Originally Posted by
pilavli
Ben de yorum yazayım. Dolar kuru hisse gibi bir şey değil, tüm ekonomiyi etkiliyor. 3.90a çıkıp 3.40 düşmesi tekrar 3.90lara çıkması bir daha 3.50lere inmesi ekonomiyi mahveder, bu dalgalara çok şirket dayanamaz. Enflasyon-dış ticaret vb. çok etkileniyor. Bu yazdığım dalganın 3.90-3.40-3.90 ayağı oldu zaten. Mevcut koşullarda kurun 3.70'e inmesi bile tehlikeli, eğer TL değerlensin isteniyorsa kur sabit tutulmalı, enflasyon sayesinde birkaç ayda kur düşmüş gibi olur zaten.
Eylülde görülen 3.40 dip ten beri üç ay geçti ve enflasyon %4 oldu, yani o dibin bugünkü değeri zaten 3.54 yapıyor ki kur oralara düşünce pek çok yetkili kur çok düştü ihracat zarar görüyor diye demeçlere başlamıştı.
Ben yükseldikçe parça parça sattığım dolarlarımı 3.87'den beri küçük küçük yerine koymaya başladım, 3.80 altına kayarsa hızlanırım, 3.70'te tam dolara dönerim, daha inerse de üzülmem. 3.70 altını mümkün görmüyorum. 3.80 altı bile zor..
Ekleme: MB faizi kuş kadar artırdı, artıramıyorlar işte, artık 3.80 altına inmez o kur.
Yer İmleri