hocam "Hata Penceresi" checkbox'ı işareti kaldırılırsa hatalar oluşmaya devam eder, sadece görünmez.
Doktorlar bunu tavsiye etmiyorlar.Sürekli başağrısı büyük hastalıkların habercisi olabilirmiş.
Sistemde farkına varılmayan önemli yada önemsiz bir açık var, bu kesin.
Hatayı görmezden gelmeyip teşhise odaklanalım derim..
Her türlü hatanın teşhisini kolaylaştıracak bir yol bulalım önce.
İlk amacımız alınan hatanın hangi satırda yada hangi kod aralığında olduğunu net olarak tespit etmek olsun.
Hata aldığımız sistem kodları şöyle olsun;
PHP Code:
blabla1;
blabla2;
blabla3;
blabla4;
blabla5;
blabla6;
bunu şu şekle getirelim;
Bu şekle getirdiğimiz zaman sanki "Hata Penceresi" checkbox'ı işaretsiz gibi çalışır ve hiç bir hata görünmez.PHP Code:
try
{
blabla1;
blabla2;
blabla3;
blabla4;
blabla5;
blabla6;
}
catch (Exception ex)
{
}
Bir aşama ileri götürelim şimdi. orjinal hatayı yakalayalım, orjinal hata ile birlikte kendi mesajımızı birleştirip yeni bir hata fırlatalım..
bu yeni hatayı kırmızı ekranda gördüğümüzde nereden kaynakladığını anlamamız daha kolay olacaktır.
Böylece asama=1; şeklindeki atamaları dilediğiniz sıklıkta yazarak hatanın yerini tespit edebilirsiniz.PHP Code:
int asama=0;
try
{
blabla1;
blabla2;
asama=1;
blabla3;
blabla4;
asama=2;
blabla5;
blabla6;
}
catch (Exception ex)
{
throw new ArgumentException("Hata Bloğu: " + asama.ToString() + Environment.NewLine + Environment.NewLine + ex.Message);
}
Kırmızı ekranda şunu göreceksiniz:
"Hata Bloğu: 2
Daha önce gördüğünüz hata"
bunu gördüğünüzde hatanın "blabla5;" veya "blabla6;" satırında olduğunu anlarsınız çünkü "asama=2; " satırı başarılı çalışmış.
Bu yöntemin alternatifi bazı satırların başına // koyup kodu kapatıp sonra testler yapmak da olabilir.
Fakat bazen birbirine bağlı parçaları kapatmanız daha zor bir yöntem olabilir.
Yukarıdaki kalıp yöntemi robot olarak çalışan bir sistemi hiç etkilemeden kullanabilirsiniz.
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
öncelikle belirteyim ideali yaklaşık 1 aydır kullanıyorum
başka uygulamada kullanmadım daha önce.
tecrübeli arkadaşların yanıtları daha önemli ama sorunuz havada kalmasın diye başlangıç olarak öncelikle bildiklerimizi ya da anlayabildiklerimizi veyahut da görebildiklerimizi, en azından duyabildiklerimizi paylaşalım..
1-
İdealin tüm işlevleri çok stabil çalışıyor. var olan her özelliği cillop gibi kullanırsınız.
Tüm verileri Text formatında veya excel formatında tek tıkla alabilirsiniz.
Tek seferde tüm verileri almak mümkün.
MetaTradere aktarım otomatik olabilirmi bunu bilmiyorum.
2-
İdealin kod dili ".Net c#" (dotnet csharp)
Tüm dünyada en yaygın dillerden birisidir.Sınırsız kaynak vardır nette. Bu nedenle kendi başınıza yapabileceklerinizde sınırsızdır diyebilirim.
ideal sistemlerine dair ihtiyaç olacak pek çok kod da örnekleriyle geliyor.
Bunun dışında http://www.directfn.com.tr/idealsistem/ ve forumda örnekler bulunuyor.Özellikle eski forumda çok fazla paylaşım var.
İdealin de Kod girme arayüzünü ilkel buluyorum fakat beklentimde yoktu bu konuda, sizinde olmasın bence![]()
Araştırdığım kadarı ile imkanları diğer uygulamalara göre daha iyi. Debug ve Intellisense gibi özellikler olsa güzel olabilirdi evet ama bunlar uygulama alanı dışında kalan zor mevzular.özetle ideal daha iyisini yapana kadar en iyisi bu yine.
3- Emin olmamakla birlikte Excel için benzer durum buradada var sanırım.
Grafik üzerindeki sağ tık -> Araçlar menüsü görüntüsü aşağıdaki gibidir.
http://prntscr.com/ekfun5
Hem buradaki hemde sorgu vb. diğer tüm ekranlardaki "Excel" botonu dosya kayıt şeklinde değil excel uygulmasını açıp oradaki bir sheetde içeriği gösterme şeklinde çalışıyor.
Denemedim, bilmiyorum fakat tahmini olarak aynı işlevi Librede hiç kullanamayabilirsiniz! çünkü exceli açamayacak.
adettendir diye söylüyorum "MS office edinin"
Grafik üzerindeki sağ tık -> Veri menüsü görüntüsü aşağıdaki gibidir.
http://prntscr.com/ekfs1i
Burada görüldüğü üzere Metatraderden veri alıyor ama dosyaya yazdırdığı format metatrader mıdır bunu bilmiyorum.
bu nedenle text tabanlı dosya içeriğide burada;
http://prntscr.com/ekfsm0
başka yerlerinde benim bilmediğim başka şeylerde olabilir.
Genel olarak hem bir veri terminali hemde sistem geliştirme yetenekleri açısından beklentimin üzerinde güzel bir yazılım, iş görür.
Ayrıca kullanım kılavuzları şurada.. dökümantasyon konusunda 10 üzerinden 4 veriyorum ideale, yeteri kadar güncel değil ve formatını sevmedim .
http://www.directfn.com.tr/download/egitim.html
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
Keçi kardeşim diğer arkadaş robot sorunsuz calisiyor herhangi bir aksilik yok diyince "hata penceresi" tikini sordum. Sorunsuz calisiyorsa kaldirabilir. Burda amac c# profesörü yetistirmek degil![]()
tek seferde tüm verileri txt formatında nasıl alabiliyoruz. amaç Metastock için veri almak, lakin veri çevirmeyi yapamadım, ideal verilerini Metastock a çeviren var mı? nasıl?
Forum kurallarını okumak için tıklayınız!
Not: Forumumuzda dini, siyasi ve futbol taraftarlığı içeren yazılar kabul edilmiyor!
Forum kurallarını okumak için tıklayınız!
Not: Forumumuzda dini, siyasi ve futbol taraftarlığı içeren yazılar kabul edilmiyor!
Yer İmleri