Sayfa 240/637 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,913 - 1,920 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Tüpraş, Soda, Brisa, Froto, Petkim ve Hektaş ile ufak ufak alımlara devam ediyorum. Portföye katmayı düşündüğüm farklı hisseler de var ancak ilk olarak ana kısmın bir şekillenmesini, bazı şeylerin oturmasını ve biraz da tecrübe kazanmayı beklemenin doğru olacağını düşünüyorum.

Biriktirdiklerimi böyle bir yatırıma dönüştürmek tasarruf verimimi oldukça arttırdı. Bu konuda bilinçlenmeme katkısı olan konuyu açan Sn. Cautionary, Dudu ve Ctugrul başta olmak üzere katkısı olan herkese teşekkürler.

Bir yandan da konularda insanları gözlüyorum ancak günlük hareketlere çok fazla önem veriliyor, gördüğüm kadarıyla aldığı hisse ile gün bazında ciddi karlar elde etmeyi bekleyen, en ufak düşüşte şirketi yerin dibine sokan çok fazla kişi var. Borsanın namı neden kötü anlaşılıyor. Tabi daha büyük miktar bir paramı yatırmış olsam ben de şu anki kadar rahat veya o kadar endişeli olur muydum bilmiyorum, yaşayarak öğreneceğiz.

Şu anda tek aklıma takılan Froto ve Hektaş için biraz düşüş beklemeli miyim beklememeli miyim sorusu.. Maksat dibi aramak değil tabi ancak ederini bulmasını da beklemek gerekir diye düşünüyorum. Tabi burada da ederini kim belirleyecek sorusu karşımıza çıkıyor.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."
    Benimde sizinki ile aynı tek fark soda yok Ereğli var..birde indes başladım ufak ufak almaya çok güzel bilançosu var ..temettusude artarak gidiyor .patronu da dudu abinin tabiri ile sağlam güvenilir birine benziyor ..forddan korkulmaz bence beton gibi hisse ..senede iki kere temettü veriyor.satislar seneyede hız kesmez tahminim.

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Benimde sizinki ile aynı tek fark soda yok Ereğli var..birde indes başladım ufak ufak almaya çok güzel bilançosu var ..temettusude artarak gidiyor .patronu da dudu abinin tabiri ile sağlam güvenilir birine benziyor ..forddan korkulmaz bence beton gibi hisse ..senede iki kere temettü veriyor.satislar seneyede hız kesmez tahminim.

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Teşekkürler, umarım psikolojik anlamda güçlü kalıp kazananlardan olursunuz. Indes hakkında hiçbir fikrim yok ancak inceleyeceğim, Ereğli de Oyak grubu zaten. ☺

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Hep yapılması gerekenler paylaşılıyor da ben de yapılmaması gerekeni örnekleyeyim, bu da çok faydalı olur. Donanımhaber forumlarından bir yazıyı alıntılıyorum, biraz iç burkucu baştan uyarayım:

"Ben 8 ay önce bitcoin satan bi sitede dolandırıldım. Tüm düğün birikimim orda gitti . Savcılığa gittim takipsizlik kararı verdi. Failler bulunamadı. Daha sonra bi oğlum oldu ellerinizden öper. Çalıştığım hastanede sevdigim bir arkadaşım kurban bayrami üzeri hayvan alalım sonra bayramda satıp çok kâr ederiz zararın çıkar dedi.35 bin kredi çektim verdim o da gitti.Zaten düğünden kalan borçları ucu ucuna ödeyebiliyordum. Neyse gittim dövüştüm naptiysam olmadı şikâyetçi oldu bi de . Velhasılı kelam arkadaşlar bana yardım da bulunabilecek yahut ne biliyim borç verebilecek ünlü durumu iyi bürokrat olur aktör olur ne biliyim şarkıcı olur ulaşabilmem lazım . 2800 tl maaş alıyorum 700 kira 1600 kredi 200 lira taksit ödüyorum.Maastan kalan para 300 lira. Ek is derseniz kimse 1 aydan fazla çalıştırmıyor zatrn memur oldugum için ek iş yasak. Bez alacak param yok . Baba desen oda bi emekli maasi ile 3 öğrenci okutuyor ektra iş yapıyor. 2 aydır annem bakıyor evime. Sakın gülmeyin kınamayın olmaz demeyin arkadaşlar. Nasibinizde olmayan bir seyiniz varsa o sizden bi sekilde cikar . Kulağınız duymaz beyniniz almaz diliniz konusmaz gider o. Ancak gittikden sonra anlarsınız naptim ben diye."
    "Kendimden utanıyorum kardeşim. Canım sağ çok şükür oğlum eşim sağ co şükür . Ama bakıyorum son 26 gün yatması gereken büyük bi para. Aksi takdirde icra ve haciz. Ben bunları haketmedim. Rabbimin imtahanı amenna ama kaldıramıyorum artık. Çocuğum 8 aylık ya bi yürüteç alacak param yok mesela. Bu gerçekten seni bilmem ama bana ölüm. Artık dayanamıyorum. Bazen nefes alamıyorum. İs için gitmediğim kapı kalmadı. Erkek hemşireydim evlerde enjeksiyon yapıyordum şikayet edildim soruşturma açıldı. Kahvede ise başladım gün aşırı kovuldum. Garsonluk yapmaya başladım çocuğum hasta bırakmadı işten çıktım. Kaçmıyorum evet bu borç benim. Ama benle birlikte yıpranan iki insan var alıyormusun. Ve benim hatam yüzünden işte bak ölüm gerçekten bundan daha iyi"

-------------------------------------
    Aslında maaşıyla ailesini rahat geçindirebilecek, hatta az da olsa tasarruf edebilecek durumda ama açgözlülüğü biraz da şanssızlığı nedeniyle kötü hallere düşmüş.
    Ders çıkaralım..

4. selamlar
    alıntı yapıp tüm sayfayı almak yerine @.. vs diye belirtsek daha güzel olur gibi.
    @pilavlı yazdığınız yazıyı okurken içim ezildi. hepimizin zaman zaman hatası olabiliyor ama büyük olmasa güzel olur işte. allah ikisinede sabır ve yardım versin inşallah. benim alımda olan şey şu az kazanabilirim evet ama az da zarar ederim diye her ay belli miktar alım yapıyorum. ve alım yaptığım para kumbara gibi biriktirdiği hisseler en azından temettü verimleri yüksek nolur nolmaz diye. vurkaç kumar küçük yatırımcıya göre değil yapamayız boşuna denemeyelim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    arkadaşlar selamlar,

giderler arasında hatırı sayılır derecede yer tutan araba konusunu tartışmaya açmak istiyorum. öncelikle hayatımda hiç araba almadım. bekarım, metroya yakın yaşıyorum. işim olursa kiralama yoluna gidiyorum. araba almayı planlıyordum fakat vergilere ve kura isyan ettiğim için araba alacağım parayla otomotiv hissesi alıp her ay araba masrafım kadar (1500 tl) lot ekliyorum. ve devlet otomotiv için teşvik çıkartana kadar satmayı düşünmüyorum. ki ben beyaz eşya ötv indiriminden sonra otomotiv ötv indirimi bekliyorum seçim öncesi. (otomotiv çarkının durmasını istemezler)

bildiğiniz üzere araba herkes için, bilhassa aileler için olması gereken bir konfor ve gereklilik. fakat artan benzin fiyatları ve vergiler araba sahiplerinin belini bükmekte. araba kullanılmasa bile durduğu yerde cepten yiyen bir ihtiyaç. aylık hesaplandığı taktirde sigorta, kasko, benzin, otopark, lastik, bakım, mtv derken nereden baksan 1500-2000 TL arasında bütçeye gider anlamına geliyor.

bunun dışında araba ilk alındığı zaman çok büyük maliyet olmaya başladı. döviz kuru ve vergiler sağolsun. bugün baktığımızda çoğu kişinin burun kıvıracağı renault clio bile 80-90 bin'den satılıyor. dolayısıyla ikinci el piyasasına yönelim başlıyor. bu da ikinci el piyasasında fiyatların sıfır arabaya meydan okurcasına arttığını gösteriyor.

şimdi eğer tasarruf edeceksek öncelikle arabanın satın alma maliyetinden kurtulmamız gerekir. ilk akla gelen tasarruf tanıdık bildik güvenilir birisinin ikinci el arabasını satın almak oluyor. bunun dışında dod (doğus otomotiv 2. el sitesi), ikinciyeni (açık arttırma usulü), avis'in 2. ellerini satan koç'un otomotiv sitesi diğer alternatifler.

bir diğer tasarruf yöntemimiz ise arabanın işletme giderlerinden kısmak. tecrübeli forumdaşlar bu kalemden tasarrufu nasıl sağlıyorlar? ve bize en optimum maliyetlenmeyi ve işletme giderini verebilecek markalar?(arabanın güvenliğinden ödün vermeden)
    yani hedefimiz;
    -ucuz periyodik bakım
    -ucuz yedek parça
    -benzini koklayarak tüketmesi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    https://rapor.garantiyatirim.com.tr/...rateji2018.pdf

Yukarida herkese tavsiye edebilecegim bir raporun linki var.
    Baslari her beyaz yaka anlayamayabilir.
    Ilerleyen sayfalarda bir suru hisse senedi neden begenildigi veya begenilmedigi anlatiliyor, gelecek projeksiyonu yapiliyor.
    Ben begendim, tavsiye ederim.
    Araba ise bir ihtiyacdan hemen bir keyif aracina donusebilir, dikkatli olmak lazim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7. Kripto para hakkında çok şey yazılıyor balon vs.oldugu ? Acaba siz ne düşünüyorsunuz ?

Kişinin riske atabilecegi bir miktar ile bu işe uzun vadeli girilemez mi? Özellikle de bu alt coinler e

8.  Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku
    Kripto para hakkında çok şey yazılıyor balon vs.oldugu ? Acaba siz ne düşünüyorsunuz ?

Kişinin riske atabilecegi bir miktar ile bu işe uzun vadeli girilemez mi? Özellikle de bu alt coinler e

Girebilirsiniz ama riskleri göz ardı etmemeniz lazım şu anki fiyatlar çok şişik ve özellikle alt coinler için özel gruplar pump-dumb yapıyorlar düzenli olarak.

Herkesin diline düşmüş herkes almaya çalışıyor bir miktar ben de yatırım yaptım ama yüksek bir meblağ değil, riskler çok büyük bunları göze alıp ve teknolojileri araştırıp girebilirsiniz yine de ama ilk hamlenizde yatırım meblağı düşük olmalı.

~~~burada yazılanlar tamamen hayal ürünüdür. ytd~~~

Sayfa 240/637 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •