http://www.haberturk.com/gundem/habe...revlendirilmis

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel: İnfazım için özel tim görevlendirilmiş
"HUDUTİ, AÇIKLAMAYI ZAMANINDA YAPMAYINCA BEN YAPTIM"

Korgeneral Temel darbe girişimi gecesi şu an tutuklu bulunan dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile görüntülü telefonla irtibat kurduğunu, kendisine, “Bu F tipi (FETÖ) bir kalkışma, bu emre kesinlikle uymayacağım, hiyerarşiyi bozmayalım komutanım” dediğini anlattı.

Temel ifadesinde, “Komutanım ben televizyona bir açıklama yapmayayım, hiyerarşi bozulmasın, siz bir açıklama yapın’ dedim. Kendisi de ‘Tamam’ dedi.

Ancak açıklamayı televizyonda göremeyince tekrar arayıp, ‘Yazdınız mı komutanım, okuyun bir zahmet, bakalım’ dedim. Kendisi de bunu okudu. Ben de ‘İyi olmuş, yayınlayın’ dedim. Bir süre geçti yine yayınlanmadı. Niçin yayınlanmadığını sormak için aradığımda, emir subayı telefona çıktı. Bunun üzerine ben açıklama yaptım” diye konuştu
.
Darbe girişimi günü Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan emre aykırı olarak çıkan iki komando taburunun Cizre’ye sokulmaması ve gerekirse vurulması emrini kendisinin verdiğini ifade eden Temel, Şırnak Valisi ile görüştüğünü ve yolu kesmelerini söylediğini, bu konuda 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’nin kendisine verdiği bir emir olmadığını kaydetti. Temel, Silopi’de geçici görevli bulunan Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer’in görev yerini bırakıp Bolu’ya gitmek istediği duyumunu alır almaz, bu tuğgeneralin yerini terk etmesi durumunda vurulması emrini verdiğini de belirtti.