Sayfa 280/637 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330380 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,233 - 2,240 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Mahfi Eğilmez'in Küresel Finans Krizi adlı kitabı da tavsiye edilebilir... saygılarımla

ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    sevgili th3sicilian,

açıkçası kendi adıma okumaktan en çok hoşlandığım ve faydalandığım yazılar, senin gibi arkadaşların biraz hayat hikayesi, biraz tasarruf, biraz da yatırım felsefesi tadında yazdıkları giriş yazıları.

eğer ilerde bu başlık ana temalı bir kitap yazarsam, bu yazıları da yayınlarım inş. telif hakkı sorun olmaz umarım nasılsa nickname lerle yazıyoruz
    Telif ne demek hocam keyifle okunacak bir kitap olarak ilk alanlardan olurum

3. Portföyün son hali;

40% Tüpraş, 18% Soda, 13% Petkim, 11% Hektaş, 10% Brisa, 9% Froto

Hafta başından ayırdığım miktar ile ufak ufak alımlara devam ediyorum. Şu anda genel bir çıkış olduğu yaşanan 2 ay pek gerçekçi olmayabilir, bunu kabul ediyorum. Anlık fiyat hareketleri şimdilik bir sıkıntı yaratmıyor; bugün Tüpraş başlığında yaşananlar mesela Sn. @Dudu biliyor, ilerleyen zamanlarda nasıl olacak yaşayarak göreceğiz.

Ancak her halükarda para biriktirme verimimi birkaç katına çıkarmama faydası olması ve bazı gerçekleri farketmemi sağlaması nedeniyle teşekkür ediyoru.

Şu anda da beklediğim iki şey var; 2017 faliyet raporları ve temettüler.

Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Portföyün son hali;

40% Tüpraş, 18% Soda, 13% Petkim, 11% Hektaş, 10% Brisa, 9% Froto

Hafta başından ayırdığım miktar ile ufak ufak alımlara devam ediyorum. Şu anda genel bir çıkış olduğu yaşanan 2 ay pek gerçekçi olmayabilir, bunu kabul ediyorum. Anlık fiyat hareketleri şimdilik bir sıkıntı yaratmıyor; bugün Tüpraş başlığında yaşananlar mesela Sn. @Dudu biliyor, ilerleyen zamanlarda nasıl olacak yaşayarak göreceğiz.

Ancak her halükarda para biriktirme verimimi birkaç katına çıkarmama faydası olması ve bazı gerçekleri farketmemi sağlaması nedeniyle teşekkür ediyoru.

Şu anda da beklediğim iki şey var; 2017 faliyet raporları ve temettüler.

Saygılar.
    Portföyün %40 ının bir hisse de olması doğru mu? Bir hisseye ne kadar güvensek de oran olarak bu seviyeye çıkmamalı bence.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Portföyün %40 ının bir hisse de olması doğru mu? Bir hisseye ne kadar güvensek de oran olarak bu seviyeye çıkmamalı bence.
    Normalde bence de doğru değil ancak küçük miktarlarda kenara ayırarak ilerlediğim için portföydeki diğer hisseleri haftalık almakta herhangi bir problem yokken Tüpraş'ı almak biraz daha vakit alıyor. Bu nedenle birikmiş ama zamana bölerek yaptığım alımlarda önceliği Tüpraş'a verdim.

Ayrıca biriktirdiğim miktarın tamamı hisse senedinde değil, hatta çok büyük kısmı değil.

O nedenle risk biraz daha az ve ilerleyen zamanda dengeye ulaşacak şekilde planlıyorum.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Merhabalar.
    Güzel beyin fırtınaları olmuş topicte.
    Aylık hisse alımıyla alakalı Twitter’da “gerçek değer yatırımcısı” hesabının Sahibi dostumuz çok güzel bir flood paylaşmış. Okumadıysanız mutlaka okumanızı öneririm.

https://twitter.com/alltimeinvest/st...48629917294593

Burada aylık düzenli alımlarda önemli olan şey şu: yatırım yapacağımız şirketin gelecek 5-10 yıl sonrası için sektör analizi ve şirketin bu sektörün neresinde olabileceği en önemli analizdir.
    Eğer bu analizi dikkatli yapmazsak 10 yıl sonra bile portföyümüzün bir gıdım ileri gitmediği acı gerçeği yüzümüze çarpacaktır.
    Geçmişte çok popüler olan bir şirketin gelecekte de aynı olmasının garantisi yoktur. Bu yüzden şirketin gelecekteki yerini iyi tahmin edenler uzun vadede diğerlerinden daima daha fazla kazanacaktır.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

7.  Alıntı Originally Posted by HAYKIRIS Yazıyı Oku
    Merhaba @steed1987
    Borsa dünyasına hoşgeldin.
    1. Gruptaki 9 hisseden yedisi, 2. Gruptaki 21 hisseden ise 15 tanesi benim portföyümde mevcut.
    Güzel hisseler seçmişsin. Sadece temettü olarak bakmayıp, büyüme potansiyeline de dikkat ettiğin için sevindim.
    Hoşbulduk. Teşekkür ediyorum. Bu forumdan bir şeyler öğrenebilmeyi umuyorum bu konuda.
    1. grupta listende olmayan 2 hisse hangileri?
    Ben genel olarak portföyümdeki hisse sayısının 3-5 taneyi geçmemesini sağlamaya çalışacağım.Çok uzun vadeli yatırım düşünüyorum bir nevi emeklilik gibi dolayısıyla sağlam firmalara girmek istiyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by temettü2023 Yazıyı Oku
    Hocam portfoyunuzde kac hisse var . Hisseyi alip unutuyor msnz satmamak uzerimi aliyorsnz merak ettim. Buffetin portfoyunde de cok hisse var ama bize kime sorsam 5 hisse ideal diyor ben nedense 20 hisse bile tutulabilir diyorum kendi kendime yeterki alinan hisse asla geri satilmasin ve bir hikayesi olsun hissenin

SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Merhaba temettü2023
    Bana sormamışsın ama nacizane cevaplamak istedim sorunu.
    Hisseleri alırken ne zaman satacağın senin yatırımcı karakterine bağlı. Hiç bir zaman hisseyi "al ve unut" mantığını tercih etmemeni tavsiye ederim. Uzun vadeli veya temettü yatırımcısı isen hisseyi "al ve izle" prensibi daha doğru olacaktır.
    Bu sebeple 20 hissenin takip edilmesi kolay bir durum değil ayrıca yüklü bir paran yoksa çok fazla bölünmesine yol açacaktır.
    20 hisseye biner tl yatırmaktansa 4 hisseye 5 biner tl yatırmak daha avantajlı olacaktır.
    "Al ve izle" prensibimizden dolayı alınan hisse asla geri satılmasın gibi bir mantık uygulamak doğru olmaz. Tabi ki günlük, aylık iniş çıkışlara bakmayacağız ancak firmaların çeyrek raporlarını izlemek ve hiç değilse yılda bir portföydeki kötü hisseleri satıp iyi olanlarla değiştirmek gerekiyor.

Sayfa 280/637 İlkİlk ... 180230270278279280281282290330380 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •