Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
USD de düşüş son MB fiyaskosundan sonra çok zora girdi. enf. altı faiz veriyor MB bu kafayla yılsonu 4 üstü bile olabilir.
 Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
Ben de yorum yazayım. Dolar kuru hisse gibi bir şey değil, tüm ekonomiyi etkiliyor. 3.90a çıkıp 3.40 düşmesi tekrar 3.90lara çıkması bir daha 3.50lere inmesi ekonomiyi mahveder, bu dalgalara çok şirket dayanamaz. Enflasyon-dış ticaret vb. çok etkileniyor. Bu yazdığım dalganın 3.90-3.40-3.90 ayağı oldu zaten. Mevcut koşullarda kurun 3.70'e inmesi bile tehlikeli, eğer TL değerlensin isteniyorsa kur sabit tutulmalı, enflasyon sayesinde birkaç ayda kur düşmüş gibi olur zaten.

Eylülde görülen 3.40 dip ten beri üç ay geçti ve enflasyon %4 oldu, yani o dibin bugünkü değeri zaten 3.54 yapıyor ki kur oralara düşünce pek çok yetkili kur çok düştü ihracat zarar görüyor diye demeçlere başlamıştı.

Ben yükseldikçe parça parça sattığım dolarlarımı 3.87'den beri küçük küçük yerine koymaya başladım, 3.80 altına kayarsa hızlanırım, 3.70'te tam dolara dönerim, daha inerse de üzülmem. 3.70 altını mümkün görmüyorum. 3.80 altı bile zor..

Ekleme: MB faizi kuş kadar artırdı, artıramıyorlar işte, artık 3.80 altına inmez o kur.
TCMB bugünkü kararı ile piyasayı arafta bıraktı... Kimse faiz artırmadı diyemez. Kimse faiz artırdı da diyemez.. Bir tuhaf ironik durum...

Bulunduğumuz yer Sn.Power dediği gibi dağ fare doğurdu denilebilinir.. Yada Sn.Pilavlı'nın dediği gibi küçücük bir faiz artışı denilebilinir.

Ben bu duruma ne şiş yansın; ne kebab yansın. Bir daha ki PPK toplantısına "Allah Kerim" artışı derim..

Bugünkü yazımda 50 baz GLP de artışın USD yukarı yönlü ateşleyeceğini yazmış nitekim de USD gün içi 3,81 TL den 3,89 TL yi aşarak %2 artış kaydetti...

50 baz artış ile yeni zirvelerin biraz zor olduğunu yılbaşında ise 4,15 lerin yeniden konuşabileceğini de eklemiştim ..
Hala aynı kanaatteyim...

Zor bir karar, zor bir durum, zor bir viraj....

FED 25 baz artırırken TCMB 50 baz artırdı.. Ancak Politika Faizi aynı kaldı. Dokunmadı...

İnanın bana dostlar; USD hakkında ne diyeceğimi bilemedim... Benim tahminim 150 baz GLP de artış idi...

En iyisi izleyip göreceğiz...