Sayfa 747/1001 İlkİlk ... 247647697737745746747748749757797847 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 5,969 - 5,976 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yok yok sevgili Human, satmak gibi bir niyetim yok..benimki sadece bir durum tesbiti yapmaktı..Bora abininde farklı düşüneceğini sanmıyorum..

Şimdi geçen aylarda yine BIS'in bir raporundan bahsetmiştim; globalde Japon, Almanya, İngiltere'deki vb..sürüsüne bereket bankanın vede kurumların pozisyonları kendi para birimlerinden çok dolarla alınmış durumda..

Peki bu pozisyonların hatırı sayılır miktarı nerede, EM'lerde..çünki gelişmiş ülkelerde getiriler malum..dolayısıyla karların devamı yada pozisyonların zararla sonuçlanmaması için doların zayıf kalmaya devam etmesi gerekli dünyada..

Kısaca sentral bankerlerin 2008 sonrası yarattığı balonlar sayesinde piyasalar aldıkları tonlarca pozisyondan vazgeçmek istemiyorlar..sentral bankerlerde durumun farkında ve yavaş yavaş, ürkütmeden kontrolü ele almaya çalışıyorlar şu sıralar..yoksa gidişatın duvara doğru olduğunu görüyorlar..

Bu konuda pek çok yorum yapılabilir ama benim kanaatim bir yerlerde sentral bankerler ile piyasalar kesişecekler şeklinde düşünüyorum..bakalım zaman ne gösterecek, kanlı mı kansız mı olacak kısaca..

Neyse zararda felan değilim ama kendi açımdan fiktif bir şeylerin üzerinde oturmaktansa zarar etmeyi tercih ederim..kaldıki yurtiçinde TL'nin durumunu enflasyon ve getiri açısından iyi değerlendirmek lazım..zaten risk sevmiyenler için %100 dolarda kalmak yerine çok önceleri portföy altın veya Euro ile çeşitlendirilmeydi bence..saygılar..
    Dostum merhaba, bu ceza meza olayı konusunda 53 milyardan bahsedenler var malum havuz medyasında.eğer doğruysa dolar 4 üstü değil 4,50 üstü atabilir bence....Allah korusun....bu çok tehlikeli bir durum...Ceza gelmessede dolara 3,20 ye kadar da düşebilir..bence..oda başka tabii..Ama bir gerçek varki oda DXY nin düşmesine rağmen doların bizde düşmemesi..iç gelişmeler ve ülkemizin ekonomik durumu daha ön plana çıkıyor...eğer birde dışarısı bozulursa çok sert hareketler görülebilir.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by mathmax Yazıyı Oku
    Benim bugünler için 4.32 hedefim vardı. Tutmadı. Büyük yanılgı oldu. Büyük zarar oluşturdu. Bana Dolar aldiran sebepler hala canlı. Dolayısıyla ben Pivot pozisyonlarımi %4 faiz ile korumakta kalacağım. Çünkü ana senaryom Türkiye'deki büyük kırılma. Ben büyük bir reel sektör krizi bekliyorum. Ben bunu zaten çevremdeki firmalarda yaşıyorum. Çok derinden. Bunun ciddi bir şekilde yayilacagini öngörüyorum.Bu da bence zaten Usdtry likiditesini kurutup kuru çok yukarı atacaktir. Ne zaman bilinmez. Ama bence çok uzakta değil.

SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

bilader sen ve enki yi keyifle okuyorum
    emeğinize sağlık. teşekkürler
    devam...

3.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    bilader sen ve enki yi keyifle okuyorum
    emeğinize sağlık. teşekkürler
    devam...
    Bu arada Ebury Partners'tan Enrique Diaz-Alvarez 2015 ve 2016 yıllarında dövizde en iyi tahmini yapan adamdı. Fakat 2017 de hiç gözükmedi. Konuyla ve bu adamla ilgili takip veya bilgisi olan arkadaşlar var mı?

4.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Bu arada Ebury Partners'tan Enrique Diaz-Alvarez 2015 ve 2016 yıllarında dövizde en iyi tahmini yapan adamdı. Fakat 2017 de hiç gözükmedi. Konuyla ve bu adamla ilgili takip veya bilgisi olan arkadaşlar var mı?
    https://twitter.com/EnriqueDiazAlva?...Ctwgr%5Eauthor

sanırım bu bahsettiğiniz kişi olabilir..

5.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    https://twitter.com/EnriqueDiazAlva?...Ctwgr%5Eauthor

sanırım bu bahsettiğiniz kişi olabilir..
    evet teşekkürler ta kendisi
    fakat adamdan 2 yıldır parite ile ilgili hiçbir yorum yok.
    en iyi tahminciydi

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    merhaba, hangi sektördesiniz? sıkıntıda olduğunuzu gördüğünüz sektör hakkında bil verir misiniz? ben sektörel yorumları çok önemsiyorum.
    Benim açıkçası çevremde iş yapan dostlarimin önemli bir kısmı sıkıntıda. İklimlendirme , gıda , okuldisi eğitim gibi sektörlerde sorunun çok derin olduğunu ve sıkıntının devrevi olmadığını görüyorum. Kötüsü bu insanların bir çıkış senaryosu yok. İşe ve piyasaya guvenmekten başka çareleri yok. Sermayeleri eriyor, kullandıkları krediler artıyor, ödeme kalitesi yüksek talep bulamiyorlar. Bu yüzden kendilerini korumak amacı ile müşteri konusunda çok titiz davranmaya çalışıyorlar fakat bu da volumu düşürüyor. Ve bu insanlar çok yetenekli insanlar olmasına rağmen oyun dışı kalıyorlar. Uyku filan yok açıkçası. Derin bir depresyon.

7. Çevremde işi oldukça iyi olanlar da var. Büyük ölçekli pamuk üretimi yapan üreticiler bu sene müthiş bir yıl yaşadılar. Gerçekten sıradışı bir memnuniyet var.

8. Keza veterinerlik ile ilgili de müthiş performans gösteren firmalar tanıyorum. Ama ağırlıklı ortalama yine de kırılmaya işaret ediyor bence. Sanırım tercihlerimizin bedelini odeyecegimiz günler yakın. O yüzden ben usdtry de short pozisyon alacak kadar cesur olamıyorum.

Sayfa 747/1001 İlkİlk ... 247647697737745746747748749757797847 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •