mesajlarım da bolca bahsettiğim gibi... BİR BANKA ANCAK DEVLETİN İLGİLİ KURUMLARI İSTERSE GERÇEK ANLAMDA YADA FAKE/SAHTE ANLAMDA HORTUMLANABİLİR.

bu anlamda bir banka hortumlanıyorsa devletin ilgili kurumlarının mutlaka bilgisi dahilindedir. bu esasen doğru/dürüst bir devletin işine gelmeyeceği için SİYASİ,BÜROKRAT, TEKNOKRAT VS insanların bu hortumlamalardan çıkar elde ettiğini net şekilde gösterir.

yani banka hortumlanmaları DEVLETİN İLGİLİ KURUMLARININ ENGELLEYEMEYECEĞİ BİR DURUM ASLA DEĞİLDİR...

DAHA ÖZETİ, BUNDAN ÖNCEKİ DEVLET YÖNETİMİ İMAR BANKASI SAHİPLERİNE ART NİYETLİ, KASITLI VE BİLİNÇLİ OLARAK BU BANKAYI İSTEDĞİN GİBİ HORTUMLAYABİLİRSİN DEMİŞLERDİR.. FAKAT BUNA RAĞMEN İMAR BANKASI SAHİPLERİ BANKAYI HORTUMLAMAMIŞ, TOPLADIKLARI TASARRUFLARI TÜRKİYE DE BULUNAN ŞİRKETLERİNE AKTARMIŞLARDIR.

realite de asla bir hortum yoktur, devletin aşağılık zihniyetinin bunu hortum gibi göstermesi akıl alacak bir konu değildir.

imar bankasın dan başka batan bankaların sahipleri O DÖNEM DEVLET YÖNETİCİLERİNİN "BANKALARI HORTUMLAYIN" TAVSİYESİNE UYMUŞLAR GERÇEK ANLAMDA BANKALARI HORTUMLAMIŞLARDIR..

aynı devlet yöneticileri tasarruf sahiplerinin bir kusuru olmadğı için banka sahiplerinden tahsil edilemeyen bu paraları o dönem 70 milyon olan türk halkına ödetmiştir (BUNLARIN İÇİNDE İMAR BANKASI TASARRUF SAHİPLERİ DE VARDIR )

devletin ilgili kurumlarının bankacılık konusunda bilgisi ve tecrübesi, teknolojik imkanları BİR BANKANIN ÇOK ÇOK ÜSTÜNDEDİR.

uzanların özel programla şirketlerine aktardığı tasarrufları gizledği AŞAĞILIK BİR YALANDIR. O DÖNEMİN DEVLET YÖNETİCİLERİ DAHA ÖNCE SÖYLEDĞİM GİBİ BU DURUMU ART NİYETLİ, KASITLI , BİLİNÇİ VE ÇIKAR İÇİN BANKALARIN YAPMALARINI İSTEMİŞLERDİR.

tabi bu usulsuz işlemleri çıkar için yapan devlet yöneticileri muhtemelen diger bankalar da olduğu gibi uzanlardan bunun karşılığını bir şekilde almışlardır.. (HİÇ BİR DEVLET YÖNETİCİSİ YADA MEMURU ÇIKARI OLMADAN RİSKLİ BİR İŞE ASLA GİRMEZ)

başka bir görüş; GEÇMİŞ DÖNEM DE BANKALARI DAHA ÖNCEKİ DEVLE YÖNETİCİLERİ /İKTİDARLAR SOYDURDU, AKP NEDEN BUNUN FATURASINI ÖDESİN...

tekrar etmek istiyorum, İMAR BANKASI ASLA SOYULMADI YAPILAN İŞLEM İMAR BANKASINDAKİ TASARRUFLARI HATTA OFFSHORE TASARRUFLARINI UZANLARIN TÜRKİYE SINIRLARI İÇERİSİNDE OLAN KENDİ TÜRK ŞİRKETLERİNE AKTARMASINDAN İBARETTİR.

AKP-FETÖ İŞBİRLİĞİNİN YADA FETÖ NÜN YAPTIĞI AŞAĞILIK BİR ALGI OYUNUDUR..

bu doğrultu da esasen akp-fetö yada fetö nün el koyduğu uzan şirketleri UZANLARIN DEĞİL BİZATİ İMAR BANKASI TASARRUF SAHİPLERİNİNDİR.

BUDA AKP-FETÖ YADA FETÖ NÜN YAPTIĞI AŞAĞLIK BİR ALGI OYUNUDUR. YANİ EL KOYULAN ŞİRKETLERİN "UZANIN MALLARI-PARASI" GİBİ GÖSTERİLMESİ..

UZANLAR DEVLETİN VERDİĞİ İMTİYAZLA DEVLET ADINA HALKIN PARASINI TOPLAMIŞTIR, TOPLADIĞI TASARRUFLARI YİNE DEVLETİN BOZUK ZİHNİYETİ YÜZÜNDEN KENDİ ŞİRKETLERİNE AKTARMIŞTIR.

YANİ ŞİRKETLERİ SATIN ALMADA VE GELİŞTİRME DE HALKIN TASARRUFLARINI KULLANMIŞTIR.

AKP-FETÖ YÖNETİMİ "BEN UZAN ŞİRKETLERİNE EL KOYUYORUM DERKEN ESASEN TASARRUF SAHİPLERİNİN TASARRUFLARINA EL KOYMUŞTUR

TABİ TRAJİK DURUM, UZANIN MALLARINI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKERKEN ESASEN TASARRUF SAHİPLERİNİN TASARRUFLARINI VADOFONE , DOĞAN HOLDİNG VS ŞİRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKMİŞTİR.

ŞİRKETLERİ ÇALIŞTIRMAK VE ÇOK DAHA FAZLA PARA KAZANIP TASARRUFLARI HAKKIYLA ÖDEMEK YERİNE MAL VE PARALARI "UZAN MALLARI VE PARASI" OLARAK KODLAYIP..

VİCDANINI RAHATLATMAK İSTEMİŞTİR.. BU AŞAĞILIK ZİHNİYETE İNSANLARIN DUR DEMESİ LAZIMKEN TÜRK HALKI TARAFINDAN YAPILAN İŞLER ALKIŞLANMIŞTIR...

ayrıca hiç bir devlet yönetimi önceki yönetimden devraldığı borçları, sorumlulukları kabul etmem e luksune sahip değildir.. bu zihniyetin doğru oluduğunu kabul edersek, devlet önceki iktidalardan kalan akıl almaz DİBS borçlarını da ödememeliydi.. (en azından yerli yatırımcının) ama öyle olmadı imar bankası hariç önceki yönetimin tüm kusurları, sorumlulukları, borçları akp yönetimi t arafından kabul edildi ve eksiksiz yerine getirildi buna halk arasında DEVLETİN SÜREKLİLĞİ denir..