Ha bu kısmı tamam sayın serkan 74)))))))) jet fadıla 3 kez para yatırmayı rasyonel bulan insanların ülkesindeyiz.İrrasyonel satışlar ,anlamsız çöküşler borsanın doğasında var.Gözüken haliyle yatırdığın parayı 6 7 yılda geri veriyor şirket.E emlakta faizde dolarda bu var mı yok.Gerisi benim bakış açıma göre teferruat.
Eurobondun faizle alakası yok sayın serkan değeri dolarla euro ile alakalı.Eurobondlar isyatta kısa vadeli.Benim gördüğüm 2 yıllık falan zaten onları da doların çok düşmesine karşı hedge etmişler.Faizler yüzde30 olsa günü gelen eurobondları dolardan bozar o faize yatırırlar bence o trenide kaçırmazlar.Anlatmaya çalıştığım bu sattığı şey para her zaman para getirir bence)))))))))
Ayrıca yüzde 30 faiz olan ülkede ne emlak kalır ne yatırım ne piyasa .Bizim bu konuşmalara gerek kalmaz hep beraber helva yapar yeriz)))))))))
Nesi yanlış sayın serkan. Eurobond işini çok iyi bildlğimi sanıyorum.yaklaşık 4 yıl eurobond taşıdım da)))))))
Peki haklısınız kısır döngüye sokmayalım.
Hisse senedi piyasasının hareketleri ve fiyatlamaları her zaman mantık dahilinde yürümüyor.
Şu andaki fiyatının bile bir rasyonel açıklaması yok bu hissenin.
Bırakın tamamen farklı dinamikleri olan emlak piyasasını kullanarak açıklama yapmayı, şu anki değerinin 1,5TL olduğunu bildiğiniz bir şeyin 0,98'den alınıp satılmasını mantık çerçevesinde nasıl açıklayabiliriz. İşYat'ın şu anki değerlemeleri bu şekilde değil mi? Nasıl açıklayacağız şimdi bunu?
BIST'in genel davranış modellemesinin dışında hareket eden bu hisse için, sizin 3. maddede belirttiğiniz gibi BIST'te neyin geçerli olup olmadığı çok önemli değil. Bu hisse için, bu hissenin geçmiş yıllara dair davranış modeline, karlılığına, kar dağıtım tarzına bakılması daha doğru. Bunlara bakıldığında ortaya çok net bir tablo çıkıyor zaten. Bu hisse karını, kullandığı nakit para üzerinden elde ediyor. Kullandığı paranın artması karlılık potansiyelini, miktar olarak, elbette arttıracaktır. Bu cümlenin neresinde yanlışlık var?
Neyse, umarım bedelliye gider ve, olmaz ama umarım fiyat 0,60'a düşer ve benim gibi 0,60TL'ye aldığı hisseden her sene 0,20TL almak isteyen yatırımcılar için güzel fırsat doğar. Alternatif, getirisi garanti olan enstrümanların, getirisinin yıllık %11-12'lerde gezindiği yerde bunun olmasına piyasa kolay kolay izin vermez. Ama dediğim gibi keşke verse.
Görüşlerinizi paylaştığınız ve benimkileri sukunetle dinlediğiniz için tekrar teşekkürler.
herşey bitarafa www.borsaderinlik.com burası bedava derinlik veriyordu eskiden şimdi izleyebilmek için ceptelefonuna hızlandırıcımı ne indirmek gerekiyormuş halledebilen kullansın
Yer İmleri