Sayfa 130/931 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 1,033 - 1,040 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Arkadaşlar, bu hisseye (fon desek daha doğru sanki) bazılarınız aşırı anlamlar yüklüyor gördüğüm kadarıyla.

Yıllardır hep ama hep enflasyonun bir kaç puan üstü getiri sağlamış. Eti budu bu. Onun için de pd/dd 1 bile değil. Ona da iskontolu diyorlar. Bilmeyen de sanır ki o kadar karlı kağıt ama iskontolu veriyorlar. Yok öyle birşey.

Her yıl enflasyon üstü reel olarak %4-5 kazandırır, temettülerle yine hisse alırsanız 5-6 yıl sonra %100 kazanç elde edersiniz. Bu, bana yeter diyenler için riski az aynı zamanda da getirisi diğer sermaye piyasası araçlarına göre az bir hisse bu.

Temettülerin tek kuruşuna dokunmadan yeniden hisse alınarak oluşan kazancı da koymuştum ben. Ortalama 5 yılda paranız ikiye katlanıyor.

2. Bu yıl 219 mn lira ile başlamış, 2-3 ay önce tsrtışmıştık bunu ve ben enflasyona göre uyarlanmış rakamları koymuştum.

2010 yılına ise bugünün yaklaşık 450 mn lirası ile başlamıştı. Her yıl küçülüyor zaten böyle giderse 2+2 nin kaç ettiğini bilen herkes bilir ki azalarak bitecek bu hisse. Çünkü elindeki sermaye azalırsa enflasyon üstü kar etsen bile o parayı her yıl 160 mn lota paylaştıracağın için pay başı temettü sürekli azalacak. 2012 de 20 kuruş temettü vermiş. 5 yıl öncenin 20 kuruşu bugünün en az 30-32 kuruşu eder. Şimdi ise 15 kuruş verecek diye seviniyorsunuz.

Burda konuşulanları yönetim bilmiyor mu sanıyoruz? Tabii ki biliyor, ya işlerine böyle geliyor ya da başka bir olay var işin içinde.

3.  Alıntı Originally Posted by besonderes Yazıyı Oku
    lotlarımda hep üç sıfır atılmış halini kullanıyorum
    Evet eskiler öyle tabir eder.
    1000 adede1 lot derler.

Bizim burda komşu var eski borsacı..Hala aynı terimleri kullanır.

Ben olayı cakalladimda espri olsun diye öyle yazdım.

Hani hissenin fiyatı 300 500 olurda ky için büyük paradır.
    1 lot 2 lot alır.

Isyat sudan ucuz.koli koli almak lazım [emoji4]

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. temettüleri ekleme yoluyla üç yılda iki kat yapılabiliyor.eklediğindende temettü alınca katlıyor...eski sayfalarda çok yazdık çizdik..

ocak ortası bu fiyatların hikayesini anlatırız.

geçmiş yıllarda hep öyle oldu..referans alırsak....

bende cümlenin sonuna üç nokta koymaya başladım
    TAŞIDIĞIN ŞEYİN AĞIRLIĞINI BİLECEKSİN!..

5. Hareketlenme 20-25 güne başlar sanırım. Daha bir hafta önce 0,88’lerdeydi.

Ortamı gerecek başka bir gelişme olmaz ve tüm hisseler aşağı gitmezse 0,95 üzerine hareketlenebilir 20-25 gün içinde. Sonrası 1TL üzeridir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. İş Bankası, aralarında Şişecam, TSKB ve Anadolu Hayat'ın da bulunduğu bazı iştiraklerinin yüzde 3'e kadar olan hissesini satın alacak.

İş Bankası, Borsada işlem gören bir kısım bağlı ortaklıkların paylarının ödenmiş sermayelerinin azami %3'ü ile sınırlı olmak kaydıyla alımı konusunda yetki verdi.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Bankamız Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, Borsa İstanbul'da işlem gören ortaklıklarımızdan T. Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., İş Finansal Kiralama A.Ş., İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin paylarının, ödenmiş sermayelerinin azami %3'ü ile sınırlı olmak kaydıyla, Alım Satım Amaçlı Finansal Varlıklar hesabında izlenmek üzere piyasadan satın alınması konusunda karar tarihinden itibaren 2018 yıl sonuna kadar Genel Müdürlük yetkili kılınmıştır.

7. Aralığın son haftasına girdik yılında!...İsyat ın ocak 15 te 1.15 olduğunu bilirim.Hayretle izliyorum.Gerçi iş lerin hepsi şu anda iskontolu işlem görüyor.belkide bu yüzden alım programı açıkladılar.yada tam tersi ucuz tutmaları bu yüzdende olabilir..
    TAŞIDIĞIN ŞEYİN AĞIRLIĞINI BİLECEKSİN!..

Sayfa 130/931 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •