Eft muhafiyeti vermiyorlar, ben şahsım onlarla yıllardır çalışmadım ama çalıştığım yıllarda 50-60 Tl gibi eft ücretini alıyorlardı. Şimdi nasıl bir prosedür var bilmiyorum ama şubeyle baştan görüşüp eft ücretinin adını koymak her zaman faydalıdır.Valör konusuna gelince , valör koyacağım diyen bankayla zaten işim olmaz, onlar ancak bu uygulamayı dünyadan haberi olmayan, yoldan geçen müşteriye uygulayabilirler. Ama tabi en başta her şeyi açık seçik belirleyip ona göre o bankanın mudisi olacaksın.
2013 öncesi ve sonrası diye iki dönem var,2013 öncesi bu dedikleriniz tutuyordu fakat 2013 sonrası bu teorileriniz temelden yanlış ve sakat. bir kere 2013 sonrası devallerin zararını TL ci yarısını bile çıkaramadı daha ve epey süre çıkaramayacağa benziyor. yaptığım hesaba göre dolar 5 yıl sabit kalsa ve dolara faiz verilmese bu TL oranları ancak devali karşılayabilecek. KY nin en büyük yanlışı geleceğin geçmiş gibi olacağını sanmasıdır. bende 2013-2016 arası geçmişte olduğu gibi TL nin galip geleceğini sanmış ve burada epey TL propagandası yapmıştım,yanıldığımı geçte olsa anladım. Ky nin kafayı çalıştırıp önlemini alması gerekiyor,TL faiz eroin gibidir uyuşturur ve ayakta soyulsanız farketmezsiniz. Gerçekler bunlardır, goygoya bu başlıkta geçit yok.
En son 3 ya da 4 sene önce çalıştığımda eft muafiyeti almıştım hatta deftere m.t el yazısı ile yazıp paraf atmıştı.Muafiyet alınabilir garanti olması açısından deftere yazdırmalı ya da telefon konuşması kaydedilip saklanmalı.Ben artık telefon konuşmalarını kaydedip saklamayı tercih ediyorum herkese tavsiye ederim.
mahfi hoca yine harika yazmış ! tabloda dolarizasyondaki artış net şekilde gözüküyor ! neredeyse yp toplam mevduat tl toplam mevduatı geçecek ! şunu samimi söylüyorum eğer unutabileceğim bana kısa vadede lazım olacak bir para ihtiyacımın olmayacağını garanti altına alsam mutlaka bir miktar dolar alırdım ! benim dolara geçmemem tamamen kendi sebeplerimden ! powerpc ler her yerde![]()
Yer İmleri