Sayfa 498/964 İlkİlk ... 398448488496497498499500508548598 ... SonSon
Arama sonucu : 7712 madde; 3,977 - 3,984 arası.

Konu: KERVN Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.

1. Herkese güzel bir haftasonu dilerim.
    Hisse tahtasindaki baskının devam ettigini kabul etmemek mümkün degil, tahta bakısını sürdürmek şuan için çağrı olayının %100 bitmemesi nedeniyle yönetimin işine gelen hatta belkide desteklediği bir durum olabilir. Zira zaruri ödeme ve çözümlerin dışında makro sorunlar duruyor. Bence hukuki süreçlerin bitmesi ile sorunların çözümünün hızlanacağını düşünüyorum. Haa ne zaman biter bu süreçler şuan için bilmek öngörmek çok mümkün görünmüyor. Biz kervan yatırımcısına düşen malesef yine her zamanki gibi beklemek sabretmek oluyor. Bizim yapabilecegimiz birsey var mi ona bakmak lazım ama daha SPK Başkanı atanmadı, bu işleri hızlandırmak için yazı yazmanında suan cok etkisi olmaz gibi duruyor. Inşallah daha önce açıkladıkları degerleme ve duzenlemeleri yansıtırlar işler yavas yavas duzene girmeye baslar.

2.  Alıntı Originally Posted by Napolyon Yazıyı Oku
    23.06.2017 de şirketin beklediği gibi sermaye erimesi %50 nin altına inecekmi bakalım. Bilançoya da az kaldı zaten. Eğer iyileşme olacaksa fiyata yansıyacaktır buralarda kimse tutamaz YTD

23.06.2017 tarihli haber:
    Şirketimizin bugün yaptığı Yönetim Kurulu toplantısında;
    Şirketimizin ve bağlı ortaklıklarının Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-14.1 sayılı "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" çerçevesinde hazırlanan ve kamuya açıklanan 31.12.2016 tarihli konsolide yıllık finansal durum tablosu (bilanço) üzerinden, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 376'ncı maddesi kapsamında ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 2014/11 sayılı Bülten'inde yayımlanmış bulunan 10.04.2014 tarih ve 11/352 Sayılı Kararı kapsamında yapılan değerlendirmede, KAP'ta yayınlanan 31.12.2016 tarihli finansal tablolarına göre sermaye kaybının %79 oranındadır.

Ancak; Şirketimizin öz kaynaklarının güçlendirilmesi için 09 Mayıs 2015 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında karara bağlanan ve 28 Ağustos 2015 tarihinde Genel Kurul'a sunulan iyileştirici önlemler kapsamında 2017 yılı başından bugüne kadar konsolideye tabi bağlı ortaklığımız Akayteks Dokumacılık ve Emprimecilik A.Ş.'nin yapmış olduğu 13.997.000 USD'lık gayrimenkul satışı ve grubumuzun yapmış olduğu diğer sabit kıymet satışlarından elde edilen yaklaşık 50 milyon TL'lık kâr ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları gereğince finansal tablolarımıza yansıtılmayan yaklaşık 164 milyon TL'lık şirket aktifine kayıtlı otellerimizin üst haklarının olumlu etkisi dikkate alındığında söz konusu sermaye kaybının %50'nin altına düşeceği öngörülmektedir.
    2017 Bilançosunda bunları yapmazlarsa Spk ne yapar. Spk nın bunla ilgili uyarısı vardı sanırım.

3.  Alıntı Originally Posted by sdksmr19 Yazıyı Oku
    2017 Bilançosunda bunları yapmazlarsa Spk ne yapar. Spk nın bunla ilgili uyarısı vardı sanırım.
    Güzel soru. Kotasyon yönergesi madde 23 e bağlı olan bir durum.
    Çok muğlak ifadeler var. A,b d,f maddeleri bize göre.
    F derki yıllık bilançoda özsermaye/ sermaye oranı dikkate alındığında özsermaye oranı negatif olursa kot dışı olur.
    Buradn ne anladıysanız o. Özsermaye negatif değil bildiğim kadarıyla.

A kamuyu aydınlatma yükümlülüğü
    B Borsa ca istenen belgelerin gönderilememesi
    D ortaklığın faaliyet yürütemeycek şekilde finansal sıkıntıya düşmesi.

Alıntı Originally Posted by fabrika Yazıyı Oku
    güzel soru. Kotasyon yönergesi madde 23 e bağlı olan bir durum.
    çok muğlak ifadeler var. A,b d,f maddeleri bize göre.
    F derki yıllık bilançoda özsermaye/ sermaye oranı dikkate alındığında özsermaye oranı negatif olursa kot dışı olur.
    Buradn ne anladıysanız o. özsermaye negatif değil bildiğim kadarıyla.

A kamuyu aydınlatma yükümlülüğü
    b borsa ca istenen belgelerin gönderilememesi
    d ortaklığın faaliyet yürütemeycek şekilde finansal sıkıntıya düşmesi.
    kot dişı yapmazlar şirkete yazı yazar derki tck.376 maddeye göre sermaye yeterliliğini sagla veya mevcut sermaye ile yetineceğine dair genen kuruldan karar al der
    şirket o zaman sahip olduğu gayrimenkullerin piyasa değerine göre ek blanço yaparak sermaye yeterliliğinin kaybolmadığını belirtir
    zaten yıl sonu blançosunda değerleme yapacağını bildirdiği için bir sorun olmayacaktır
    tabi söz tutulursa
    bunu fesih davasını çekenler belki cevaplıyabilir

5.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    kot dişı yapmazlar şirkete yazı yazar derki tck.376 maddeye göre sermaye yeterliliğini sagla veya mevcut sermaye ile yetineceğine dair genen kuruldan karar al der
    şirket o zaman sahip olduğu gayrimenkullerin piyasa değerine göre ek blanço yaparak sermaye yeterliliğinin kaybolmadığını belirtir
    zaten yıl sonu blançosunda değerleme yapacağını bildirdiği için bir sorun olmayacaktır
    tabi söz tutulursa
    Dediğiniz gibi olabilir. Benim aklımı karıştıran özsermayenin negatif olması ifadesi.
    Özsermaye/ sermaye oranı atıyorum 0,25 altında olamaz dese tamam da negatif olması ne demek bilmiyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    tabi söz tutulursa

Bununla ilgili spk 2014 mü 15 temi uyardıydı
    Bu uyarının geçerliliği ne zaman doluyor spk için bu önemli. Şirket ne yaptı hala özsermaye eriyor. 2017 yıllık blançoda da düzelmezse spk tekrar uyarı mı yapar yoksa gereğini mi yapar?

7.  Alıntı Originally Posted by fabrika Yazıyı Oku
    Dediğiniz gibi olabilir. Benim aklımı karıştıran özsermayenin negatif olması ifadesi.
    Özsermaye/ sermaye oranı atıyorum 0,25 altında olamaz dese tamam da negatif olması ne demek bilmiyorum.
    Borçların miktarı varlıkların değerinden düşük olduğu zaman özsermaye /sermaye oranı negatif olur. Kervanda bunun olmasından korkmayın derim.
    Yatırım tavsiyesi verebilecek bilgi birikimi ve tecrübem yoktur. Bu yüzden yazdıklarım tavsiye niteliği taşıyamaz.

8.  Alıntı Originally Posted by Sivaslı_usta Yazıyı Oku
    Borçların miktarı varlıkların değerinden düşük olduğu zaman özsermaye /sermaye oranı negatif olur. Kervanda bunun olmasından korkmayın derim.
    Mantığını anladım. Ters yazmışsınız galiba borçların miktarı varlıkların değerinden fazla olduğu zaman negatif olur galiba. Yoksa anlamadımmı.

Sayfa 498/964 İlkİlk ... 398448488496497498499500508548598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •