Prepreg ürünlerin işlenmesi ve kür prosesleri, garajda bile basit kalıplarla, vakum, ve fırınla mümkün olması;
bu ve bunun benzeri ürünlerin, önünde çok geniş bir kullanım alanı yaratıyor kanımca..Garajınızda uygun kalıplarla, motosiklet, otomobil, model uçak, tekne aklınıza ne geliyorsa parça üretebiliyorsunuz..Şu durumda Türkiye için ve global düşünürsek; tasarımın ve özellikle tasarımlarda oval kenarlı asimetrik şekilli uygulamaların önem kazandığı yüksek teknoloji dünyasında, tasarımcıyı ve üreticiyi özgür kılan, sağlam ve dayanıklı ürünler bunlar..Şu halde müşterileriniz büyük sanayi devlerinden, garajında hobi olarak DIY model uçak, DIY drone vesaire yapan bireylere kadar geniş bir yelpazede olacak..
Kevlar ve buna dayalı balistik çözümler ayrı eğlenceli bir hikaye..
Geçen sene tadilat yaparken, kurduğumuz çelik konstrüksiyon eklentiyi boardex(kuru duvar sistemleri). markalı ürünle kaplayıp..üzerine bir sıva bir boya atmıştık..Dış görünüşü Bayağı bayağı betonarme gibi olmuştu..O zaman kendi kendime demiştim ki "Ulaaan bak ne basit bir ürün, ama üreticisi milyar dolarlar kazanıyor..İnşaat sektöründe çaya çorbaya boardex" Bakıyorum Kordsa'nın inşaat ayağında bu geniiiş kulvarda önemli ürünler çalışmalar var..
Belki de şu mükemmeliyet merkezinde, halihazırda 3 boyutlu baskı teknolojileri ile uyumlu özel ürünler bile geliştiriliyor olabilir..YENİ bileşik patentleri, ürün ve üretim konseptleri vesaire
Bana sorarsanız kordsa; kıyak bir yatırımın ötesinde takibi ve üzerine düşünmenin çok eğlenceli olduğu ve yaratıcılığa imkan veren bir kulvar.
Biraz güzelleme gibi oldu ve fakat ne yalan söyleyeyim; pozisyona göre konuşmanın dayanılmaz bir cazibesi oluyor..Tabii bir ölçüye kadar..
Yer İmleri