Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 855/1014 İlkİlk ... 355755805845853854855856857865905955 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,833 - 6,840 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Daha önce tartışılmıştı ;

Can I deduct property (real estate) taxes?
    https://ttlc.intuit.com/questions/18...l-estate-taxes

EmlakV. sini Gelir Vergisinden mahsup edebilirsiniz ...

TR de ki EmlakV. ile ABD de ki EmlakV. içeriği çok farklı . ( ABD de üniversiteye kadar çocukların okulu bedava ....gibi...)
    son cumle yanlis

Universiteler bedava degil nereden cikti bu? Eyalet universiteleri dokuluyor ve ucuz ama ozel yada eyalet farketmez fiyatlari enflasyonun iki kati yukseliyor. Aldiginiz egitim cok kotu ve moral bozucu ortamlar var. UMASS BOston a gittim oradan biliyorum resmen bildigin bir Afrika ulkesine gitmis gibi bir ortam var.

Muhendislik ve tip haricinde burs bulmak imkansiz gibi. Onlarda da hitmli ve cinlilerin asiri rekabeti var. ABD deki cokusu kelimelerle anlatmak zor gormek lazim. Trump ile bu cokus daha da farkli boyut aldi. Yabanci ogrenciler iyice azaliyor ki en buyuk para kaynagi oydu daha bu sabah radyoda dinledim.

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    son cumle yanlis

Universiteler bedava degil nereden cikti bu? Eyalet universiteleri dokuluyor ve ucuz ama ozel yada eyalet farketmez fiyatlari enflasyonun iki kati yukseliyor. Aldiginiz egitim cok kotu ve moral bozucu ortamlar var. UMASS BOston a gittim oradan biliyorum resmen bildigin bir Afrika ulkesine gitmis gibi bir ortam var.

Muhendislik ve tip haricinde burs bulmak imkansiz gibi. Onlarda da hitmli ve cinlilerin asiri rekabeti var. ABD deki cokusu kelimelerle anlatmak zor gormek lazim. Trump ile bu cokus daha da farkli boyut aldi. Yabanci ogrenciler iyice azaliyor ki en buyuk para kaynagi oydu daha bu sabah radyoda dinledim.
    Üniversiteye KADAR demek, üniversite Hariç demektir ahmet abey, Türkçeyi unuttun gurbet ellerde dön gel ne olacaksa burada olsun bak çökmüş zaten oralar...

SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Üniversiteye KADAR demek, üniversite Hariç demektir ahmet abey, Türkçeyi unuttun gurbet ellerde dön gel ne olacaksa burada olsun bak çökmüş zaten oralar...

Kadar değil de "gadar" yazsaydınız Angaralılar anlardı... 🤣😂🤣

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku

tamam kardesim ya hizli hizli okuyoruz hata yapmisiz

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    TR de emlak fiyatları döviz sepeti bazında 2012'deki seviyesini uzun yıllar göremeyecek. Bunu anlayamayan zarar üstüne zarar yazacak. şimdi istanbul bitti İzmiri şişiriyorlar üzgünüm ama izmirdeki gelir seviyesi yerlerde olduğu için şişmesi kolay değil.
    Rant veya barınmadığı için İstanbul'daki merkezlerden,İstanbul'un kenarlarında yaşamak durumunda kalanlar,İstanbul'un kenarlarında yaşayacağına İzmir'e göç edenler,İzmir'in pahalanmasıyla İzmir dışına göç edenler şeklinde bir akış oluyor.
    İzmir'de İstanbul'dan bile yüksek fiyatlara mülk satan emlakçıların zaten hedef müşterileri İstanbullular bu nedenle şişirebildikleri kadar şişiriyorlar.Vitrine koymuş 34 plaka bekliyorlar.Ancak İzmir'de iş hayatı anlayışı İstanbul'daki gibi değil,yani İstanbul'da iş yapalım,hareket olsun alışkanlığı varken İzmir'de adamın malı 10 sene vitrinde dursa öylecene bekler.Tabi İstanbullulaşmakla birlikte bu anlayış değişebilir.
    Ancak iş Urla'dan Çeşme'den mülk almakla da bitmiyor çünkü altyapıyı geçtim fiyatlar turistik.
    Aslında İzmir İstanbul'dan pahalı olduğunu iddia ediyorum.Sadece ev değil herşeyde kalite farkı var.İstanbul'da 250K alabileceğinizi bir evi İzmir'de 200 e bulduğunuzu zannedebilirsiniz ancak bu 200 lük ev 150 dahi etmez.Çatısı akıyordur,döküntüdür,garip bir mimarisi vardır,semt daha kötüdür vs.İstanbul'da da durum aynı diyebilirsiniz ancak beterin beteri var işte.İyi yönü,şehrin emekli ve öğrenci şehri olarak dizayn edilmesi.Mesela iş hayatı için yollar kavşaklar yapılmasa,metrolar tıklım tıkış olsa da iş saatleri dışında seyahat kolay ve parklar cafeler bol,pazarlar hastaneler vs. daha müsait.
    Neticede Urla'dan yer alacağına Kuşadasına gitmek daha mantıklı.Zaten Urla tatil yeri özelliğini kaybedip şehire dünüşüyorken,şehirleşmiş haldeki Kuşadası çok daha ucuz.Mesela Urla'da denize gireceğim umudu yaşarken bazı bölgeleride Haliçten denize girmekle fark kalmadığını görüp moraliniz bozulabilir,en azından Kuşadasında böyle bir durum yok.Ha tabi Aliağa'dan çıkan kimyasallar beni kanser edene kadar ömrüm tamamlanır diyecek kadar yaşlılık varsa şehrin kuzey tarafları da uygun fiyatlı.
    Klasik olarak İzmir farkı yaratan 3 bölge var ancak bu bölgelerden de İzmirlileri çıkarıp yerleşmek için denk düşürmek iyi araştırmak gerekir.
    Kabaca Konak,Alsancak-Şişli,Beyoğlu,,Bornova,Karşıyaka,Balçova-Beşiktaş,Kadıköy,Sarıyer,,Seferihisar-Silivri,,Çeşme-Yeşilköy,,Buca- Avcılar,,Karaburun-Şile,,Hatay-Kartal gibi düşünülebilir.

Ahmetg Guest
    Birisi bana bunun saka oldugunu soylesin

Yada ben cok safim inandim buna

-------------------------

İstanbul’da ücretli yaya geçidi; Öğrenci: 1.15 TL Tam: 2.30

https://www.facebook.com/FarkiKesfet...056277280028/v

Ahmetg Guest
    KKTC deki ogrenci nufusundaki patlamaya bakin arkadaslar. Belkide ondan fiyat / kira orani TR ye gore cok cazip

ama bu surdurulebilirmi? Nufus 600 bini gecmis ne dersiniz?

https://goktugbeser.com/wp-content/u...k-piyasasi.jpg

https://goktugbeser.com/kktc-kibrist...k-mantikli-mi/

Egemen Bagis in bile egitim alaninda bir sirketi var burada

8. evet bu kanal istanbulla Avrupa yakasında yaşayanlar olarak kapana sıkıştık demektir. Her iki tarafa giderkende devlet bizi öpecek. Boğazda köprü kanalda köprü seve seve vericez parayı. Yani bir adada yaşıcaz demektir. Olası büyük depremlerde binlerce penguenin buz adası üzerinde kalması 10,000,000 insan küçücük bir alanda sıkışmış olucaz demektir.

Sayfa 855/1014 İlkİlk ... 355755805845853854855856857865905955 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •