Alıntı Originally Posted by yunussss Yazıyı Oku
Sn don kişot üstadım katılım 50 endeksinden kendin için düşünecek olsan uzun
vade yatırım için ilk 5 e hangisini yazardın . Saygılar emekler için teşekkürler.
Hayat ileriye doğru yaşanıp geriye dönüp bakıldığında anlaşılıyor. Bütün kuralları
öğrenildiğinde ise perde iniyor, oyun bitiyor.

Yıllar önce Beyoğlu ndaki bir kiliseye yolum düştü. Ziyaretçilerin aldıkları mum ve
kitapların bedelini ödemesi için ortaya ahşap bir kutu bırakılmıştı. Kutunun başında
da kimseler yoktu. Bir zaman sonra, bir Cuma günü Okmeydanı ndaki bir iş merkezinin
mescidine vardım. Girişte iki sandalyenin üzerine birer mukavva kutu konulmuş,
kutuların başına da birer güvenlik personeli dikilmişti. Başka yerde hırsıza-uğursuza
önlem gerekirdi ama ibadethane kapısındaki bu manzara içimi acıttı. Yakın zamanda
o kiliseye yine uğradım. Zaman geçince insana güvene dayalı eski anlayış da değişmiş,
mum ve kitapların ücretlerini toplamak için birisi görevlendirilmişti.

Denizden Topkapı Sarayı nın olduğu yarımadaya bakıldığında ilk olarak Adalet Kulesi
göze çarpar. Çünkü Fatih Sultan Mehmet bu dünyada hak ve adaletin her şeyden
üstün tutulduğunu simgelemek için o kuleyi yüksek inşa ettirmiştir. Halbuki Katılım
50 Endeksi kurucuları Al Baraka, Bank Asya, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ve Bizim
Menkul un 2014 yılında hazırlattığı Tanıtım Broşüründe hakikatin hilafına kule
minarelerin arasında kaybolmuş görünüyor. Diğer yandan Katılım 50 Endeksine
seçilen hisselerin ekseriyeti kurucu üyelerin kontrolünde olanlardan oluşuyor.

Devir değişti; dünya artık öküzün boynuzları arasında dökmeyi bıraktı, paranın
etrafında dönmeye başladı. Bu dünyada daha fazla paranın, daha fazla güç
anlamına geldiğini kavrayan bazı uyanıklar da elimizdeki üç kuruşu kapmak her
gün farklı bir yöntemle karşımıza çıkar oldu. Kenya nın kurucusu Jomo Kenyatta
bu durumu bizden önce fark etmiş ve "Batılılar geldiklerinde ellerinde İncil, bizim
elimizde verimli topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapayarak dua etmeyi öğrettiler.
Gözümüzü açtığımızda, bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı." demiş.

Herkesin düşüncesine saygım var. Ancak ben olsam hisse senedi yatırımına bu
pencereden bakmaz; bu anlayışla hareket edip başkalarının değirmenine su taşımazdım.