İyi günler. Amibroker kullanıyorum. Formül ile Saat 09:00 da başlayıp 150 veya 50 dakikalık bar oluşturabilme ihtimali var mı bu programda. Teknik desteği aradım olmadığını söylediler 3 ve 8 dakikayı da istek üzerine eklemişler.
İyi günler. Amibroker kullanıyorum. Formül ile Saat 09:00 da başlayıp 150 veya 50 dakikalık bar oluşturabilme ihtimali var mı bu programda. Teknik desteği aradım olmadığını söylediler 3 ve 8 dakikayı da istek üzerine eklemişler.
Selamlar
Yarın işlem sayısı azaltma ve karlı işlem oranını yükseltme ile ilgili bir örnek paylaşıcam.
Saygılar
Merhaba, benzer bir konu daha var.
Sistem geliştirirken genelde tercih edilmese de Sistem.Seviye kullanılması halinde Performans ekranı belirtilen değeri kullanır.Fakat Birleşik Sistem getiri eğrisi ve multi performans ekranları Sistem.Seviye ile belirtilen değerleri kullanmaz. Performans ekranında güzel değerler yakalayıp birleşikte kötü sonuçlar görenler olursa diye buraya not düşeyim..
Bunun düzeltilemeyeceği geri dönüşünü almıştım bende.
(Sistem.Seviye kullanımı repaint meydana getirir şeklinde düşünülür ama yüksek ve düşük değerleri mantıklı bir şekilde kullanılırsa repaintsiz sistem geliştirmek mümkün.)
bist de hft yapılıyor. derinlik izleyen herkes bunun farkında bence.
aşağıdaki linkte hft altyapısına sahip kuruluşlar var.
http://www.borsaistanbul.com/urunler...n/is-ortaklari
özellikle yabancı bir kurumun gayet hissedilir bir şekilde özellikle hisse senedi piyasasında hft çalıştırdığına her gün şahidim.
xu100 içerisindeki pek çok senette ilginç bir algo çalıştırıyorlar.
belli ortalamalarda siz alınca alıyor, satınca satıyor.
örneğin alış kademesinde 30 lot var 29 lot satıyorsunuz saliseler içerisinde kalan 1 lotada bu robot satış veriyor.
birleşince gayet yüksek bir hacim yapıyor hisseler. bu algo bu kuruma günde %0.1 bırakıyorsa ihya oluyorlardır.
örnek aşağıdaki video bugün kapanışa yakın çektim.
2. emrin gelme hızına bakın, daha hızlı koşabilse önüne de geçecek, yapamıyor
örnekte 1.alış kademesinde olan 294 fiyatında 68 lot bekliyor.
bir kurum 25 lot satış veriyor, salise sürmeden 43 lot da hft çalıştıran kurum tarafından satılıyor (toplam 68 yaptı) ve 294 kademesi devriliyor.
Benzer örnekler her gün onlarca senet de karşıma çıkıyor. özel olarak gördüğüm seçtiğim bir şey değil yani.
tüm gün ve her an çalışan hft robotlar bunlar.
https://vimeo.com/246108233
Video linki çalışmıyor.
M1453 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri