Heç birşiii komaycen...Tabi kiymayi şişe tutturmak icin, mesela bir kg kiymanin icine bir seker kassugu birşiii koyuyon, orasi sır...
Merinos, ivesi, karaman koyunlari ulmaz...Kivircik kuzusu olcek...Yag, kuzuda homojen dagilmis ulmali.
Eti orta dişten cekceyn...Et-yag orani % 65 et, % 35 yag olmali...
Komur ulmaz, meşe odunu olmali. Mese odununun uzerine kuru bir ot atilmali. O ot da sir...Sirlar bende.
Pisirme esnasinda % 35lik yag oranini % 7-8'e dusureceksin. Şişe takili kiymayi muhurlecen, küftenin ici sulu kalacak.
Tuz ve baharatlar tabagin yanina konacak, kimyon olmazsa olmaz.
Mcdonalds mis Burger King mis ezer gecerin....
Ulmaz boyle bişiiiiii....
Ah Rumeli ah...
Uleynnn nasil birakirsiniz Selanik'i beaaaa??????
Yer İmleri