https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/594332
ÇEMTAŞ kap bildirim madde 8
8- Şirketimizin sahip olduğu Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. hisselerinin satışından vazgeçilmiştir. ÇEMTAŞ A.Ş.'nin sahip olduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. hisselerinin yapılan ekspertiz değeri olan 83.080.000 Amerikan doları x % 22,50 = 18.693.000 Amerikan doları üzerinden (USD) ve altı ayda bir dört eşit taksitte ödeme günündeki TCMB tarafından uygulanan dolar faizi ile Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. tarafından alımı hususu değerlendirilmiş ve bu konuda Bursa Çimento Fabrikası A.Ş.'ne teklif götürülmesi konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi kabul edilmiştir.
"O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997
Komedi gibi bir karar. Bursa Çimento'nun alım teklifi varsa kabul edersin ya da etmezsin. Sen bunu al diye bir şirkete teklif mi yapılır? Hem Bursa Çimento tarafından alımı değerlendirildi diyor hem de Bursa Çimento ya teklif götürülmesine diyor.Sağ cepten sol cebe para aktarma.
5-6 milyon tl kar eden limanın 83 milyon dolar ettiği bu alım-satımdaki değerlemenin en azından Bucim'e de yansıma faydası olsun bari.
Not: Bu alım işlemi sonucu Roda da Bucim bilançosunda konsolidasyona dahil edilir sanırım. %50 pay olmuş olacak.
Kısa ve öz bucimden 18.693 Mly$$$ çıkacak... karliliga etkisi mutlaka olacaktır..kısa orta sıkıntı uzunda iyi olacaktır....![]()
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...
ilginç ve garip bir durum. bucımı alana yanında lımanıda hediye gibi oldu
Yer İmleri