Sayfa 668/1001 İlkİlk ... 168568618658666667668669670678718768 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 5,337 - 5,344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1. #5337
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Kebapçı bastığı için milli takımdan kovulan Fatih Terim Galatasaray kulübüne tekrar TD olmuş...

    Kendimi bildim bileli koyu bir Galatasaray taraftarıyım.

    Bugün ona da ara verdim.

    Bir şampiyonluk için benim tuttuğum kulüp böyle bir adamı kurtarıcı diye bağrına basamaz.

    Ben yokum.


    Hemen her konuda taraftarlık yapıyoruz.

    Dolar yatırımcılığımız bile böyle kabul ediliyor.

    Tuhaf bir ülkeyiz.

    Omurga lazım bize.

  2. #5338
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu arada geldiğimiz noktada, her an ABD den bir hamle bekliyorum ülkemiz aleyhine...

    Her an...

    Her iki ülkenin başında da hisleriyle hareket eden iki başkan var.

    Ama birisi felaket güçlü bir devletin başında.

    Ve gereksiz yere papaz olmanın bir anlamı da yok.

    Bizim şu anda yabancı ülkelerle dalaşmamızın özünde "din tema"sı yatmakta.

    Davutoğlu'nun kendisi gitti ama ekol duruyor.

  3. #5339
    akp nin ekonomik modelinin net fotografı: aşağıdaki grafik hane halkının borçlarının milli gelire oranını (yüzdesel) gösteriyor. akp li yıllarda toplum borçsuzken borçlu hale gelmiş resmen. gırtlağa kadar borçlu. bu kadar borçlu bir toplumun tasarruf yapması ya da yeni borçlanma ile ekonominin kredi büyümesini sağlaması oldukça zor. son yıllardaki ekonomik patinajı bu grafik güzel özetliyor. sürdürülebilir olmayan bir yöntem borçlanma ile büyümeyi sağlamak.

    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

  4. #5340
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu arada geldiğimiz noktada, her an ABD den bir hamle bekliyorum ülkemiz aleyhine...

    Her an...

    Her iki ülkenin başında da hisleriyle hareket eden iki başkan var.

    Ama birisi felaket güçlü bir devletin başında.

    Ve gereksiz yere papaz olmanın bir anlamı da yok.

    Bizim şu anda yabancı ülkelerle dalaşmamızın özünde "din tema"sı yatmakta.

    Davutoğlu'nun kendisi gitti ama ekol duruyor.
    birisinin egosu köprü yaptığı için tavanda..
    peki..
    ama diğeri ise mars'a araç gönderebiliyor, elinin altında nükleer silah kodları var. teknolojinin en ileri noktasında. ülkesi her anlamda öncü.. peki birincinin egosu köprü gibi göreceli olarak basit şeylerle bile tavan yapıyorsa diğerinin egosu ne seviyededir ?? ölçemeyiz.. o derece yuksektir.

    ego önemli.. insan psikolojisi için de.. bir noktaya kadsr sağlıklı da. ama köprü yaptım diye dunyaya racon kesersen egosu senden daha yuksek baska bir toplum raconun nasıl kesildiğini gösterir. umarım o noktsya gelmez. bu işler "eyyyy ...." diyerek olmuyor. her guçlü ülke ilk once egosunu konuşturur zayıflara karşı. osmanlı da güçlü olduğu zamanlarda yapardı, oldukça standard bir pratik. bugun mücadeleyi o zemine çekecek davranışları yapacaksan bile çok dikkatli olmak gerekir.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

  5. #5341
    TR de çeşitli enstrümanların enflasyona göre düzeltilmiş hali..2013 sonrası doların avantajı görülüyor (kırmızı). 2010 sonrası dönemde uygulanan ekonomik modellerin artık hedeflenen avantajını (borçlanma ve neticesinde hızlı büyüme) yitirmeye başladığını da biliyoruz. sürdürülebilir olmayan bir şey.



    daha yukarıdaki borçluluk grafiği ile beraber bakıldığında özellikle tasarruf yapma güçlüğünün (çok borçluluk ) defansif karakterdeki enstrümanlardan uzaklaşmayı zorlaştıracağı açık. malum siyasinin dolardan uzaklaştırmaya çalıştığı halk ise anlaşıldığı kadarıyla olayı öyle görmüyor, mevduatlardaki ciddi döviz ağırlığı da bunu teyit ediyor.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

  6. Doğru mu yaptım, yanlış mı bilmiyorum ama ; Kardeşler ve kuzenler olarak 5 kişi birleştik Dolara girdik. 3,8180 den bankadan aldık. Benim dışımda hepsi '' Abi bizi yakmazsın inşallah '' diyerek ümitsizler. Bense ; ABD de süren davanın sonunda Jüri kararı aleyhte geleceğine inanarak ( BM de kudüs oylamasındaki rolümüzden sonra kesin gibi ) daldım dolara. Hayırlısı bakalım. Herkes bitleniyor , biz de sirkelenelim. ytd.

  7. #5343
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ruh hastası bir sürü insan dolaşıyor sanalda.

    Bir cep telefonu, bir PC kimlik oldu hasta tiplere.

    Can verdi kimliksiz sapı siliklere.

    Ben 20 senedir buralardayım.

    Kendi ismimle.

    Öyle bir takım lakapların arkasına saklanmadan.

    Gerçek hayatımda nasılsam öyle olayım diye.

    İcabında utanayım, arlanayım, ona göre sözümü/yazımı yazayım diye.

    15 yıldır sanalda arkadaş olduğum bir kimse bu forumda yönetici diye torpilli kabul ediliyorsam ar ederim...

    Tanıdığım insanları şuraya listelesem bu kadar torpille bu adam burada, bu forum da ne arıyor diye düşünür demek bu çaptaki insanlar.

    Neyse.

    Fazlası fazla...

    Bu forum keyiften fazla üzüntü vermeye başladı.

  8.  Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Doğru mu yaptım, yanlış mı bilmiyorum ama ; Kardeşler ve kuzenler olarak 5 kişi birleştik Dolara girdik. 3,8180 den bankadan aldık. Benim dışımda hepsi '' Abi bizi yakmazsın inşallah '' diyerek ümitsizler. Bense ; ABD de süren davanın sonunda Jüri kararı aleyhte geleceğine inanarak ( BM de kudüs oylamasındaki rolümüzden sonra kesin gibi ) daldım dolara. Hayırlısı bakalım. Herkes bitleniyor , biz de sirkelenelim. ytd.
    Sayın Üye umarım kısa süreli düşünmüyorsunuz? dolar en azından orta vadeli (bana göre 3 ay+)bekleyecek sabrı gerektiriyor,birde kafanızda bir kar marjı var mı ? şu fiyata gelirse elden çıkartırım diye?

Sayfa 668/1001 İlkİlk ... 168568618658666667668669670678718768 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •