bimer e yazdığım bir yazı..
15 yıl önce devlet yöneticileri cebren ve hülle ile imar bankası tasarruf sahiplerinin haklarını gasp ettiğinde hazine müsteşarlığını aramıştım, çıkan bayan nazik bir dille "beyfendi sizin haklarınızı gasp etme gibi bişey yok" demişti..
buradan şunu anladım insan aklıyla kendini o derece kandırabiliyor ki hani diyelim bir serseri bir kadına tecavüz edip öldürse "ben ona iyilik yaptım" diyeblir.
sende devlet aklı var, zorla banka sahibine husumetten dolayı çalışan bankaya el koyacaksın, üstelik bankaya el koymama gibi bir seçeneğin var, gerekli algıyı zaten yapıyordun dersin ki; ben bu bankadan istedğim haracı alamadığımı düşünüyorum o yüzden BANKAYI KURTARMIYORUM..
devlet tahvili /hazine bonosu denilen yatırım aracının karşılığı olmayınca hak kaybolmaz o yatırımcıların aynen mevduat sahipleri gibi bankadan alacakları vardır.. alğı ile olay öyle bir duruma getirildi ki hazine kağıtlarının karşılığı yoksa kökten hak kaybolmuştur (buunu sözüm ona bu işi bilenlerden öğrenmek istiyorum)
sen öncelikle bir bankaya BANKA muamelesi yapmazsan O BANKADAN VERGİ ALMAYA HAKKIN YOKTUR.. yani hem limuzin-hem cam kenarı seçeneği yok... bankayı var olduğundan bu yana 1tl fonlamayacaksın banka hakkında olumsuz her dedikoduya müsaade edeceksin (batmasından keyif alacağın için) oradaki tasarruf sahiplerinin hakları umrunda olmayacak..
bankayı denetlemeyeceksin, hatta bankaya karşılıksız bono satması için tavsiye de bulunacaksın.. ee sonra BEN BANKADAN YETERİNCE VERGİ ALAMADIM... batan diğer 20 kusur bankadan ettiğin 60 milyar dolar zarara yeterince vergi aldığın içinmi katlandın?
o bankalar zaten hortumlandığı için ZATEN BIRAK VERGİYİ ÜSTÜNE SÜREKLİ MERKEZ BANKASNIDAN PARA VERİYORDUM DESENE yüreğin doğruyu söylemeye yetmiyomu?
sen aşağılık gaspçı, aşağılık hırsızsın.. bu uzanların mallarına ve parasına el koyduğun için değil tasaruf sahiplerinin haklarını gasp ettiğin için hiç bir hakkın yokken çalışan bankaya el koyup oradaki hak sahiplerinin 25-30 yıllık birikimlerini gasp ettin, kendi aklınla kendini kandırmaya devam edebilirsin ama orada uğranılan maddi ve özellikle manevi zarar akıl almaz boyutta.
çeaş kepez e para var diye el koydun.. ya imar bankasına? imar bankasının şubelerinde kasalardan paramı fışkırıyordu? bir devlet bankaya neden el koyar, birde zararda olduğunu idia ediyorsa? amaç çok belli uzanların çok ciddi servetleri vardı, mevduatı traşlar , kanun çıkarır uzun vadeye yayar ve uzanların mallarına ve parasın bir kanun çıkarıp " bankasına el konulan banka sahiplerinin ve yakınlarının tüm mal varlığına, parasına el konulur" diyerek sözüm ona ödeyeceğin çok üstünde paraya ve mala çökmek...
bunları kasıtlı, art niyetli ve bilerek yaptın... bunu aklına kazı.. ve kendini kandırmaktan vazgeç, siz akıl almaz aşağılık zihniyete sahip insanlarsınız...
Yer İmleri