temel açıdan ve bilançolara göre hedeflerimi yüksek tutuyorum., şöyle:
şirketin ödenmiş sermayesi: 43,336 M
yıllıklandırılmış net karı: 9,3 M
yıllıklandırılmış net faaliyet karı: 40 M (yaklaşık sermaye kadar)
kısa vadeli borç: 255 M
uzun vadeli borç: 122 M
mevcut fiyatlar açıklanan net kara göre olması gereken fiyatlar, ayrıca şirketin borcu da çok fazla.
ancak şirketin net faaliyet karı gayet iyi, ayrıca son bilançolarda borçlarda az da olsa düşüşler görünüyor.
ayrıca şirketteki bu yüksek borcun nedeni 2014 de başlayıp 2017 şubat ayında biten yatırımlar. borçlarda azalma da yatırımlar bittikten sonra başlamış.
şimdi benim beklentilerim, biten yatırımlar sonrası şirketin yüksek olan borçlarının 2 sene içinde azalması, buna bağlı finansal giderlerin azalması, şirketin faaliyet karı kadar net kar açıklayıp buna göre fiyatlama yapılması

birde arkadaşlar hatırlamakta fayda var, yataş, banvit, katmerciler gibi hisseler de 2-3 lira gibi fiyatlardayken faaliyet karları yüksek, net karları düşük, borçları da çok fazlaydı, oralarda da bu şirketler bu kadar yüksek borçları ödeyebilirmi diye konuşuyorduk.
özet olarak şirket fiyatı kısa vadede 2 liraya, hatta belki daha da altına düşebilir, bu beni bağlamaz, benim beklentilerim 2 sene sonrası içindir.
belli olan o hisselerden toplarım, uygun fiyatlra gelmelerini kollayarak, ama onlar kolay kolay cazip fiyatlara gelmez,
usak tek hissem değil, orta ve uzun vadeli 7 hissemden biri.
Gündüz ekran başında anlık fiyatlamara göre al-sat yapıp para kazanmak kolay değil, tebrik ederim., başarılarınızın devamını dilerim.
ama benim tarzım bu değil, zaten işim gereği gündüz seanları izleyemediğimden böyle bir lüksümüz de yok.
tşk., syg.
Yer İmleri