Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Son düzenleme : discretus; 02-01-2018 saat: 02:23.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Türk Ekonomik sistem modelinde Konutun çıktığını düşünüyorum. Arsa belki daha mantıklıdır. Lakin 90 lar sonunda nasıl binek araba yatırım modelinden çıkıp ihtiyaç kalemine girdi ise 2010 ların sonundan sonra aynı kaderi konut alıyor.
Bazı arkadaşlar bahs etmiş, okudum. Her iki görüşte yerden göğe kadar haklıdır... Ev al, kiraya ver ve inanılmaz maceralara dal.. Bırakın yahu ne kiracısı, ne ödemesi... Kirayı alama, herbir şeyi vergileri ve zamları ile mülk sahibi ödesin, bir de mahkeme, avukat, icra ile uğraş...
Kısaca "PARAN İLE REZİL OL" diyorum ben...
Ha, oturabilmek için 1 adet daire alırsın.. Ama ben daire alıyım kar edeyim modeli bitmiştir...
Neden? Çünkü her sene her yıl daha güzeli, daha iyisi, daha kalitelisi yapılıyor da ondan.. Senin elindeki 10 yıl sonra eskiyor...
Dedim ya; tıpkı araba gibi...
Bu kafadaki "Türk Ekonomik Modelinde" %50 USD, %50 TL mevduat yapıp faize bağlayıp evde DIGITURK movies kanallarından film izleyip bir gün bu işlerin düzelmesini beklemek en iyisidir..
Yoksa, sokaklar, caddeler, trafik tam bir tımarhaneye dönmüş durumda...
Ankara'da lüks 150 üyeli Villa Sitesinde hiç unutmuyorum belinde tabanca ile yönetim toplantısına gelen tipler vardı.. Aidatlar 450 TL idi... Sanki evinde kiracısın...
Ne itiraz edebilme gücü ne de hesap sorabilme gücü.. Adamı gittin şikayet ettin, akşama hayatın tehlikeye girer... Aidatlar nereye gidiyor, nereye harcanıyor hak getire...
Yönetime ait bir villa satılmış, 15 işçi işe alınmış... Hepsi de yönetimin adamları...
Allahaşkına saçma sapan polise karakola gidin filan demeyin... Kimi nereye nasıl şikayet edicen.. Şiraze kaymış zaten...
Yılbaşı gecesi elin arapları DUBAİ, BAE hatta MUSUL bile kadınlı kızlı erkekli havai fişekler ile Yılbaşına girerken, 2018 Türkiyesinde Beyoğlunda hınça hınç ERKEK sadece 5 adet kadın varmış onlarda TACİZ e uğramış bir toplum üyeleri ile beraber alt altta üst üstte oturmaktan komşu olmaktan bahs ediyoruz....
Dedim ya; "Azıcık aşım, Dertsiz Başım"
Sizleri bilmem dostlar...
Kira-Kiracı- Aidat- Bina Yönetimi- Hukuk-Karakol- Polis-İcra işleri Kiracı aleyhine mülk sahibi lehine düzelmediği sürece benim için Türk ekonomisi;
Oturmak için bir adet Daire....
Binmek için orta sınıf Bir Araba....
Gerisi %50 USD da, %50 TL de....
Sizlere bu Psişik ve Psikolojik Rahatsızlıkları Tavan Yapmış Toplum üyeleri ile beraber
Hayırlı İşler Dilerim....
Son bir not... Tüm bunların sonucunda 800,000 TL almış olduğu daireyi bir şekilde 2 yıl sonra 850,000 TL ye satabilmiş ise ( Oda Müşteri Bulabilirse) o "50,000 TL" de ona "Anansının AK sütü" gibi Helali Hoş olsun....
Bazi hatalar yapmissiniz.
Oncelikle muadiller dediginiz sallama fiyatlar. Ederi zaten ($100K) 380-390 ama adamlar 430 yazmis. Zaten site diyorsunuz yani aidat yuksek, bu donemde gideri dusuk, millet kirayi zorlaniyor, aidat ustune hic cekici degil.
Ayrica satici yogun piyasaya yeni satis koyarak mali dile dusurmussunuz artik piyasa biliyor ki alici yok satici cok cekmekoy'de.
Sizin satmaniz icin o 430luk muadilin 380e verip marketten cikmasi lazim.
Sizin yapmaniz gereken ya emlakciya gidip sessizce 375 ustu senin deyip birakmakti ya da muadili 430 ise 470den ilan verip arayana "mal bu, pazarlik yok" ayagi yapacaktiniz ki muadili gitsin.
betoncunun düştüğü hale bak,2013 yılına kadar kimseyi beğenmeyen beton lobisi en sonunda TL olarak geriye gidiyor. bu daha başlangıç 2003-2013 arası alınan fahiş karlar kademeli olarak eriyecek. 2012 yılında yani emlakın dolar bazında en yüksek olduğu yılda betoncular fiyatların 10 sene içinde 10'a katlanacağını söylüyordu,fena battılar. beton ve bist önümüzdeki dömende en çok kaybettirecekler. bu kadar ucuza tonla kiralık ev varken oturmak için bile ev almak enayilik.
Ben o kadar karamsar degilim. Bir sonraki yukseliste beton kismi degil arsa payi surukleyici olacak cunku parasal sisteme olan guven azaldigi icin kripto benzeri turevlere gecis varsa, mutlaka elle tutulur toprak prim yapmaya baslar.
Ev alinacaksa arsa payi yuksek ya da dusuk katli almak lazim.
Ben buyuk resmi sizin gibi gormuyorum.
Global sorunlar var ve onun bazi ekonomik yansimalari bizim ulkemizi de etkiliyor ama hem siyasi hem makro ekonomik acilardan sizin gibi dusunmuyorum.
Turkiye Suriye degil, uzaktan yakindan alakasi yok, olmayacak da. 100 yil once de olmadi.
Ulkedeki insanlara guvenin, yonetenlere ideolojik olarak karsi olabilirsiniz, ama burada cocuklarini yetistirmek icin yasayan "orta ve alt kesimler" de var. Siz ve sizin gibi "ust kesimler" biraz panikledi o kadar.
"Ust kesimler" ulkeyi 80 yilda bir yerden bir yere getirdi, biraz da birakin "alt ve orta kesimler" birseyler yapsin. 80 yil sonra karsilastirirsiniz.
Son düzenleme : alisutcu; 02-01-2018 saat: 12:20. Sebep: imla
Yer İmleri