Originally Posted by
kitapci0
Abi ne haber ya geçen bir arkadaş, varsa bir tane daha bunun gibi hisse söyleyin diye çok iddiali bir şey demişti
Eee hatırladım demişti
Ne yaptın bulabildinmi
Yok valla bulamadım
E senin elinde bir hisse vardı , onuda çok güzel diyordun
Evet oda güzel
İki dilber arasında seçim yapmak gibi gir şey oldu , ben fazla dile düşmemiş olanı seçtim
Anlamadım abi ama galiba elindeki hisseyi satmış gibisin
Evet öyle yaptım
Yatırımcı dediğin hızlı karar vermeli gözü pek olmalı , at üstünde koşan avı vurabilmeyi başarabilmelidir , yoksa hep av kovalar durur eve eli boş döner
E koşan av diyorsunda bu da koşmuyorki
Yok bu koşmak üzereyden gözlerine güçlü bir ışık , (avcılarda olur lamba )tutulmuş tavşanı düşün , onun gibi gözleri kamaşmış , yakalaması kolay oldu
Abi hep tam benim anladığım tarzda konuşuyorsunda , bizde bir laf vardır ' Erken öten horozun başını keserler
Yok ben yaş tahtaya basarak o kadar düşüp kalktım ki , artık akıllandım
E bari şu hisseyi anlat aklıma yatarsa bende alayım
Bak eski hissemde anlatmıştım temel analiz yapmak , ucuz bulduğunu almak , sonra onun ucuz olduğunu büyük yatırımcıların görmesini beklemek felan
Hatırlıyorum abi
Bunu öyle çok beklemeye gerek yok fazla sırıtıyor , kabak gibi mi desem , gökteki yıldız gibi mi bilemedim
O kadar yani
Evet o kadar bak ben sana kısaca şunu söyleyeyim, hani piyasada belli kriterler vardır, onlara bakarak ucuzu bulursun demiştim
Demiştin abi bunda ucuz olarak en çarpıcı şeyi söyle bari
Bakkal hesabı yapalım , bir firmanın yıllık cirosu ne kadarsa o kadar piyasa değerine ulaşır ,bu hissenin 2017 cirosu en kötü ihtimalle 220.mn'a ulaşır, hisse 80/ 85 mn. arası bir piyasa değerinde dolaşıyor , kabaca 3 te 1 bu haliyle ucuz, birde bu adamlar üç yılda 1 milyar ciroya ulaşacağız diyorlar
Abi kafamda şöyle bir hesap yaptımda çok manyakça bir rakam çıktı, 80. mn. nere, 1 milyar nere
Sen 1milyar piyasa değerini boş ver . 3'de bir piyasa değerini hesapla , ne gördün bak
Abi ben bu hisseyi alırım
Ben sana bakkal hesabı yaptım, forumda İZCİ dostuma kafana takılan soruları sorabilirsin, anlaşılır bir dille anlatır hiç üşenmiyor mübarek, çıkarı neyse anlamadım , birde arkadaşlarla birlikte kazanırsınız demesi varki çok bilinmeyenli denklem
Başka kimler var abi
knoks var. Bugün alacacaksan bugün al cümlesiyle, ve bir soruma cevap vermesiyle tanıştıtk, daha birçok kişi var , forumda görünce anlarsın derin finansal analiz yapıyorlar
Birde finansal okur yazarlığın varsa KEKO dostumu tanıyorum çok iyi hisseleri çok önceden yakalamasıyla tanırım kendisini , onun gibi finansal anallz yapan çok arkadaş var henüz kendilerini tanımıyorum , tanışacağız inşaALLAH
Ben yolculuk yaparken hep koridor tarafını seçiyorum neresi müsaitse teker üstü olmasın yeter , her molada sigara içmeye iniyorum ,kolay olsun yanımdaki bana yol verirken rahatsız olmasın diye....
Haydi bana eyvallah ....... görelim mevla neyler , neylerse güzel eyler...YTD
Yer İmleri