Sayfa 143/1024 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    sınırsız para verildiği sürece çok zor. mevduatlar GLP ye göre ayarlanıyor, en büyük rakibiniz bu sınırsız para
    O sınırsız parada sınır aşıldı mı; enflasyon yükselmez füze hızına ulaşır.

2.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    taşımalı swaplı mevduat bildiğim kadarıyla abank, akbank, finansbank tarafından yapılıyor
    Taşımalı swapta diğer bankaya transfer ettiğim %75 lik kısmı TL ye dönüp tekrar diğer bankada swaplı mevduatla bağlayabiliyor muyum? . diğer bankadaki paranın euro olarak kalıp kalmadığını ana banka kontrol ediyor mu?. Etmiyorsa bu enstruman şahıslar için bir nevi euro ile borçlanma aracı gibi işlem göremez mi? Enteresan.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Taşımalı swapta diğer bankaya transfer ettiğim %75 lik kısmı TL ye dönüp tekrar diğer bankada swaplı mevduatla bağlayabiliyor muyum? . diğer bankadaki paranın euro olarak kalıp kalmadığını ana banka kontrol ediyor mu?. Etmiyorsa bu enstruman şahıslar için bir nevi euro ile borçlanma aracı gibi işlem göremez mi? Enteresan.
    anabanka giden euroları kontrol etmiyor tl ye dönebilirsin fakat vade günü geldiğinde mutlaka euroya dönüp anabankaya götürmen gerek. Eğer euro vade günü geldiğinde anlaşma yapılan kurun üzerine gitmiş olursa zarar yazabilirsin altında kalırsa extra kazancın olur. Böyle bir risk alacak kadar gözünü karartıyorsan dcd yapmak daha cazip olabilir bence.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    bangkok/köln/antalya
    Gönderi
    234
    sanırım faizler pazartesiye kadar biraz kıpırdar
    I LOVETHAILAND

Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    O sınırsız parada sınır aşıldı mı; enflasyon yükselmez füze hızına ulaşır.
     Alıntı Originally Posted by ozzyken Yazıyı Oku
    sanırım faizler pazartesiye kadar biraz kıpırdar
    3 ve 10 Mart ile biten haftaların her birinde M3 para arzı %1'e yakın artışlar gösterdi. Böyle devam ettikçe mevduat faizlerinin değil, döviz kurlarının çok kısa zamanda tekrar yukarı yönelmesini bekliyorum.

Glp deki 0.75lik artış ortalama fonlamayi artırır mı?
    bu Türk icadı faiz sistemini çözemedim daha..

7.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    21 inde dönüş var biraz artsada sebeplensek .Glp ortalama fonlamayi artırımı bu Türk icadı faiz sistemini çözemedim daha..��
    çözemeyecek durum yok, mevduat faizlerini arttırmadan faizi arttırmanın yolunu buldular. sözde faiz artışı ama TL sınırsız. aslında faiz artmıyor,bunu mortgage kredilerindeki düşüşten anlayabilirsiniz. Beton için her yol mübah, maliyetide TL ci ödüyor. Benim gibi dolarcılara ise bu parasal genişleme pozitif yansıyor. Haftaya dolar faizlerinde yükseliş TL de ise bir hareket beklemiyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Glp deki 0.75lik artış ortalama fonlamayi artırır mı?
    bu Türk icadı faiz sistemini çözemedim daha..
    TCMB GLP'yi ne kadar kullanırsa o kadar yükselir. Şu an 10.80'lere getirdi mesela fonlamayı. Yeni GLP'yi aynı oranda kullanırsa ortalama fonlama da 11.50'u geçer.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 143/1024 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •