Sayfa 250/580 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350 ... SonSon
Arama sonucu : 4634 madde; 1,993 - 2,000 arası.

Konu: YATAS - Yataş

1. Ben bu hissesiyi 4 tl iken farkettim aldım 8 den sattım. 9 dan tekrar aldım 26 dan sattım. .dün..250 bin liralik yine aldım 25 ten..nereye gidecekse gidecek ama aşağı ama yukarı..geçen yıla kadar hiç bişeyim yoktu yatas sayesinde çeyrek milyon var..giderse gider kaldığımiz yerden devam ederiz Hayata. .kimin ne dediği umrumda değil hislerimle alır satarim..herkese bol kazançlar. .

2.  Alıntı Originally Posted by Jackalist Yazıyı Oku
    Ben bu hissesiyi 4 tl iken farkettim aldım 8 den sattım. 9 dan tekrar aldım 26 dan sattım. .dün..250 bin liralik yine aldım 25 ten..nereye gidecekse gidecek ama aşağı ama yukarı..geçen yıla kadar hiç bişeyim yoktu yatas sayesinde çeyrek milyon var..giderse gider kaldığımiz yerden devam ederiz Hayata. .kimin ne dediği umrumda değil hislerimle alır satarim..herkese bol kazançlar. .
    Maşallah ...

booom
    booomm
    booombastic

erken hareket gibi ama zamanı yaklasıyor inşallah bilanco zamanı iyi gelir umarım.

yavaşşş yavaşşş yataşşşşş
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlerime dayanmaktadır.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir...

3. 1 yılı aşkın süredir yükselen bir kağıdın biraz olsun duraksaması rahatsızlık yaratıyorsa yanmışız demektir. Hiç bir hisse senedi ok gibi fırlayıp, durmadan bu ivme ile gidemez. Mutlaka bir yerlerde kar realize edenler, başka yerlerde kazancınız maksimize etmek isteyenler olacaktır.

25,40 an itibariyle. Bu kağıt sağlam bir kağıt. Sakin olan hemen herkese de kazandırdı şu ana kadar. Alıp yattığınız sürece müspet ilerliyor. Alıp satacağım diyorsanız nerede yakalandığınız önemli. Her kağıtta olduğu gibi yüksekte yakalanırsanız moraliniz bozulur ve sizi bir beklemeye iter. Tüm hisseler böyle değil mi?

Kağıdı 9,99TL iken aldım. Neredeyse 10 aydır elimde tutuyorum. Hatırlıyorum da 11TL direncini geçene kadar imanımız gevremişti resmen. Defalarca gitti, döndü oradan. Bir kırdı, pir kırdı. Sonra tutabilene aşkolsun.

Spekülatif işlemlerin olmadığı, tertemiz bir kağıt bu. Gayet yerinde bir yabancı payı da var.

Ancak 2018 için bir kez %300 - %400 artış bekleyenler var. Bu forum için değil, ancak başka yerlerde 2018 yıl sonuna 70 olur, 100 olur gibi bol keseden sallayanlara da aldanmamak lazım. Çok uçuk kaçık rakamlar bunlar. Firma büyük bir hikaye ortaya koyarsa neden olmasın diyerek bir açık kapı bırakılabilir. Ancak şu an için önümüzdeki somut hikaye 2018 yılı sonu itibariyle %50 ciro artışı hedefi, yurtdışında yeni mağazaların açılması ve CEO'nun söylediği Kasım ayına hedeflenen yeni marka meselesi. Bu hikayeleri kendimce irdelemek isterim.

%50 ciro artışı büyük bir artış. Umarım gerçekleşir. Burada hedefi koyan şirket yönetiminin işkembe-i kübradan sallamadığını düşünüyorum. Şu ana kadar firma koyduğu hedeflere ulaştı sürekli olarak. Tatmin edici bir olumlu gelişim sürecinde 3 yıla yakın bir süredir. Bu yüzden gerçekleşeceğini düşünüyorum.

Yurtdışında yeni mağazaların açılması konusunda biraz temkinliyim. Özellikle Turquality belgesi üzerinden yeni mağazalar açılacak deniyor ancak bu iş o kadar hızlı ilerlemez diye düşünüyorum. Belgeyi 2017 sonlarında aldılar. Mağaza yeri belirlemek, dekore etmek, reklam hazırlamak, personel temin etmek, girilecek pazarın yasal prosedürlerini tamamlamak, fiyat politikası oluşturmak vs. hadi deyince olan işler değil. Ben Turquality etkisini bu sene biraz yaşayacağımızı ancak asıl gerçek etkinin 2019 yılında olacağını tahmin ediyorum. Bu sene belirledikleri pazarlar her nereler ise mağazalar açacaklardır. Ancak asıl girdikleri pazarlarda engelleri 8-10 ay sonra aşarlar diye tahmin ediyorum. Bu durumda bu mağazaların ciroya etkisinin 2019'da gerçekleşeceği anlamına gelir.

Yeni marka konusu tamamen muallak. Umuyorum gerçekleşir. Firmanın şu anda ön planda 2 adet markası var. Yataş Bedding ve Enza Home. Bu markalar aldı yürüdüler. Belli bir doyuma ulaşacaklardır. Yanlarına yeni bir isim koymak ve mümkünse mevcut 2 markaları ile ulaşamadıkları bir segmentte pazarlama yapılabilecek bir marka yaratmak Yataş'a ilaç gibi gelecektir. Umarım planları da bu yöndedir. Burada şu da önemli. Yeni bir markayı sıfırdan mı yaratacaklar yoksa mevcut bir markayı satın mı alacaklar? Bu da yeni markanın hisseye etkisinde büyük rol oynar. Birisi zaman alırken, diğeri mevcut potansiyeli üzerinden hemen etki yaratacaktır.

Firmanın potansiyeli fazlasıyla var. Kar ediyor. Cirosunu artırarak ilerliyor. Endeksin anormal düşüşlerinde yerinde kalmasını biliyor. Bir yatırımcı için kendisini güvende hissetmesi için daha başka bir şey ne olabilir diye düşünüyorum? Aklıma bir şey gelmiyor.

Yazdıklarım elbette tamamen tahminler, öngörüler. Gerçekleşir, gerçekleşmez bilemiyorum. O yüzden doğal olarak yatırım tavsiyesi değildir

Ancak borsa tecrübem bana panik hareket etmenin yanlış olduğunu, sabretmenin ve zaman tanımanın her şeyin ilacı olduğunu söylüyor.

Bol kazançlar.

4. 26 Ocak 2018 - 15:19
    www.borsagundem.com
    Tweetle
    Paylaş
    +1
    Linkedin
    WhatsApp

Takip listemizdeki finans dışı şirketler arasında 4Ç FAVÖK rakamını yıllık bazda en çok arttıracak ilk 5 şirket : Kardemir (KRDMD.IS, +%169), Trakya Cam (TRKCM.IS, +%104), Anadolu Cam (ANACM.IS, %87), ve Anadolu Efes (AEFES.IS, %79), ve Yataş (YATAS.IS, %61) olarak sıralanıyor. Cam ve çelik sektörü şirketleri Güçlü küresel büyüme dinamiklerinden faydalanırken, zayıf TL’den de olumlu etkileniyorlar. Anadolu Efes ve Anadolu Cam Rusya’daki ekonomik toparlanmadan olumlu etkilenirken, Anadolu Efes’in bira satışlarının 4Ç’de Rusya pazarının üzerinde bir artış göstermesini bekliyoruz. Öte yandan, Ford Otosan (FROTO.IS, %50), Indeks Bilgisayar (INDES.IS, %327) ve Turkcell (TCELL.IS, %50) 4Ç’de net karını en çok arttırmasını beklediğimiz şirketlerden.

5. ANALİZ-4.Çeyrek Bilanço Tahminleri(İş Yatırım)
    26 Ocak 2018 12:55

İş Yatırım ( http://www.isyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Analiz:

"Kar rakamlarındaki ivme 4Ç'de de korunuyor

Bankacılık sektörü için son çeyrekte üçüncü çeyreğe göre yatay bir kar artışı bekliyor. Her ne kadar TÜFEX gelirleri artmış olsa da ve genel olarak faaliyet gelirlerinde çeyreklik bazda %10 ve üzeri yükselişler gerçekleştirilse de artan provizyon giderleri (serbest ve genel ağırlıklı) ile faaliyet giderlerindeki mevsimsel artışlar kar büyümesini engelleyen faktörler. Bankalar arasında Vakıfbank'ın (VAKBN.IS) çeyreksel kar artışı ön plana çıkarken diğer bankaların ya yatay ya da hafif daralma şeklinde bir karlılık görünümü olacak. Bunun yanında sigorta sektör karlılığının son çeyrekte artan yatırım gelirleri nedeniyle gözle görülür biçimde yükselmesini bekliyoruz.

Takip listemizdeki finans dışı şirketler arasında 4Ç FAVÖK rakamını yıllık bazda en çok arttıracak ilk 5 şirket : Kardemir (KRDMD.IS, +%169), Trakya Cam (TRKCM.IS, +%104), Anadolu Cam (ANACM.IS, %87), ve Anadolu Efes (AEFES.IS, %79), ve Yataş (YATAS.IS, %61) olarak sıralanıyor. Cam ve çelik sektörü şirketleri Güçlü küresel büyüme dinamiklerinden faydalanırken, zayıf TL'den de olumlu etkileniyorlar. Anadolu Efes ve Anadolu Cam Rusya'daki ekonomik toparlanmadan olumlu etkilenirken, Anadolu Efes'in bira satışlarının 4Ç'de Rusya pazarının üzerinde bir artış göstermesini bekliyoruz. Öte yandan, Ford Otosan (FROTO.IS, %50), Indeks Bilgisayar (INDES.IS, %327) ve Turkcell (TCELL.IS, %50) 4Ç'de net karını en çok arttırmasını beklediğimiz şirketlerden."

Analizin tamamı için: http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20180126134755774_1.pdf

6. Boom booom booom
    BOMBASTIC....

Bilanco zamanı yaklaştıkca yavaşş yavaşşş yataşşşş
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlerime dayanmaktadır.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir...

7. Yatas diye yazilir hissenin krali diye okunur valla aldigin yeri bilirsen kral hissedir acik ve net 6 lardan beri hep kazandirmistir bana

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. ANALİZ-Haftalık BIST ve Hisse Senedi Analizi(NoorCM Menkul Değerler)
    30 Ocak 2018 09:50

NoorCM Menkul Değerler ( http://www.noorcm.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Haftalık BIST ve Hisse Analizi:

"BIST100 endeksi son beş işlem gününde 2,96% yükseldi. İşlem hacmi geçen hafta 5 günlük ortalamasının üzerinde seyrederek yükseldi. Bankacılık endeksi beş işlem günü öncesine göre 8,76% sanayi endeksi 0,25% hizmet sektörü endeksi ise 1,83% değer kazandı. Geçen hafta görülen yükselişin öncülünü bankacılık sektörü yaptı.

Afrin harekatı sonrası uluslararası çevrelerden sert tonda tepkiler gelmemesi ve hatta İngiltere, Hollanda ve NATO cephesinden destekleyici mesajlar gelmesi ile hisse senedi piyasası geçen haftaya olumlu başladı ve hafta boyunca gelişmekte olan ülke borsalarına paralel yükseliş eğilimini korudu. İmalat sanayi şirketlerinin üretim istihdam ve satış beklentileri gösteren reel sektör güven endeksi yeni yıla güçlü başladı. Ekonomik konjonktür hisse senedi piyasasını desteklemeye devam ediyor. Diğer yandan risk primi CDS de geçen hafta yatay seyrederek risk algılamasında artış olmadığına işaret etti. Hazinenin gerçekleştirdiği tahvil ihalelerinde özellikle 10 yıllık tarafta oluşan faiz ortalamasının artan taleple gerilemesi ve gösterge faizlerde kısmi gevşeme bilanço sezonuna girerken endeksi yukarı yönlü destekleyebilir. Geçen hafta içinde PPK tutanaklarını açıklayan TCMB'nin sıkı para politikasına devam mesajı vermesi de endekste yabancı iştahı üzerinden olumlu bir faktör olmaya devam etmektedir. Diğer yandan küresel risk iştahında devam eden canlılık ile gelişmiş ve gelişmekte olan ülke borsalarında pozitif havanın geçen hafta da devam ettiğini ve trendin yukarı yönlü olduğunu görmekteyiz.

Bu hafta Doların ve risk primi CDS'in seyri ile birlikte diğer gelişmekte olan ülke borsalarının performansı piyasa geneli açısından izlenmeye devam edilecektir. Diğer yandan başlayan bilanço sezonu ile birlikte bu hafta Yapı Kredi, TSKB, Metro, Kipa, İş GYO, İş Bankası, Halkbank, Galatasaray, Garanti Bankası, Ereğli, Arçelik ve Akbank 2017 yılı 12 aylık finansal tablolarını açıklayacaktır.

Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri ve Yabancı Portföy Yatırımları

19 ocak ile biten haftada yabancı yatırımcılar TL hisse senetlerinde nette 159 milyon USD tutarında alış gerçekleştirdi. Bir önceki hafta -305 milyon USD tutarında satış gerçekleşmişti. Yabancı yatırımcılar yıl başından beri toplamda 60 milyon USD değerinde alış gerçekleştirdi.

Yabancı ilgisi açısından siyasi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin haber akışı, TCMB para politikası gelişmeleri, Türkiye ekonomisinin konjonktürel durumu ve diğer gelişen ülke borsalarının seyri takip edilecek rehberler konumunda olmaya devam etmektedir. Bunun yanı sıra açıklanacak şirket finansallarında görülebilecek sürprizler de portföy girişlerinin yönünü değiştirebilir.

USD Bazında Endeks Teknik Görünüm

Geçen haftayı 32161 seviyesinden tamamlayan USD bazında endeksin momentumunda azalma ile güçlü gerileme sinyali verdiğini görmekteyiz. Geçen hafta2017 eylül ayı zirvesi 3,2 cent direncine takılan USD bazında endekste bir miktar gerileme kuvvetle muhtemel görünüyor. Bu hafta 30200 seviyesi test edilebilecek önemli bir destek olarak görünmektedir. Yukarıda ise 32322 direnci geçen hafta güçlü biçimde çalıştı.

Dolar kurunda yoğun veri ve haber akışı ile görülebilecek dalgalanmalarla Dolar bazında önem arz eden bu seviyelerin TL karşılığı da değişecektir.

ÇEMTAŞ Teknik Görünüm

Yükseliş trendini koruyan hissenin sanayi endeksi ortalamalarına göre devam eden iskontonun desteği ile 5,92 hedef seviyesine kadar yükselişine devam edeceği öngörümüzü korumaktayız. Kısa-orta vade için 5,92 hedefi kar realizasyonu görülebilecek güçlü direnç olacaktır.

Beklentimiz aksine bir gelişmede 5,28 desteği kırılması durumunda, bu seviye hafta içinde kısa vadeli zarar durdurma noktası olarak düşünülebilir.

TURKCELL Teknik Görünüm

Turkcell hisse senedi emsallerine ve hizmet sektörü ortalamalarına göre F/K ve PD/DD rasyolarına baktığımızda bir miktar iskontolu görünmektedir. Bu çerçevede son üç işlem gününde görülen konsolidasyondan sonra hissenin yeniden yükselişe geçerek 17,12 hedef seviyesini test edebileceği düşünmekteyiz. Bununla birlikte kısa-orta vadeli hedef değer 17,12 civarında güçlü kar realizasyonu görülebilir.

Beklentimiz aksine bir gelişmede 15,80 desteği kırılması durumunda, kısa vadeli zarar durdurma noktası olarak değerlendirilebilir.

YATAŞ Teknik Görünüm

28,50 zirve seviyesinden sonra güçlü kar satışları ile düşüş trendi içine giren hisse senedinin momentumunda sert azalışla aşırı satım bölgesine ulaştığını ve zirve seviyelerde bulunan endeks ile ilişkisini gösteren beta katsayısının azaldığını görmekteyiz. Bu çerçevede zaten finansal performansı güçlü olan şirket hissesine gelebilecek alımlarla 27,00 seviyesine kadar kısa vadede yükseliş görülebileceğini düşünmekteyiz. 27,00 direncinin artan hacimle geçilmesi yükseliş trendinin güçleneceği sinyalini verecektir.

Beklentimiz aksine bir durumda 23,50 kritik bir destek olacaktır. Bu desteğin kırılması durumunda kısa vadeli zarar durdurma noktası olarak değerlendirilebilir.

VESTEL Teknik Görünüm

Yükselen trendine devam eden Vestel hisse senedinde teknik olarak orta vadede 11,80-12,00 bölgesine kadar kademeli yükseliş görülebileceği yönündeki görüşümüzü koruyoruz. Bu çerçevede uzun pozisyonlar tutulmaya devam edilebilir.

Beklentimiz aksine bir durumda 9,70 desteğinin kırılması durumunda satışlar hızlanabileceği için bu seviye kısa vadeli zarar durdurma noktası olarak değerlendirilebilir."

Sayfa 250/580 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •