Sayfa 224/930 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324724 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 1,785 - 1,792 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    10 yıllık amerikan tahvilleri dikkat çekici sayın kalvin...
    Saygılarımla...

Ek 15246
    10 yıllık Amerikan tahvilleri yükselmekte gözükmekte grafikte , global piyasalarda ters giden bir durum söz konusu oda şu eger faiz artırımı olacaksa ki konuşulan bu , ilerki zaman diliminde bu faiz artışı tahvil alıcına zarar ettirecektir çünki faiz artışı ile tahvil ters orantıda çalışır,ancak gününden önce satmaz ise sorun teşkil etmez ,demekki faizler artmayacak diye bilirmiyiz bu gidişe yada faizlerden pek bişey beklenmiyor , gelelim borsa cephesine eger tahviller artıyorsa ve faizler artmayacak ise borsalardada bir buhrana hazırlıklı olmak gerek neden çünki borsalar doyum noktalarına ulaştı daha nekadar gider rekor yapar bilinmez ama yapsa bile sınırlı olarak kalacaktır diye düşünülüyor olabilir, şimdiden tahvile yönelmiş olabilirler ,yüzdelik kazanç hesaplamaları yapılıp hareket edilir yabancılar tarafında genelde.

2. Bu hissede bekleyene Alah sabır versin...Bunu en son 96 da satmıştım..Çemtaş da,Gsd holde,Gentaş da toplamda en az %60 kar elde ettim ..bu hala 98 de...

3.  Alıntı Originally Posted by YATIRIMCI-X Yazıyı Oku
    Bu hissede bekleyene Alah sabır versin...Bunu en son 96 da satmıştım..Çemtaş da,Gsd holde,Gentaş da toplamda en az %60 kar elde ettim ..bu hala 98 de...
    bu hisse değil yatırımcı x bu bir korumalı temettülü fon )))

4.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    demekki faizler artmayacak diye bilirmiyiz bu gidişe yada faizlerden pek bişey beklenmiyor.
    Sayın kalvin, bu görüşünüze hiç katılamayacağım, gönderdiğim grafiktede yükselen bir faiz eğrisi vardı zaten...

Yükselen Amerikan faizleri yükselen Dolar/TL demektir, yükselen Dolar/TL yükselen TL faizlerini getirir. Borsada şirket bazlı temkinli olmak gerekir, Dolar bazlı varlıklarla çalışan şirketler bu sıkıntılı dönemde pozitif bile etkilenebilir, diğerleri için durum farklı olabilir....

Saygılarımla...

Yatırım tavsiyesi değildir...

5.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    Sayın kalvin, bu görüşünüze hiç katılamayacağım, gönderdiğim grafiktede yükselen bir faiz eğrisi vardı zaten...

Yükselen Amerikan faizleri yükselen Dolar/TL demektir, yükselen Dolar/TL yükselen TL faizlerini getirir. Borsada şirket bazlı temkinli olmak gerekir, Dolar bazlı varlıklarla çalışan şirketler bu sıkıntılı dönemde pozitif bile etkilenebilir, diğerleri için durum farklı olabilir....

Saygılarımla...

Yatırım tavsiyesi değildir...
    şimdiye kadar borsalardaki kötü gidişata göğüs geren bir şirket çıkmadı isterse dolar isterse ero ile iş yapsın borsa buhranlarında nasibini alır hepsi bu iş döviz bazlı çalışmasına bağlı değildir şimdi borsadaki şirketleri bir karıştırsan kasasında dolar Euro fazlası okadar çok şirket varkı ama gelde bir bak borsadaki durumuna.

6.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    şimdiye kadar borsalardaki kötü gidişata göğüs geren bir şirket çıkmadı isterse dolar isterse ero ile iş yapsın borsa buhranlarında nasibini alır hepsi bu iş döviz bazlı çalışmasına bağlı değildir şimdi borsadaki şirketleri bir karıştırsan kasasında dolar Euro fazlası okadar çok şirket varkı ama gelde bir bak borsadaki durumuna.
    bekleyip göreceğiz

Saygılarımla...

7. Baştan beri can alıcı kısmını anlatıyorum.burdakiler hala bu hissede temmetüye kafayı takmışlar...Temmetü verir hissede temmetü kadar düşer...Keşke temmetü vermeseydi de o parayla uzmanlığını kullanıp borsada iyi hisse seçip o hisselerle portföyünü sürekli büyütseydi..Elindeki portföyü nakite çevirse 242 milyon para eder..Bu parayla dövizde repoda ve diğer bazı enstrümanlarda duruyor..Peki enden portföyünce hisse yok..neden endeks 70 binden 120 bine geldi portföyüne hisse almadı..öyle %2 gibi ..Madem borsacılık yapıyor sayfasında hisselerin hedef fiyatlarını veriyor..iskontolu bir sürü hisse adını yazıyor ama kendisi hisse almıyor bu ne biçim iş aslında sorgulamanız gereken budur..Ama ben borsacı değilim bunun temmetüsü ve az da getirisi var bana yeter diyorsanız sizinkisi borsacılık değildir..

8.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    bekleyip göreceğiz

Saygılarımla...
    saygılar burdayız nasılsa

Sayfa 224/930 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324724 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz