Tüpraş, Soda, Brisa, Froto, Petkim ve Hektaş ile ufak ufak alımlara devam ediyorum. Portföye katmayı düşündüğüm farklı hisseler de var ancak ilk olarak ana kısmın bir şekillenmesini, bazı şeylerin oturmasını ve biraz da tecrübe kazanmayı beklemenin doğru olacağını düşünüyorum.
Biriktirdiklerimi böyle bir yatırıma dönüştürmek tasarruf verimimi oldukça arttırdı. Bu konuda bilinçlenmeme katkısı olan konuyu açan Sn. Cautionary, Dudu ve Ctugrul başta olmak üzere katkısı olan herkese teşekkürler.
Bir yandan da konularda insanları gözlüyorum ancak günlük hareketlere çok fazla önem veriliyor, gördüğüm kadarıyla aldığı hisse ile gün bazında ciddi karlar elde etmeyi bekleyen, en ufak düşüşte şirketi yerin dibine sokan çok fazla kişi var. Borsanın namı neden kötü anlaşılıyor. Tabi daha büyük miktar bir paramı yatırmış olsam ben de şu anki kadar rahat veya o kadar endişeli olur muydum bilmiyorum, yaşayarak öğreneceğiz.
Şu anda tek aklıma takılan Froto ve Hektaş için biraz düşüş beklemeli miyim beklememeli miyim sorusu.. Maksat dibi aramak değil tabi ancak ederini bulmasını da beklemek gerekir diye düşünüyorum. Tabi burada da ederini kim belirleyecek sorusu karşımıza çıkıyor.
"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."
Yer İmleri