Alıntı Originally Posted by goldmen Yazıyı Oku
Yatırımcılara sunduğu çağrı fiyatı civarında bir değerleme yaptırılar diye düşünüyorum.Grup baştan beri çağrı yapmamak vs küçük yatırımcı aleyhinde hareket ettiği için..Kipa yüksek bir değer çıkacağını sanmıyorum..
slm. arkadaşa katılıyorum. Türkiye de hiçbir patron cebinden fazla para çıkmasını istemez. hiçbiri bir sefer de yatırımcımı sevindereyim demez. Hisseci 16 dostumun teknik paylaşımları çok güzel. ben de biraz inceledim ve ne tür işlemler yapılmış az çok irdeledim.

1. değerlemeyi 30.09.2017 ye göre yaptım ve aşağıdaki değiştirme oranına ulaştım.

0,17 oranı , 4,40 civarı bir değere tekabül eder kipa için. bunun daha altına nasıl düşürürler bilemiyorum.

2. değerlemeyi 31.12.2016 ya göre yaptım.

0,73 oranı hepimizin arzu ettiği bir oran olurdu. Burada nasıl uyanık bir yönteme başvurmuşlar. özkaynağı artırmak için kipanın gmenkulleri yeniden değerlemişler, net değer 1328000 çıkmış, e biz şirketi 199 a aldık, 1070000 kar ettik deyip bilançoyu güzelce makyajlamışlar. İngilizlere ne güzel de kazık atmışlar yahu, keşke ky ler toplanıp kipayı biz satın alsaydık. bu nedenle 2017 bilançosunda 1070000 kar fazlası var, yoksa migrosun bilançoda 350-400 zarar olurduki, bu da 0,70 uzeri değiştirme oranına tekabül ederdi.

3. bir özel durumda kipanın pd si 3,65 milyar iken migrosun 4,57 milyar. 3,65/4,57=0,80 piyasa değer oranı. şimdi patron 0,80 Migros satıp, bizden 1 kipa alabiliyorken güncel fiyatlarla, nasıl 0,10 civarı birleşme oranı çıkarabilecek ki. bu her tür hesaplamaya ters bir şey değil mi?
yorumlarınızı bekliyorum.