Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
Sorumu tam olarak ifade edemediğim için öncelikle özür dilemek istiyorum. Kusura bakmayın ABDCE diye isimlendirdiğim hisselerin hepsi farklı birer hisse. Bütün hisselerin sinyal tarihi ele alınıyor. Sinyaller günlük. 1 bar önce sinyal gelen ABCDE hissesi ile 2 bar önce sinyal gelen ABCDE hisseleri farklı hisseler. Örneğin 2 bar (gün) önce sinyal getiren en hacimli hissenin ertesi gün gördüğü en yüksek fiyata potansiyeli % 3,83 ve 4 bar (gün) önce sinyal getiren en hacimli hissenin ertesi gün gördüğü en yüksek fiyata potansiyeli % 2,14. Bu iki hisse farklı 2 hisse.

Sinyal geldikten bir gün sonraki HIGH değerini hesaplamak mümkün. Çünkü geriye dönük hesaplama yapabiliyorsunuz. Siz, benim ertesi gün tahmin edilemez dediğim kısmı bugün için sinyal gelen hisseler olarak anladınız. Bugün sinyal gelen hissenin ertesi gün ne yapacağını elbet bilemeyiz. Ama tablo geçmişe dönük olduğu için her hissenin (Adı hepsinin de ABCDE olmasına karşılık farklı hisselerdir.) geçmişe dönük performansı hesaplanabilir. İşlem hacmi sinyal değil... Sinyal kriterinin yanında ikinci bir kriter.

Ben bu tablonun başarı oranını hesap etmeyi bilmediğim için sormak istemiştim. Yine de ayrıntılı olarak cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Şimdi anladım. Ancak bundan birşey çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü genellikle hisseler Breakout gününde yüksek oranlı artışlar yaşıyorlar ve izleyen gün ortalamaların yetişmesi amacıyla konsolidasyon görülmesi son derece sıradan bir olay. Hatta benim de istediğim bir şey çünkü bu şekilde hazmederek yükselen hisseler daha uzun soluklu yükselişler yapıyor. Üst üste her gün parabolik bir şekilde artan hisselerin aniden çakılma riski daha yüksek. Tabi sizin araştırmanız, bana bir şey söylemek düşmez.