı kullanılır bunu hesaplamak uzmanlığım değil ama GEREL firmasına etkisi olacağını düşünüyorum.şimdiki sayımlarınız şuanki temel analizleri için geçerli olsada Geçmiş sayfadaki EW sayını yaptığınız GEREL için bu konjöktürde trend yönü gelecek zamanlı yeni yatırım kararlarıyla değişebilirmi.sizce etkisi nasıl olur.
şimdiden teşekkürler.
Hocam Musait oldugunuzda tire bakabilirmisiniz. Sanki Orta vadede Iyi potansiyel var Gibi . Hayirli aksamlar
mohikan hocam luks kadife kisa, orta ve uzun vade sayabilirmisiniz. saygilar.
Sayın mohikan;
USD/TRY
BİST100 TL , USD ve EURO bazlı
vakit ayırıp inceleyebilir misiniz?
Saygılar.![]()
Yer İmleri