Originally Posted by
Cengo
Ben sn.metyusanusa katılıyorum kords içinde bulundugu sektör olarak çok degeri olabilir. Lakin borsada yıllardır spekülatif hareketler yapmıştır.tıpkı galip ve rızanın saçma sapan hisse lerinde olan hareketler gibi. 3 yıl önce yanlış hatırlamıyorsam nitelikli yatırımcıya 5.10 lardan 30 mil.lot satış yaptık diyen sabancı hissesi kords bir hafta içinde 3.80 leri gördü.60 bn tl yakın zararda aylarca bekledim. Hani nitelikli yatırımcılara 5.10 dan satılan hisse nasıl olurda 3.80 lere gelir. Gelir çünkü sabancılar büyük ihtimalle benim tahminim çooook aşşalardan yabancıya satmışlardı. Bunun başka bir izahı olamazdı çünkü.sabancı hisseleri borsada güven veren şirketler degiller. Hepsine açıp bakabilirsiniz. Hepsinde türlü türlü oyunlar spekülatif hareketler dönüyor.4-5 sene önce 11.50 zirvesi olan brısa okadar beklentiye ragmen hala 8 lerde sürünüyo. Teknosa 12-13 leri görmüştü sanırım zirve olarak. Sonra neoldu 3 lere düştü.akcnsa yıllardır aynı bantta sürünüyor. Çimsa ona keza.. Sabancı holding öyle. Yani birbirimizi gazlamaya gerek yok. SA lara borsada güven yok. Çünkü bunlardan para kazanabilen YOK. _2010 yılında 4.06 dan almıştım. Bıgünkü fiyatını getiri olarakmı kabul ediyorsunuz.2010 yılında dolar 1.50 civarlarıydı çok iyi hatırlıyorum. Evet şirket degerli içinde bulundugu sektör degerli yatırımlar on numara lakin sa ların bütün hisseleri bistte paçavra olmuş. 12 liralık teknosanın 3 liraya düşmesini çimento şirketlerinin 5 yıldır nerdeyse aynı fiyatta işlem görmesini brısa yatırımcısın borsa rekorlar kırarken hala sürünmesini bana kimse açıklamasını yapamaz ve yapmasın lütfen. Bir haftadır borsa rekordan rekora koşarken kords hergün eksi yapıyorsa bu kordsun borsada degersiz kötü bir şirket oldugunu gösterir. Hisse cüzzamlı adam muamelesi görüyor rekor üstüne rekor kıran borsada herkademeye aşşa dogru mal verdiler. Bu tarz hareketler ancak sabancı gurubuna rızaya bide galip hisselerine yakışır. Şu altın gibi şirketin borsada teneke muamelesi yapılmasına müsade eden sabancı gurubuna yazıklar olsun. Bu şirket koç iştiraki olsaydı 12-13 lira bugünkü rasyolara göre bile dip fiyatı olurdu. Bide koç hisselerinin 5 yıllıklarına allah aşkına bakın. Ford toaso tüpraş otokar aygaz arçelik şuan aklıma gelenler. Hepsi fk olarak d/d olarak iki katı yukardan işlem görüyorki buda piyasa oyuncuların koça inanıp güvendiklerini sa hisselerinin ise para etmedigini gösteriyor.. Heee şu yünsa yı unuttuk yaaaa.. Ocak batıran yünsa Allah aşkına biaçıp onunda grafigine bi bakın. Mutlaka çogu arkadaş biliyordur. Sabncı kızlarının orda neler yaptıgını...heeeeyy yavrum hey.
Yani abilerim kısaca şirket nekadar degerli olursa olsun adamların niyeti kötüyse, adamlar hırsızSA yapıcak bişi yoktur.
Metyusanus arkadaşımın yazdıklarına katılıyorum ve ek olarak diyorumki, hırsız içerde olunca, kapı kilit tutmazmış..
Herkese hayırlı tatiller ve bol kazançlar dilerim..
Yer İmleri