Sayfa 554/948 İlkİlk ... 54454504544552553554555556564604654 ... SonSon
Arama sonucu : 7582 madde; 4,425 - 4,432 arası.

Konu: SILVR - Silverline Endüstri

1.  Alıntı Originally Posted by TheOne Yazıyı Oku
    Çalışmama itiraz edip benimle aynı sonuca ulaşmışsınız. (236mtl ciro)

Ayrıca 10bin tl sermayeyle kurduğunuz bir şirkete dahi bu montanda satış yapabilirsiniz. Pek doğru bir bakış açısı değil sizinki.

Şöyle ki; gümüşmak silverline'ın pazarlama şirketiydi. Asıl olay silverline'da yani.

140 milyon tl'ye ürettiğiniz ürünü 150milyon liraya gümüşmaka satarsınız. Gümüşmak gider bunu 250 milyon liraya son kullanıcıya satar. Tahsilatı yaptığı zaman da size olan 150 milyon lira borcunu öder. Vergi usulü açısından asıl kar gümüşmakta kalır. Spkda zaten konsolide finansal gördüğümüz için (birleşme öncesinden bahsediyorum) siz konsolide satış ve kar rakamlarını görürsünüz. (Rakamlara takılmayın bu örnekteki)

Paylaştığım çalışmanın kurgusunda hata yok. Ufak bir sapmayla gerçekleşeceğini göreceksiniz. Hatta kar marjı son iki ç ortalaması gibi değil de son ç gibi olursa daha da iyi bir sonuçla karşılaşırız.
    https://i.hizliresim.com/G90R2b.jpg

Gümüş - Mak'ın 2016 cirosu 3.000.000 TL . Yukarıdaki linkte.

Bahsettiğiniz gibi Gümüş - Mak'a 100.000.000 TL üstü bir satış yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
     Alıntı Originally Posted by TheOne Yazıyı Oku
    İlaveten, bağımsız denetim kariyerim boyunca yukarıdaki gibi çok örnekle karşılaştığımı ekleyeyim.
    Sn.TheOne, Eğer sizin hesapladığınız 15.300 MİLYON TL net kar gelsin, o güne çıkarsak söz veriyorum burada, BÜYÜK ÜSTAD-THEONE diye 10 satır dolduracağım. Eleştirmek için yazmadım, keşke olsa.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

3.  Alıntı Originally Posted by inhibitor Yazıyı Oku
    https://i.hizliresim.com/G90R2b.jpg

Gümüş - Mak'ın 2016 cirosu 3.000.000 TL . Yukarıdaki linkte.

Bahsettiğiniz gibi Gümüş - Mak'a 100.000.000 TL üstü bir satış yok.
    haklısınız, ben gümüş-mak'ın pazarlama şirketi olduğu düşüncesiyle (nereden kalmışsa aklımda) bu şekilde bir çalışma paylaşmoştım. yine de 30.06 beyanname ile spk finansal arasındaki satış farkının 31.12 beyanname satışlarına eklenmesi gerektiği hususu doğrudur. siz de bu şekilde düşünmüşsünüz zaten. ek olarak, şirketin küçük bir şirket olmasının büyük montanlı faaliyetlerde bulunmasına engel bir husus olmadığını belirtmek isterim.

4.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Sn.TheOne, Eğer sizin hesapladığınız 15.300 MİLYON TL net kar gelsin, o güne çıkarsak söz veriyorum burada, BÜYÜK ÜSTAD-THEONE diye 10 satır dolduracağım. Eleştirmek için yazmadım, keşke olsa.
    son iki çeyrekteki gibi bir karlılık olursa çok da şaşırılacak bir durum olmaz aslında.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    Kar tahminimi daha önce açıklamıştım. 12.188 Milyon TL-NET
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
     Alıntı Originally Posted by TheOne Yazıyı Oku
    son iki çeyrekteki gibi bir karlılık olursa çok da şaşırılacak bir durum olmaz aslında.
    İnşallah üstad, öyle seviniriz ki. Hedef olarak 5 LİRA bile az olur.

7. Takaslardan görüldüğü üzere dün 1251 milyon mali olan Citi bugün 1078 e geriledi. Geçen hafta 1370 milyon iken önümüzdeki hafta vergi dairesi konusu ve Citi satışları gündem olacak demiştim. Inanın ortaklar 1 kere yanıltmadı bu tahta. Bunların alayı oyun bu adamların düzeltmeye kendini gelistirmye zerre kadar niyetleri yok. Ben bu filmi 10 kere izledim. Allah b. Versin. Yabancı mabancı hikaye 1 aydir pozitif olayım diyorum yazık ky ezme bilmem naapma tahtası bu silvr. Bu oyunlar bitmiyor bitmekte bilmiyor. Ama bu sefer aha bu sefer diye diye sefilleri oynattılar yıllarca. Evet güvenelim inanalım ama dikkat edin sn. Ortaklar. Niyetleri gene bozmaya başladı. Bizim ucuz dediğimiz yer bunlar için pahalı olmasın. Bunlar aç nefesleri kokuyor. Ytd

SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Kar tahminimi daha önce açıklamıştım. 12.188 Milyon TL-NET
    Şirketin yıl sonu ciro rakamını 236.000.000 TL olarak tahmin ettik.

9.ay itibariyle net kar marjı %6 lara geldiğine göre

2017 yılı sonu net kar tutarının 14.800.000 TL mertebelerinde gerçekleşebileceğini öngörüyorum.

Ancak yatırım kararlarında net kardan ziyade , şirketin değerini belirleyen asıl unsurun FAVÖK ve şirketin net borçlanma düzeyi olduğunu düşündüğümü ayrıca belirtmek isterim üstat.

Sayfa 554/948 İlkİlk ... 54454504544552553554555556564604654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •