Sayın Serkan74,
Hemde çok güzel anlatmışsınız. BES fonlarının İşYat'a bir katkısı filan olmaz. Matematikle açıklamışsınız.
Akıl var mantık var. Hisse %100 yükselse hisse fiyatı 2 TL olsa 100 milyon artısı olur onunda 70 milyarlık büyüklüğe katkısı %0,15 olur. Bunun için mi ölüp bitecek tüm BES dünyası.
Yükselme meselesine gelince. Ne güzel anlamışsınız benim demek istediğimi. Evet dediğim buydu "Yükselmesini umut etmek"
Bu hisse bendede var. Bende yükselmesini umut ediyorum. Ne var bunda? Ben yükselsin diye umut edince yanlış bir şey mi yapmış oluyorum. Tüm borsa dünyasını derinden sarsacak bir eylem mi yapıyorum? Millet benim elimdeki yedi yüzbin küsür hisse ile tüm İşYat piyasasını yönlendireceğimi mi düşünecek? Nedir yani?
Sonra, zaten yatırımcı hisseyi aldığında yükselsin diye umut etmez mi istemez mi?
Şimdi denecek ki, "Bu hisse başka, sen yanlış anlamışsın, bu temettü hissesi, yanlış adrestesin."
Arkadaş, ne var hem temettü versin hemde hissenin fiyatı yükselsin. Bunu istemenin nesi yanlış?
Buradaki arkadaşların çoğu bir ümit diye belliki bir iki sene önce hisseye girmiş iki temettü almış. Aferin iyide yapmışlar. İyi bir şirketin ortağı olmuşlar.
Ama el insaf yani, ben senelerdir bu hissedeyim, maliyetimi neredeyse sıfırlamışım, bu hisseyi bana mı öğreteceksiniz. Buradakilerin çoğu daha hissenin adını bilmezken ben temettü alıyordum. Hissenin nereden geldiğini nereye gittiğini bilecek kadar uzun süredir beraberim. Fragmanı izlemekle, filmin tümünü izlemek aynı şey değil.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri